perjantai 23. kesäkuuta 2017

Ompelua ensimmäistä kertaa kaksoisneulalla

Vaate on kuin kaupasta, ainakin melkein! 


Nyt rupeaa syntymään kaupasta ostetun näköistä vaatetta. Kokeilin kaksoisneulalla ompelua ensimmäistä kertaa ja tältä se näytti! Itse tehdystä paidasta tuli aika kiva!




Nosh Talvinalle sopii hyvin Suomen juhannukseen ja kuvio ei ole kuitenkaan liian lapsellinen. Kuvat ovat uusimmasta DIY-projektista jonka ensimmäinen osa päivittyi YouTube-kanavalle. Naapurin tytötkin jo löysivät kanavan salapoliisityöllä! Hyvä tytöt!   


Olen päässyt ompeluharrastukseni siihen vaiheeseen, että uskalsin aloittaa kaksoisneulan käytön ompelukoneessa. Alle neljän euron neula löytyi Kärkkäiseltä ja se seisoi pitkään pöydän reunalla ja keräsin rohkeutta tarttua siihen. Pelkäsin, että hermoni palavat neulan kanssa ja suutun koko ompeluharrastukseen samalla lopullisesti. Ei, ei vielä, sillä minulla on monta niin ihanaa kangasta odottamassa ja vasta tuli paketti Aarrekidin alekankaita klik*.


Sain päähäni ommella itselleni ihan perus t-paidan, jotain kivaa ja uutta.Vaikka kangashamsterivarastoni ovat jo aika pullollaan, ainut mukiinmenevä kangas oli tämä hyvin pieni 60 cm pala Nosh Talvinallea, joka muuten on nyt alennuksessa.

Aloitin illalla ompelun ja aamulla paita oli jo valmis toisen projektin kuvauksiin. Sitä voi seurata YouTube-kanavalla! Olen päivittänyt eilen videolinkin YouTubeen.

Vene-mallisesta kaula-aukosta tuli siisti kaksoisneulan tikkauksella. 


Mihin laitetaan kaksoisneulan langat Singerissä?

Ruuvasin auki vanhan neulan pois ompelukoneesta ja ujutin kieli keskellä suuta kaksoisneulan tilalle.Sitten googlettelemaan ja etsimään apua ompeluryhmistä. Eli langat kulkevat siis samaa reittiä kuin mistä normaalistikin langat menevät, paitsi ettei toinen lanka kuljekaan viimeisen  kiristimen kautta.
Singerin ohjeessa luki vain että langoita vasen lankarulla vasemmalle neulalle ja oikea lanka oikealle neulalle.

Mietin, että jes, voiko tämä olla näin helppoa ja yksinkertaista? Sitten tajusin, että eihän minun koneessani ole paikkaa toiselle lankarullalle. Meinasin jo lähteä teippaamaan sukkapuikkoa takaosaan, mutta sitten nappasin puolan valkoista lankaa ja iskin sen lyhyeen lankatikkuun toisen lankarullan perään ja That's it!

No niin langoitus oli valmis!

Langat mahtuvat hyvin tikkuun! 


Kaksoisneulan laitto ei ollutkaan niin vaikea. Vasemman puoleista lankaa ei viritetä tuohon viimeiseen pidikkeeseen.

Kaksoisneulan kanssa langankiristin käännetään isoimmalle.

Miten menevät Singer perusompelukoneessa säädöt kaksoisneulalla?

Muistelin, että tälle ei hirveästi tarvinnut tehdä mitään säätöjä, muuta kuin jotain täysille ja neulan pitää kulkea keskellä ja tikin pituus pitäisi olla sama. Löysin käyttöohjeet Singer 1507 ompelukoneeseen  ja piti vielä varmistaa menikö oikein. En löytänyt ohjetta. Testailtuani ja hyvään lopputulokseen langankiristimen säätökiekko piti olla täysillä, eli kieräytin kiekon kohtaan 9.  Sen perusasetus on yleensä 3-5 ja otin kuvan lähtöasetuksista ennen kuin lähdin muuttamaan asetuksia. Pistopituuden säätökiekko sai jäädä 3:lle, koska muuten tikki on ollut rumaa. Säädöt valmiit!

Hienoa tikkiä piti heti sitten leveillä! Tämän jälkeen jotain tapahtui ja alalanka meni sykerölle ja kangas jumahti siihen. Varmaan tikkauksen henkiolennot eivät pitäneet leveilystäni. Pyysin hengiltä nöyrästi anteeksi, leikkasin langat ja putsasin alalangan kotelon ja kokeilin uudelleen. Nyt osasin jo pitää suuni kiinni. Ja voi kun tuli taas nättiä!

Takana oleva tikki näyttää siksakille. 



Kaunis tuo kaksoineulan jälki, toiselle puolelle tulee siisti siksak-kuvio ja toiselle puolelle tulee tasainen tuplatikkaus. Aika viimeistellyn näköistä ja nyt ei helmat tuota enää niin paljon päänvaivaa, eikä tarvitse ommella sitä ainaista resoria.

On pakko tunnustaa, että viimeinkin tuo Singerin käyttöohje alkoi tuntua kiinnostavalta. Mitä muuta "vain kotikäyttöön, perus pertsa"-koneellani voikaan tehdä ja mitä nuo kaikki jalat ovat?

Ja kun paita oli viimein valmis ja ihan viimeisillä milleillä kuului ping! Neula poikki! Juhannuksena ei sitten ommella.




Käy kurkkaamassa vasta avatun Nokian neulomon Neuloskaupan kankaat! Klikkaa sinne tästä!  Aika ihania!


Ihanaa juhannusta ja nauttikaa tekin yöttömästä yöstä perheen kanssa! Ommellaan sitten taas..

24 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa :) Mukavia ompeluhetkiä nyt kun tuon kaksoisneulan olet löytänyt. Ja kohta taitaa niin hyvin, ettei neula katkea ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihan huippujuttu! Hih, huonouttaan nuo neulat hajoaa! Voi kamala miten haukuin ompelukoneenkin, vaikka en sitä osannut käyttää ♡ Tämä on ihana uusi maailma!

      Poista
  2. Suosittelen että ostaisit singerin oma kaksoisneulat. Koska miun Singer patchwork 7285Q käyttöohjeessa mainittiin oma Singer kaksoisneulat nro. Viime vuonna etsin kaksoisneulat netistä ja löysin niitä ommelnetti.fi (hetkellä on suljettu, avataan syksyllä). Tilasin singerin kaksoisneulat 4mm ja 2,5mm. Eka kerta ompelin kaksoisneuloilla 4mm vaatteet. Oli toiminut hyvin. Ei poikki kaksoisneulalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietinkin samaa, mutta tuo tuli sattumalta vastaan. Hyvä tietää että ne ovat hyviä! Tuossa minunkin koneen käyttöohjeessa suositeltiin Singerin neuloja ja sen mukaan neula kannattaa vaihtaa joka toiseen ompeluun. Kokeilitko jo muuten jollakin muulla neulalla ensin? Mietin että organin ja schmetzin neuloja pitää myös kokeilla.. yksitellen Ping kerrallaan. :) Ihanaa juhannusta!

      Poista
  3. Hauska printti paidassa kyllä :) Mukavaa juhannusviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tykkäsin itsekin, on se aika cool! Ihanaa juhannusta!

      Poista
  4. Hieno paita tuli♥ Hyvää juhannusta ja ihanaa kesää sinulle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa juhannusta sinullekin ja toivottavasti tämä tästä kesäksi vielä muuttuu! <3 <3

      Poista
  5. Nosh Talvinalle kangas on kaunis ja iloinen. Nimestään huolimatta hyvin kesään sopiva. En voi kuin ihailla tuota sinun kättesi jälkeä. Iloista Juhannuspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja! Minusta tuo puuteriroosa oli niin ihana sävy ruskettuneelle iholle. Tässä näitä juttuja vielä opetellaan, ratkotaan ja ommellaan uudelleen. Ihanaa juhannuspäivää sinullekin!

      Poista
  6. Hiih.. mä niin muistan 17v takaisen taistelun kaksoisneulan kanssa... oli niin hyvä mittelö nottei oo sen koommin ko. Kapineeseen koskenut. .. mut josko kohta kuha tuo ompelupiste valmistuu :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana, oma ompelupiste on kyllä hieno juttu! Ehkä oli hyvä että luin ensin miten muut ovat onnistuneet niin sujui, tuo lankamytty ja neulojen poikki meneminen on jo niin tuttua muuten :D Toivottavasti pääset pian hommiin, kuha valmistuu! Joko sinulla odottaa kuha-kangas?

      Poista
  7. En ompelusta oikein mitään tiedä, mutta sellaiselle, joka tietää, oli oikein hyvä postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! Tämä juttu on niille jotka osaavat jo ommella suoraa.. ;)

      Poista
  8. Hi dear Teresa!! How are you doing?
    I really can't believe i got here! All this time i had problems with computer... I had to change for a new hard drive, and all my stored files and internet bookmarks were lost. Moreover, i forgot my google password and have no access to my blog, gmail and youtube!:( Yeah... thus were my adventures while away from here. Anyway, i am back, though starting from scratch:)
    Lovely dress with polar bears!:) And i see you've made lots of beauty lately, can't wait to explore more in detail!
    Have a beautiful Sunday!:)Hugs

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi stranger! I was little bit worried where have you been, but I thought that you have found life and have a little blogging break.. I hope your computer is fixed now and you can get everything back.

      Thank you! I have make myself busy lately, little break would sound lovely.. Hugs! Welcome back!

      Poista
    2. Thanks for not forgetting me;)now I'm restoring everything little by little, & hope to be ready for normal blogging asap:]
      Really, i wonder how do you have time for everything, i mean family, crafts and blogging?! it's a mystery))

      Poista
    3. The passion is craftbloggers secret. I always have something on and I try to do multitasking. I think that i dont have idle moments at all. If I have great idea i really want to try it immediately!

      Poista
  9. Ompelu on kyllä ihana harrastus! Sitä pitäis itsekin tehdä hiukan aktiivisemmin, mutta tässä tulee eteen se kuuluisa ajan ja tilan puute :D

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun juhannuksena ei ollut ompelukoneet eikä käsityöt esillä oli paljon enemmän aikaa.. Sitä ei edes huomaa, ennen kuin on ilman! Tänään kävin alennusmyynneissä kiertämässä, että onko järkeäkään ommella, kun nämä kaikki kauniit odottavat täällä ammattilaisten tekemänä.. ♡ Aikaa jää yhdessä oloon!

      Poista
  10. Heippa, tämäpä oli juuri sopiva postaus. Minulla on työn alla ohjeet trikoopaidan ompeluun aloittevalle ompelijalle. Joten saanko linkittää blogistani tänne, tässä oli monenlaista hyödyllistä tietoa kaksoisneulasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kuulostaa kivalle postaukselle ja olen enemmän kuin iloinen jos haluat tämän linkittää! Olen kovin otettu! Täytyy tulla heti kurkkaamaan, niin jos olisi vinkkiä minullekin!

      Poista
    2. Moikka! Kävin lukemassa! Tosi kivat ohjeet ja niin kiva se hiharypytys! Tässä linkkiä tännekin! https://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2017/06/trikoopaidan-ompeluohje.html

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡