keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Maiseman vaihdos, itse tehty sisustustaulu

Askarteluhaasteena talotaulu

Värikkäistä papereista askarreltu ja vesivärein maalattu "Maiseman vaihdos"-taulu etsii vielä paikkaansa.  Se sointuu hyvin keväisiin väreihin.

Askartelin talojen kattoja aaltopahvista ja melkein sain kopioitua patinoitunutta kuparin väriä. Tunnistatko sinä lehtikuvion?

Aina maiseman vaihdos ei osu kohdalleen juuri sellaisena kuin haluaisi. Ehkäpä niistä pitää vain oppia pitämään.

Talot näyttäisivän sopivan väriltään piirongin päällä olevaan lasitavaraan. Kuvassa ruusunpunaiset Rindskopf-lasimaljani.Askartelin taloaiheisen taulun paperista ja aaltopahvista. Paperiaskarteluhaasteena oli toissa kerralla kauniit eriväriset varsovalaiset talot.  (Haastekuva löytyy alkuperäisenä täältä.) Oi miten olisi ihana päästä Varsovaan ihailemaan noita taloja ihan oikeasti, mutta nyt pääsin ehkä vähän lähemmäksi aihetta askartelemalla. Kokeilin miltä näyttäisi, jos tapetit toisi sisältä ulos ja käytin väripalettinani kuviopapereiden, teepakkausen ja Iittalan mainoslehden kuviopintoja. Taloista tuli kivan värikkäitä, niin kuin mallinsa. Olipa hauskaa askarrella pieniä paperitaloja ja maalata taloihin koristeita ja säänpieksämää seiniin ja kattoihin. Katot syntyivät näppärästi aaltopahvista ja tausta ohuen ohuesta silkkipaperista, joka sai myös pintaansa vesiväriä.  Aika sympaattisia.

Niin  miksi teoksen nimi on "Maiseman vaihdos"? Siksi että ajattelin, että olisipa upeaa jos maiseman voisi vaihtaa kotini ympärillä, siten ettei koti katoa mihinkään ja vain maisema ympärillä muuttuisi. Leikkasin maiseman kylmästi irti ja vaihdoin sen paikkaa.  Ovet ovat taloista unohtuneet ja muuttuneita maisemia ihastellaankin turvallisesti omasta pesästä käsin.  Taulusta tuli lopulta ajatukseltaan aika synkkä. Ei maisemaa voi noin vaihtaa ja vankina samoissa maisemissa on aika karua. 

Aihe on nyt meillä ajankohtainen muutenkin.  Meillä on suunnitelmissa maiseman vaihdos,  mutta onneksi on hyvä huomata että maisema muuttuu myös silloin, kun sitä katsoo vähän eri suunnasta.  En kyllä haluaisi luopua kodistani millään. Vanha viisaus on kyllä olemassa siinä, että pitää osata luopua jostain, että voi saada jotakin uutta. Näin se taitaa olla meillä mennytkin ja tässä kuluvassa viikossa on potentiaalia ihaniin muutoksiin, kun uskaltaa vain mennä ulos. En uskalla sanoa enempää, liiallinen hehkutus saa aikaan yleensä mojovan mahalaskun. Katsotaan nyt hissukseen miten elämän pienet solmujen sitojat hoitavat työnsä. 

Niin mutta voin kertoa että niitä hääjuttujani on nyt julkaistu todella monessa eri julkaisussa. Linkkejä olen tiputellut Facebook-sivulle ja niitä voi käydä kurkkimassa sieltä.


Jokaisen talon askartelin yksitellen. Taulun työstämiseen meni useampi päivä ja inspiraatiokin ehti kadota tässä askartelussa. Onneksi se palasi lopulta takaisin.

Tältä taulu näyttää lopulta. Huomaatko sinä maiseman vaihdoksen?

Kokeilin miltä taulu näyttäisi piirongin päällä.  


Taulu sopii ihanasti myös keramiikassa tekemiini helmiin, jotka odottavat omaa vuoroaan. Kiitos että kävit kurkistamassa kuviani! 


Talot pääsevät nyt myös aiheeksi kuvahaasteeseen ja niistä näyttäisi löytyvän minun kevään väripalettini. Väripalettia käytin myös ihan oikeasti talojen maalien sekoittelussa ja se on tällä viikolla Pienen Linnun MakroTex-haasteen teemana. 
-10% kaikesta
Alennuskoodilla putiikki10 kaikista tuotteista 10% alennusta.
putiikki10


Hääputiikki Ribbon & Ink

28 kommenttia:

 1. Oih, tuo sinun tekemä taulu on NIIIIIIIIN hieno, että olen ihan kateellinen luovuudestasi. Minäkin tahdon tuollaisen. Kivasti taulu on löytänyt paikkansa valokuvien joukosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho kiitos! Kyllä taidat olla luovuudessa aika etevä itsekin! Sanoin eilen keramiikassa, että en minä ole luova, vaan hyväksyn tekeleeni helpommin. Täytyy tunnustaa että taulu on piilossa nyt sohvan takana. Se odottaa pääsyä pienen ikiomaan huoneeseen.

   Poista
 2. Minustakin taulusi on aivan ihana! Ja varmasti ilahduttaa myös lasta. <3
  Nuo alkuperäisen kuvan rakennukset näyttävät todella kauniilta. En tiedä millaisia ne ovat sisältä ja millaista niissä oikeasti olisi asua, mutta tuntuu että joka kerta talot nähdessään ilahtuisi niiden väreistä ja kauneudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kiitos! Minulla on hirveä matkakuume,muuttokuume ja sisustuskuume! Ihan totta nuo talot ovat niin hienoja! Voisin melkein kuvitella miten ne Varsovassa istuskelevat suloisissa pienissä huoneissaan ja hörppivät kahvia ruusukupeista. Noissa taloissa on niin paljon ideaa mistä voi inspiroitua.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on nyt keväinen pastellikausi meneillään.

   Poista
 4. Cute houses! Your little street feels so Spring!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It was a very snowy day here in Finland. But this bright light makes me feel that spring is very near. Thank you!

   Poista
 5. Kauniita, yksilöllisiä taloja olet askarrellut, näppärät sormet sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nämä sormet pysty ihan siihen itämaiseen näppäryyteen, mutta ihan hyvin toimii leikkaamisessa ja liimaamisessa. Kiitos kaunis!

   Poista
 6. Olisi aika hauskaa, jos saisi asua, vaikkapa tuossa kukallisessa keltaisessa talossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi niin olisi! Ja jos siinä vielä olisi isot parvekkeet sisäpihalle päin. Miksiköhän talojen pinnoissa ei käytetä tuollaisia kuoseja? Olisi kyllä aika ihana!

   Poista
 7. Oletpa päästänyt luovuutesi valloilleen monella tavoin. Kauniin värikästä.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Olen yrittänyt sitä kovasti ruokkia, että se sieltä pilkahtaisi esiin. Kiitos!

   Poista
 8. Hieno taulu ja kiva idea askarteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällä idealla saisi askarreltua vaikka millaisen taulun tai grafiikkaa. Tuonkin voisi skannata ja käyttää korttigrafiikkana.

   Poista
 9. "olisipa upeaa jos maiseman voisi vaihtaa kotini ympärillä, siten ettei koti katoa mihinkään ja vain maisema ympärillä muuttuisi." Kiva ajatuskuvio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Eikö? Tosi voisin kyllä tähän ottaa samalla kun maisemaa vaihdetaan, niin yhden huoneen lisää. Ihanaa, nyt on taululle ihan oma seinä katsottuna.

   Poista
 10. Oih ja voih, kuin suoraan jostain ihanasta klassikkosadusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ihana! Niin tai laulusta Kasper, Jesper ja Joonatan.

   Poista
 11. Mahtava taulu! Oot taitava. :) Upeat noi sun maljat, niin kauniin värisetkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! En minä ihan vielä vedä vertoja teille "oikeille" askartelijoille, mutta tuli ihan kiva. Sinulla on aina niin kaunista jälkeä. Niin nuo Rindskopfin maljat. Sain äidiltä tuon isomman ja hän oli saanut maljan joltakin. Pienen maljan löysin kirpputorilta. Voihan se olla, että nuo ovat jostakin muualtakin lasitehtaalta, sillä puristelasimuotteja on varmasti kulkeutunut maailman sotien temmellyksessä ties minne. Minustakin tuo hempeä rosa on niin kaunis vanhassa lasissa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡