tiistai 2. helmikuuta 2016

Vanha kunnon kaakaoresepti

Ulkoilun jälkeen maistui pulla ja kuppi kuumaa


Tein kuumaa kaakaota mummilta oppimani reseptin mukaan. Tämä on minusta maailman parasta kaakaota.

Kaakao maistui hyvälle pilkkireissun jälkeen.Keitin kuumaa kaakaota Van Houttenista enoni reseptin mukaan. Kun olimme pieniä ja halusimme mummin luona kaakaota, mummi kaivoi tuon "pahan" kaakaon hyllystä. Tumma kaakaojauho maistui pahalle sellaisenaan, mutta mummin tekemä kaakao oli namia. Minusta mikään muu kaakao ei maistu yhtä hyvälle. Eno oli nuorena poikana opettanut reseptin mummille ja mummi näytti sitten meille. 

Eilen tulimme pilkiltä ja tuntui, että joka paikka oli jäässä. Olin aamulla käynyt hiihtämässä ja iltapäivällä istuimme avantojen ääressä nauttien auringosta. Oli oikein ulkoillut olo. Meillä oli maidottomat laskiaispullat kotona valmiina odottamassa ja tarvittiin vielä isot kupilliset kuumaa. Oi miten ihanaa höyryävää kaakaota! Kerma oli jo valmiiksi vispattuna ja siitä oli vielä kaakaonkin päälle lusikoitavaksi. 

Perhosmies jäi vielä jäälle itsepintaisesti pilkkimään, että saataisiin edes yksi kala näyttää pienelle. Kohta hänkin oli hymyssä suin ovella. Jee, nyt tuli ahvenia! Saattaahan se vaikuttaa kalaonneen, kun jäälläkin on rauhallista.  Perhosmiehen oli sitten tuotava kalat näytille kaakaopöytään.  Pieni oli innoissaan kaloista, ja hän tarjosi pullaa myös ahvenelle. Tuntui vähän pahalle sanoa ettei kala enää syö pullaa. 

Niin mitenkäs nyt yhdistän kaakaon häihin? Kaakao toimi ystäväni häissä tervetuliaismaljana. Muistelin häitä lusikoidessani kermavaahtoa ja suklaahippuja kuppeihin. Kaakaota tarjoiltiin vaahtokarkkien ja minttuviinan kanssa, kun vieraat odottivat hääparia saapuvaksi hääkuvauksesta. Se olikin hyvää, varsinkin kun ulkona satoi jäistä tihkua.

Mies halusi esitellä kalasaaliinsa pienelle. Pieni oli innoissaan kaloista ja halusi syöttää kalalle palan omasta pullastaan.

Kermavaahto on ihan liian hyvää kaakaon päällä. Se tekee kaakaosta juhlavan. 

Tein maidottomia laskiaispullia. Tein puolet  taikinasta voisilmäpulliksi ja puolet korvapuusteiksi. Onnistuneiden pullien resepti löytyy täältä. Maidottomien laskiaispullien väliin voi laittaa soijavispiä.


Sain viime vuonna ystävänpäivälahjaksi ihanan Niiskuneiti-mukin. 

Kuuman kaakaon resepti

Ainekset:


5 dl maitoa
1 dl Van Houtten kaakaota
1 dl sokeria

Koristeeksi:

Vispikermaa
Suklaahippuja


Valmistusohje:


Kaada maito, sokeri ja kaakao kattilaan. 

Kuumenna seosta koko ajan vispaten. Kuuma maito tarttuu helposti kattilan pohjaan ja tekee pintaan "nahkoja". Sekoittamalla hyvin koko kuumennuksen ajan maito ei pala pohjaan. 

Kun seos melkein kiehahtanut ota kattila pois levyltä. 

Annostele kaakao kuppeihin ja lusikoi päälle vispattu kerma ja sirottele koristeeksi suklaahiput.

Nauti kaakao lämpimänä! 6 kommenttia:

 1. Oih, mun alko tekee kans kaakaota ja pullaa. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi ei tarvitse kuin nähdä kaakaota, niin sitä tekee jo heti mieli. Herkkukoukku :P

   Poista
 2. Niin herkullisen näköisiä laskiaispullia. En ole vielä tänä vuonna syönyt yhtään sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt vain kauppaan tai uuni päälle. Meillä oli vähän varaslähtö laskiaiseen.

   Poista
 3. Ulkoilulenkin jälkeen laitoin höyryävää kuumaa kaakaota perinteisellä tavalla, olipa hyvää palautusjuomaa. Kiitti vinkistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi se onkin ollut varmasti hyvää! Paras kaakaon mauste on ehdottomasti ulkoilu.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡