lauantai 4. maaliskuuta 2017

Verhoiltu mummolamppu muuttui prinsessalampuksi

Vanha kirppislamppu sai uuden raikkaamman ilmeen

Kirpikseltä löydetystä lampusta löytyi varjostimen alta upea yllätys. Muokkasin valaisimen ihan uuteen uskoon ja mummolamppu muuttui prinsessalampuksi.

Uudessa lampussa oli komea messinkinen jalka.


Olen etsinyt söpöä mummon jalkalamppua meille. Nyt viimein sellainen löytyi fb-kirppikseltä. Ihastuin lampun kauniiseen jalkaan ja varjostimen alta löytyi vielä oikea prinsessayllätys. Jalkalamppussa on kolmihaarainen haaraosa joka on tehty niin koristeellisesti valamalla messingistä, että kelpaisivat vaikka juhlasaliin.



Varjostimen kangas oli helppo vaihtaa. Päällä oli nuppi jolla päällinen kiristettiin yläosasta.

Yläosaan en ommellut samanlaista vekitystä kuin edellisessä, vaan tein hillitymmät laskokset.

Aikomukseni oli maalata kalkkimaalilla lampun vanha varjostin ja saada nopeasti muodonmuutos aikaiseksi. Varjostimessa olikin reikiä ja päädyin lopulta ompelemaan uuden varjostimen. Ajattelin ensin että se on varmaan todella vaikeaa, mutta vanhasta ratkotusta päällisestä sai kaavat uuden varjostimen ompeluun. Niin ja mikä parasta ollaan taas ompelukoneen kanssa kavereita. Lepyttelynä toimi imurointi, uusi neula ja polyesterilanka. Toimii!

Ompelin käsin päällisen lopuksi kiinni varjotimeen piilopistoilla. Kokeilen ensin lakanakankaalla ja ompelen joskus myöhemmin lamppuun jotain parempaa päälle. Tosin tuo valkoinen on todella raikas ja kaunis.
Intouduin oikein ottaamaan kuvia uudesta varjostimesta. Se on niin ihana.


Täytyy olla iloinen, sillä päällinen istui kuin hanska,


Ennen lampussa oli kullankeltainen varjostin ja se oli rikki monesta kohtaa. 

Leikkasin vanhan lampunvarjostimen mukaan palat kankaasta ja ompelin sivuista yhteen. 



Uusi lamppu sopii meille ainakin ulkonäöllisesti. Omaa paikkaa lampulla ei ole. Lampun paikalla roikkuu rappusissa vielä vauvan kehto. Ajattelin, että kehto menisi jo uuteen kotiin, mutta Kesäheinä tykkää nukkua siinä vielä päiväunia. Täytyy varmaan tehdä uutta järjestystä eiköhän se paikka vielä löydy. Kaapin eteen sitä ei voi laittaa, sillä avaamalla oven Pieni sai lampun jo kerran nurin. Onneksi oli Led-lamput ettei kangas palanut.

Mietin vielä maalaanko ruskeat puuosat kalkkimaalilla jollakin vaaleammalla värillä vai annanko jo olla?

-Mitä te tekisitte lampulle?





Pitäisi maalata lampun jalan puuosat kalkkimaalilla. En ole kyllä enää ihan varma.  Ompelukonekin jäi odottamaan seuraavaa inspiraatiota. 


Ihanaa viikonloppua! 



Huomasitteko että Adlibriksellä oli langoissa 25% ale. Pitäisikö viimein kokeilla sitä alpakkalankaa?

12 kommenttia:

  1. Aivan mahtava lamppu, hienosti onnistuit tuunaamaan varjostimen. 😊 Puuosat voisi tosiaan maalata valkoiseksi, helmenharmaakin saattaisi toimia. Tai sit maalaat nekin kullan/messingin väriseksi! 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, minulla olisi valmiina valkoista, pinkkiä ja harmahtavaa kalkkimaalia. Niin joku niistä ehkä. Harmaa, miksei! Jotenkin minua sotii vastaan metalliväreillä maalaaminen, semmoinen epäaitous-meininki, vaikka ovatkin hienoja. Mutta vähän kyllä voisi laittaa blingiä ♡

      Poista
  2. Kauniin lampun onnistuit löytämään. Onneksi olkoon! En kyllä osaa auttaa maaulauksen suhteen. Kaunis on noinkin, mutta varmasti kaunis, myös valkoisena. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, onneksi kaikki ovat hyviä vaihtoehtoja . :) Kiitos!

      Poista
  3. Vau, upea siitä kyllä tulikin! <3 Valkoinen varjostin raikastaa tosi hyvin! Jos valaisin olisi minun, niin jättäisin varmaan jalan alkuperäiseen asuunsa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on kyllä hienoa kun saa noin helposti erilaista tehtyä ihan itse. Tuo valkoinen tuo mieleen kesällä narulla kuivuvat valkoiset lakanat. Pitää miettiä, katsotaan kun löydön sille paikan, niin mitä lamppu itse sanoo.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos, minustakin se on aivan ihana. Se taitaa jäädä tuohon ompeluvaloksi. :)

      Poista
  5. Ihana valaisin ja kaunis varjostin!

    Mie maalaisin puuosat, aavistuksen harmaaseen taittavalla valkoisella, mutta mie nyt maalaan kaiken harmaaksi muutenkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Mutta eihän se haittaa jokainen maalaa just millä tykkää eniten. Harmaa olisi kyllä kiva.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡