lauantai 27. helmikuuta 2016

Muutto ja maailman paras patja!

Ihanaa päästä muuttamaan. Vaikka uusi kotimme ei ole näin "romanttinen", niin siellä on tilaa uudelle sängylle. 

Heinolan kylpylän vieressä oli aika romanttinen paikka kuvaamiseen. Pensaskuja sopisi vaikka hääkuviin. 


Ihanaa, ihanaa ihanaa me päästään muuttamaan ja saan viimein nukkua kunnolla! 


Meillä on ollut asunto pitkään hakusessa ja nyt varmistui, että pian saamme uuden kodin avaimet käteen jossa pienelläkin on oma huone. Olen niin helpottunut tästä uudesta käänteestä ja saamme viimein kotimme hamsterikäytävät tyhjennettyä tilavampaan asuntoon.

Olemme kituuttaneet pienessä kaksiossa jo kuusi vuotta ja nyt voin sanoa, että jokainen kuukausi on ollut säästöä. Vuokra taitaa olla kyllä isoin asia missä voi säästää satasia kuukausittain. Nyt kyllä tuntuu niin ihanalle saada tilaa! Ainut huono puoli uudessa asunnossa on, että se on kahdessa kerroksessa ja pieni oli niin innoissaan rappusista. Oi voi!

Kun sain jonkinlaisen varmistuksen asunnosta ryntäsimme heti sänkykauppaan ja tilasin uuteen kotiin ISON sängyn! Hypin tasajalkaa kun satuin löytämään Askon poistokasasta ihan mahtavan petauspatjan poistohintaan, siinä oli muutama pölytahra, jotka saisin pestyä pois sappisaippualla. Se oli minulla haaveena saada uuteenkin sänkyyn, mutta hinta vähän hirvitti.  Meillä on ollut sama avaruusteknologiapatja jo vanhassa sängyssä ja sen idea on että patja muotoutuu lämmön avulla nukkujan muotoihin ja tukee nukkujaa asennosta riippumatta. Ihana patja selkäkipuisille ja se parantaa huononkin sängyn mukavuutta huomattavasti. Uusi sänky on kyllä paras ikinä ja arvatkaapa miltä se tuntui kun testasin sänkyä uuden superpetauspatjan kanssa? Tunsin olevani kuin se prinsessa ilman hernettä prinsessa ja herne sadussa.

Meillä on ollut käytössä isäni teettämä 120 cm leveä puusänky, josta en raaski luopua ikinä. On aika hurjaa miten kiintyy liiaksi esineisiin ja käyttää niitä kuitenkin, vaikka ollaan jo mukavuusalueen ulkopuolella. Sänky menee nyt pienen huoneeseen  ja siinähän tyttö on jo oppinut muutenkin nukkumaan.

Koska liian paljon hyvää tapahtuu yhtäaikaa, niin jo Murphyn lakikin jo sanoo että sille pitää olla vastapainoa. Me saimme pienen kanssa vatsataudin ja en edes muista milloin on viimeksi tullut halailtua pönttöä. Oksennusta oli kaikkialla. Veto on ollut poissa ja vieläkin on vähän vellova olo. Nyt on pyykit pesty ja lattiat desinfioitu, joten pöpövaaraa meillä ei varmaa  enää ole. Muistakaa pestä käsiä, kun tulette kaupasta ja ennen ruokailua. Tältäkin olisi varmaan  säästytty.

Ei, ei emme ole muuttamassa kuvista huolimatta Heinolaan, vaan ihan tuohon lähelle.

Nyt ulkoilut ja kuvailut ovat jääneet nuhan, vatsataudin ja paperikiireiden kanssa vähemmälle. Onneksi koneelta löytyi kivoja kuvia Heinolasta.  Pensaskuja löytyy ihan Heinolan vanhan kirjaston vierestä.


No kohta saamme koko perhe nukkua makoisasti.


6 kommenttia:

 1. Voi ei! Vatsatauti nou guud! Toivottavast öpö lähtee pian pois, muistan lapsuudestani sen kuinka hirveää se oli, ääk! Mahtavaa kuulla, että pääsitte vähän isompaan asuntoon, pikkuinenkin varmaan tykkää kun saa oman huoneensa! :) Varovasti vaan niiden rappusten kanssa, vaikka jokainenhan meistä on ollut lapsi joskus ja tietää pitävänsä kyllä huolen itsestään niin hyvin kuin mahdollista ;) Vielä tälleen aiheen vierestä, en kyllä ymmärrä mikä sijauspatjoissa maksaa!? Puoli tonnia vaahtomuovista... Olen aina pohtinut miksi tietyt tuotteet maksavat tietyn verran ja yleensä se selittyy tuotanto/kuljetuskuluilla, mutta sijauspatjojen kohdalla on pakko vain pudistella päätään ja ihmetellä :D Eenivei, onnea uudesta asunnosta! :)

  VastaaPoista
 2. Onneksi saimme asuntoon myös portit rappuihin. En tiedä auttavatko ne mitenkään, mutta muistan että niissä oli kiva kiikkua.

  Olisikohan tuossa petarissa joku keksintölisenssimaksu? Se selittäisi ainakin hintaa verrattuna muihin petareihin. Poistokasassa patja maksoi alle satasen ja edellisen petarin ostin Heinolan patjatehtaan myymälästä. Mutta olisin varmaan sen täyden hinnan pulittanut ja valinnut edullisemman sängyn. Joskus ennen tuota patjaa ja kahvakuulaa selkäni oli todella huonossa jamassa.

  Oli muuten kiva kuulla että Heinolan tehtaalta menee Askoon patjoja ja sänkyjä, vaikka siellä ei enää asukkaan niin tuntuu että ostos oli kotiinpäin. Tämä ei edes ollut yhteistyöpostaus, mutta siellä on nyt -35% kaikista tuotteista.

  Kiitos onnitteluista! On niin ihanaa kun on mitä odottaa!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia!
  Uusi koti on kyllä ihana asia, varsinkin jos se on jotenkin sopivampi kuin entinen. Onnea, onnea! :)
  Hyvä että saatte portit rappusiin. Useampikerroksinen asunto on minusta paljon hauskempi kuin yksikerroksinen, mutta onhan se vaarallisempi niin aikuisille kuin lapsille. Ja vähemmän käytännöllinen - meillä oli Italian talossa oma imuri kumpaankin asuinkerrokseen, se teki siivoamisesta helpompaa. (Keskuspölynimurista en pidä.)
  Mukavaa sunnuntaita ja pysykäähän terveinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaksi imuria, se on kyllä hyvä idea! En jaksaisi millään kannella imuria rappujen väliä, kun pieni pyörii vielä ympärillä. En oikein ymmärrä keskuspölynimureita myöskään, se pitkä putki on niin epäkäytännöllinen ja tehoton. Muistan itse pienenä tykänneeni rapuista niin paljon ja me laskettiin rapuissa mäkeä patjoilla. Huih kauhistus! Hyvää sunnuntaita! Nyt mies sai vuorostaan pöpön ja yritetään nyt koko porukka tervehtyä.

   Poista
 4. Voi kurjuus tuota vatsatautia! Mutta eiköhän siitäkin paremmin selviä noin iloisilla uutisilla! :)
  Sänky on kyllä yksi kannattavimmista sijoituksista. Meillä on 3.v. vanha sänky. Joka ei ollut ihan edullinen, mutta meinaa ehkä petari jo olla siinä siinä että vois uusia, ehkä hiukan paksumpi saisi myös olla. On kans tuollainen toiselta puolen muotoiltu nystyröineen päivineen. Ku petari olikin meillä ihan sitä perus kamaa.
  Mukavaa alkanutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mukavaa viikon alkua sinullekin!

   Kyllä tosiaan, hyvä uni on kyllä mahtava juttu! Ja kivuton selkä! Tuleekohan moni ajatelleeksi, että sängyssä vietetään aikaa enemmän, kuin esimerkiksi autossa. Me kokeiltiin sängyssä vain sitä, että kun mies kääntyy niin minä en pompi samalla. Oli muuten hirmuisen vaikeaa vertailla sänkyjä.

   Onko teidän petarissa sellainen ominaisuus että se kovettuu kylmässä, jos se vaikka onkin tuollainen kuin meillä? Sen saa palautettua jämäkäksi avaamalla makuuhuoneen ikkunnan hetkeksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡