perjantai 2. syyskuuta 2016

Äitiys on välineurheilua!

Mitä päälle leikkipuistoon ja ulos taaperon kanssa?


Me käydään joka päivä ulkona vaikka mieli ei tekisi yhtään. Hommasin itselleni viimein kunnon välineet ulkoiluun, niin äidinkään ei tarvitse olla niin ulkona omalta mukavuusalueeltaan. Sitä on välillä ihan puusilmä! 

Taaperon ja vauvan kanssa elämä on nyt yhtä puistoilua. Kun ulkoillaan paljon huomaa miten hieno juttu on kun ulkoiluvermeet on kunnossa. Taaperon kanssa puistoilu on välillä ihan extreme-urheilua.

Meidän 2 vuotias pieni ja kuukauden ikäinen kesäheinä kulkevat puistoon Emmaljungan Double Viking- tuplavaunuilla. Tätä vaunuostosta en ole katunut hetkeäkään. Pienet, näppärät ja niin kevyet. Onneksi löytyi hyvät käytettynä. En ymmärrä mikä vaippalaukuissa maksaa, tämä Haltin olkalaukku* on ollut enemmän kuin hintansa väärti.  



Taaperon ja vauvan kanssa ulkoilessa tarvitsee kaikenlaista. Olen salaa vilkuillut mitä muilla äidellä on aamuisin leikkipuistossa. Nyt syksyn tullen hiekkalaatikon reunalla on kaikilla ollut päällä kauniita ulkoiluvaatteita. Huomasin odotusaikana ettei minulla ole muuta kuin musta Halti-puku ja liian hyvät juoksukengät hiekkalaatikkoon. Kuka ei kuulu joukkoon, no minä! Ihme ettei tehnyt mieli ulos. En tiennyt että äitiyskin on välineurheilua. Taaperon kanssa on pakko käydä ulkona päivittäin ja siinä vaiheessa ollaan jo myöhässä jos alkaisin miettiä mitä laittaisin päälle. Sitä huudon määrää, jos ulos ei pääse heti! Ulos meno on helpommin sanottu, kuin tehty kun sopassa on mukana kuukauden vanha sinappikone. Onneksi kun vaatteet on  saatu päälle, niin tuplarattailla on helppo kärrytellä pihalle ja puistoon.



Uudessa takissa* on kivat nahkasomisteiset vetimet ja vahamainen pinta. 

Piti käydä pimeän turvin ihan lenkillä. Tosiaan "Varokaa heikkoa jäätä!". Melko aikaisessa tuo kyltti, tai sitten on luvassa jo kohta pakkasta.




Äitivarustukseen kuuluu myös juoksuhousut.  

Tilasin viimeinkin itselleni uudet Haltin vedenpitävät kengät ja takin. Olen kyllä niitä tarvinnut jo pitkään. Tilasin kyllä hormonihuumassa kaikkea muutakin. Vanha Halti-pukuni ehti palvella minua jo Loisto-partioleirillä vuonna 1996 ja nyt yhtä pitkää käyttöikää toivon myös uudelle takilleni niin ja sitä vedenpitävyyttä.  Muutaman kerran on tullut vettä kuin saavista kaadettuna ja nyt minäkin olen pysynyt kuivana. Jos voin vielä kehua niin uusi takki käy melkein minkä vaatteen kanssa tahansa. Se onkin hyvä juttu sillä aamuisin päällä sattuu olemaan just sitä mitä tahansa.  

Tilasin samalla myös softshell-vaelluskengät, jotka vanhoihin verrattuna ovat höyhenen kevyet ja pitää vettä kuin kumisaapas. Nyt on oikeasti helpompi juosta lätäköissä ja hiekkalaatikolla. Samanlaisilla kengillä mies on lähdössä Lappiin puroille. 


Huomasin käyttäväni näitä Riva mid DX W trekking
kenkiä jopa kaupungilla. Ihan suosikkikengät!


Nyt pitäisi pysyä taaperon perässä! Kiipee, kiipee! Pieni on tykännyt Reimatecin puvuista ja Viking-kengistä sillä ne pitävät vettä. Kurahousuja tai kumisaappaita ei olla vielä tarvittu.

Välillä tuntuu että taaperon kanssa ulkoilu on extreme-urheilua. Nyt on onneksi varusteetkin sitä luokkaa että kehtaa mennä ulos. Joo, on pakko tunnustaa etten olisi raaskinut ostaa uutta takkia ja kenkiä, enkä mitään muutakaan ilman hyvää alennusta. Halti täytti 40 vuotta ja muutti logoaan. Hyvä niin sillä se laittoi paljon ulkoiluvaatteita alennukseen vanhoilla merkeillä. Olipa kerrankin hyötyä uutiskirjeen tilauksesta, sillä sain vielä 20%. alennusta alennusten päälle. Kurkkaa Haltin ALENNUKSET TÄSTÄ! 

Kuulin juuri äsken töistä palaavalta mieheltäni, että on perjantai. Olin ihan TORSTAISSA... No hyvää viikonloppua sitten! 

Osallistun tällä postauksella Pienen linnun MakroTex-haasteeseen, jonka teemana on luonto. Tämän lähemmäksi emme luontoa rattaiden kanssa päässeet.

16 kommenttia:

  1. Mikähän siinä onkin kun äitinä ei malta itelleen hankkia kunnon ulkoiluvaatteita, vaikka ne kestää useamman vuoden toisin kun lapsilla jotka kasvaa yhdessä kaudessa vaatteista ulos. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Sitä minäkin ihmettelin. No nyt on onneksi se asia kunnossa.

      Poista
  2. Oikein pukeutumalla syyskuusta on mukava nauttia.
    Ei haittaa sade säätkään, kura kelit.

    Hyvää syyskuuta Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoilusta on kyllä helpompi nauttia, kun ei palele, tuule tai ole sukat märät. Ihanaa syyskuuta!

      Poista
  3. Hauska vastaus haasteeseen. :D Hyvät vaatteet on tärkeä edellytys ulkona viihtymiseen. Päiväkodin tätinä sitä joutuu säässä, kuin säässä ulkoilemaan. Kyllä se siis on vain pakko varusteisiin panostaa, vaikka omasta pienestä palkasta ne joutuukin maksamaan. Surullista on katsoa kolleekoiden vuosikymmenten takaisia tuuli ja toppapukuja jotka eivät enää pidä kosteutta ja lämpöä; epämukavuus näkyy kyllä käytöksessä, joka puolestaa helposti heijastuu lapsiin... Väärinhän se on, ettei meille työn puolesta tarjota kunnollisia työvaatteita! Lapsethan yleensä kyllä viihtyy säässä, kuin säässä. En mä ainakaan halua viedä heiltä sitä kuralätäköissä pomppimisen ihanaa fiilistä, jäämällä sisälle, kun itseäni palelee. :D

    VastaaPoista
  4. Voi harmi! Luulisi että ulkoiluvaatteet saisi ainakin vähentää verotuksessa. Pitäisi varmaan aina panostaa niihin juttuihin minkä kanssa eniten viettää aikaa. Ihanaa syyskuuta ja hyviä ulkoilukelejä!

    VastaaPoista
  5. Mä hommasin itselleni viime syksynä kunnon ulkoiluvaatteet ja ah sitä ihanaa lämpöä ja liikkuvuutta! Tälle talvelle pitää muistaa ostaa toppahousut, sillä viime vuonna harjoitin monen kerroksen kerrospukeutumista kovimmilla pakkasilla - toppahousuilla pukeutuminen olisi pikkaisen nopeampaa ja jalat ehkä pikkuisen liikkuvammat. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Minä Konmaritin vaatekaappini ja löysin viimein omat toppahousuni. Ne oli olleet hukassa aika pitkään. Katsoin et nekin oli Drymaxx-kangasta, joten nyt saa vaikka ryömiä loskassa. Toivottavasti ei tule niin paljon pakkasta kuin viime talvena.

      Poista
  6. Tuulipuku ja toppahousupuku on ollut aina suomalaisten perusvaate niin ulkoiluun kuin muutenkin. Tuulipukukansaksikin haukuttu. Nyt materiaalit
    ovat mahtavia, tuulen, vedenpitäviä ja kevyitä päällä pidettäviä. Ja vielä hyvännäköisiä, kuten teidän porukalla. Eipä pienet sateet ja tuulet ole esteenä ulkona puuhaamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, tosiaan musta on tullut tuulipukuihminen! Hih.. Ei kerrota sitä kellekkään. Ihanaa syksyä sinnekin!

      Poista
  7. Oi miten söpö taapero. Näyttää viihtyvän ulkoleikeissä, joten vaatetuskin on oikea. Toivottavasti äiti ei jäätynyt tai ollut likomärkä.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Nyt on äidilläkin vaatetus kunnossa. Olisi pitänyt hankkia tuo Haltin vedenpitävä takki jo aikaa sitten. ♡

      Poista
  8. Tuo sinun ulkoilutakki on upea! Saako myöntää... mulla ei ole vieläkään mitään ulkoiluvaatteita :D :( ehkä pitäisi laittaa ostoslistalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään itsekin! oho, eikö? Kohta varmaan olisi aika tuulitakille..

      Poista
  9. Kunnon varusteissa kelpaa ulkoilla. Minäkin luulen, että minulla on vain ulkoiuluvarusteet -sateenpitävät ja toiseksi mustat työvaatteet. Mitä sitä muilla...

    VastaaPoista
  10. :) Ainakin luonnosta nauttii enemmän, kun ei tarvitse niristä märistä varpaista. Niin pitäisi varmaan karsia omaakin kaappia vielä uudelleen sen mukaan mitä oikeasti käyttää. Nyt karsin pois ne mitkä ei tuota iloa ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡