tiistai 20. kesäkuuta 2017

Kesäparatiisi ja tyttöjen helleasut

Kesämökkeilyä kotona juhannuksena

Juhannus on tulossa ja toiveikkaana ompelin tytöille hellevaatteita Noshin Lumo-kankaasta. Kurkkaa millaista kesämökkitunnelmaa olen luonut meidän takapihalle ja millaiset rottinkikalusteista tuli!



Ihana viidakkokuosi on tämän kesän juttu. 

Juhannus on ihan kotvan päästä täällä. Olen pikkuhiljaa rakentanut meidän takapihalle kesäparatiisia juhannuksen viettopaikaksi. Kyllä vain, täällä valmistaudutaan juhannukseen samalla tohinalla kuin jouluun. 

Ostimme takapihan terassille prinsessapaviljongin viilentymispaikaksi lokoisia hellepäiviä varten ja aamukahviretriittiin. Nyt rottinkituoleissakin on pehmusteet ommeltuna ja rottinkisohvakin on osoittautunut mukavaksi paikaksi loikoilla varjon alla. Olemme jo miehen kanssa istuneet ihan kahdestaan saunan jälkeen terassilla katselemassa lepakoiden lentoa. Ihana mökkitunnelma eikö vain?


Muistatteko, kun sain harmaat pilkut pois rottinkituoleista ja lopulta ne saivat jäädä meille, siitä oli postaus keväällä? Koska en halunnut tuoleihin satsata enempää, ompelin päälliset tyynyihin Cellbesin tarjouskangasta 3,95e/ m klik* ja päälle suihkutin Softcaren Verhoilusuojaa klik*. Suoja-aine on osoittautunut toimivaksi myös rottingin pinnalla ja suihkutetut kohdat hylkivät hyvin vettä. Pehmusteeksi leikkasin äitiyspakkauksen patjan ja lisäsin muhkeutta tuomaan työnsin tyynyn reunoille vähän vanua. Muhkeus tulee paremmin oikeuksiinsa, kun ompelin muutaman piston tyynyn läpi .

Jotta nämä kuvat kesästä ei näyttäisi liian paratiisille, niin voin kertoa, että terassille liiskataan kotiloita ja pesen niitä sitten perässä, etteivät ole nopeaksi tulleen Kesäheinän suussa.  Ja kun viihde on loppunut Pieni jo juoksee pikkukengillä  etupihalle ja  äiti juoksee kipin kapin vauva kainalossa perässä. Kesken jäi taas se jo hyvän aikaan sitten jäähtynyt kahvikuppi. Onneksi, sitä ehti muutaman hörpyn ottaa.

Pientä nauratti kun tuuli pullisti verhot purjeiksi. Ihanat kevyet verhot luovat tunnelmaa ja ovat tarvittaessa näkösuojana.

Rottinkikalusteita ei saa jättää sateen armoille, niistä huolimatta terassilla on tilaa ajaa mopolla. 


Resori keskellä mekkoa pitää touhukkaan vauvan helmat paikallaan.


Nosh Lumo-vaatteet tytöille

Haaveilen ulkomaan matkasta ja ihan oikeasta lomasta. Lomaa silmällä pitäen ompelin tytöille hellevaatteita Noshin Lumo-jerseystä. Kangas on odottanut minua jo monta kuukautta, että voin inspiroitua helteestä.  Nyt viimein tuli sen aika, vaikka juhannukseksi luvattiinkin hallaa. Tarkistin että olin jopa raaskinut tilata 50 cm palan tuota ihanuutta. Näköjään Noshilla ei tuota kangasta enää ole, mutta XXL-kokoiset leggikset on alennuksessa.

Puolen metrin pala riitti kuitenkin hyvin  ja sopivan resorin kanssa. Kankaasta tuli hellemekko ja pienet pyöräilyshortsit kohta 3 -vuotiaalle  ja 3/4 housut ja hellemekko vauvalle. Jäi jopa ihan pieniä tilkkuja! Hyvä minä!

Pienen hellemekko oli helppo ompelus. Ompelin vain pitkän putken trikoosta ja ompelin toiseen päähän kaksinkertaisen resorinpalan  ja helmaan rimpsun. Harjoittelin samalla trikoonauhojen tekoa ja minusta nuo selästä ristiin menevät olkaimet onnistuivat tosi hyvin. Pyöräilyshortist syntyivät lyhennetyistä trikoopöksyistä samoin kuin vauvalle. Muistin muuten, että olen tehnyt kaavat teillekin tänne klikkaa tästä. Tuo oli se minun ensimmäinen trikoovaate ompelus, mutta molemmat pöksyt ovat olleet kovasti käytössä.

Vauvan mekon idea on että helma ei nouse korviin kontatessa ja helma olisi silti röyhelömäinen. Tietenkään resori keskellä mekkoa ei johtunut kankaan vähyydestä. Hellemekko on tehty Raglan-tyylisesti ja hihoja muuttamalla saadaan taas erinäköinen vaate.


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! 

Olin niin tyytyväinen tähän mekkoon! Olkainnauhat onnistuivat todella hyvin!




Prinessakatos on Clas Ohlssonilta. Kotona riittää touhua siinä missä mökilläkin.. nyt ei tarvitse pakata autoa. 


Terassi toimii laiturina, täältä on hyvä bongata kotilot, linnut, supikoirat, puput ja lepakot! 

Mitä suunnitelmia teillä on? Mökille? Eikös se mökkitunnelma tule pienistä jutuista jotka eivät soinnu millään lailla yhtenäiseen väriharmoniaan, itikoista, makkarasta ja saunasta. ♡♡ Viime juhannuksena oltiin satumaisen ihanassa paikassa..kurkkaa täältä! 


Osallistun näillä kuvilla Pienen linnun MakroTex-haasteeseen jonka teemana on: Pieni.


30 kommenttia:

  1. Niin söpöä :) Kesä on ihanaa aikaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kesä on ihan parasta! ♡♡ Ihanaa juhannuksen odotusta!

      Poista
  2. Söötit asut pienillä 💕Ja muutenkin on teillä nättiä mökkitunnelmaa.

    Meillä on semmoinen mökintapainen omakotitalo, jossa kodikkaan ränsistynyt fiilis 🙂
    Kelpaa asua ja myös lomailla, välillä paikkoja kohennellen. "Työlomaa parhaimmillaan" 😀

    Tuo viimeinen kuva; voikukkia suomalaisessa design-nekassa on tosissaan ihana 💚
    (Meillä on sama nekka.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen, koko ajan tulee vastaan juttuja mitä pitäisi tehdä. Sisällä on onneksi pinnat remontoitu.
      Tuo terassi pitäisi näköjään noista reunoista pestä ja öljytä ja taas on nurmi ajamatta, mutta ei se mitään se aika on ommeltu vaatteita lapsille. <3 <3
      Ajattelin olla nyt niiden tuulimyllyjen kanssa samalla puolella.

      Hih kiitos! Barokki on kyllä tosi kaunis ja se oli varmaan ensimmäisiä keräilyostoksia.

      Poista
  3. Todella söpöt mekot ja muutenkin niin kesäisiä kuvia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi ehti olla pari hellepäivää joten vaatteetkin ehtivät käyttöön. Ihanaa kun on kesä!

      Poista
  4. Olet taas onnistunut ihanien vaatteiden ompelussa! Ja tuo kangas on kyllä tosi kaunis ja hyvät värit!

    Me suuntaamme juhannukseksi mummolaan, ihanaa keräänytä porukalla viettämään yhteistä aikaa :) Kivaa juhannusta! Tuo teidän terassi on kyllä mukavan näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tiedätkö ajattelin sua kun linkkasin nuo leggarit, olen huomannut että siellä taitaa olla toinen sinisen ystävä.

      Kuulostaa kivalle juhannukselle. Ihanaa yhdessäoloa <3 Kivaa juhannusta sinnekin!

      Poista
  5. Oi että miten ihana kangas ja miten ihanat kesä vaatteet oletkaan siitä ommellut. Wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei ihme että tuo kangas loppui jo kaupasta. Ihanaa jussin odotusta!

      Poista
  6. Ihanat kesäasut tytöilläsi. Olet todella taitava käsistäsi - toteaa yksi aito tumpelo. Minäkin odottelen lomamatkaa. Hyvää tulevaa juhannusta sinulle kesäparatiisissasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En itse vielä sanoisi taitavaksi, mutta innokas aloittelija kyllä! Ihanaa lomamatkaa ja ihanaa juhannusta!

      Poista
  7. Ei oikeastaan ole Juhannussunnitelmia, mennään vähän sen mukaan mikä on fiilis. Varmaan aika pitkälti kotona tai kavereilla :)

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan kaupunki ihan tyhä Jussina? Ainolanrannassa on ainakin kokko ja tanssit. Ehkä ei kannata liioin suunnitella, jos festareille ei ole menossa. Nauttia kesästä!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos! Kävin jo kurkkaamassa kuvia ihan oikeasta kesäparatiisista mistä postasit! Ihan valtavan ihana paikka! 🍍🌞🌴

      Poista
  9. Oi, suosikkikuvani on tuo, jossa Pientä naurattaa... ♥
    On teillä todella kesäparatiisi siellä ja onpa kätevää kun mökkilomalle pääsee omalle takapihalle. :)
    Ihanaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se oli hauska hetki kun tuuli otti kiinni noihin verhoihin kuin purjeisiin. :D Toivotaan että siellä tarkenee nyt olla, mutta ei hätää kunhan on makkaraa. Ihanaa juhannusta!

      Poista
  10. Tykkään tästä takapihalla mökkeilystä! Meillä joskus lapset totesivat jonkin kilpailun pääpalkinnosta, mökkilomasta, että sinä äiti et varmaan edes haluaisi voittaa tuota, kun se olis niin kuin oltais kotona. Kaunista juhannusta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin kiva idea! Eikä tarvitse imuroida hiirenkakkoja, tuulettaa kaikkia petivaatteita, tiskata käsin, kantaa vettä ja pelätä että lapset tippuvat järveen. Kotonakin voi olla työleirillä <3 Ihanaa juhannusta sinnekin!

      Poista
  11. Ihana kesäkeidas teillä!! Tosi kaunis 😍 Ja niin nätit kesäasut, hienosti hyödynnetty 50 cm 😊 Tuo kangas pääsee oikeuksiinsa valmiina vaatteena! Mukavaa juhannusta ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos! Aika tarkkaan piti sommitella kaavoja. Olen ehkä nähnyt silmissäni melkein valmiin lopputuloksen kangasta ostaessa. Ihanaa juhannusta sinullekin!

      Poista
  12. Söpöt kesäasusteet ovat tehnyt! <3
    Meidän mökki on vain vartin ajomatkan päässä. Eilen oli niin epävakaata ja viileää, että vietettiin juhannusta siskoni luona, mutta tänään voisikin mökillä lähteä pyörähtämään, kerta aurinkokin paistaa. :D
    Mukavaa juhannusta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Ihanaa teillä paistaa aurinko! Olisi kyllä ihanaa päästä uimaan ja saunaan! Ihanaa juhannusta!

      Poista
  13. Wow, what an amazing lounge zone you have on your terrace!! And the girls' outfits are so pretty. The designs are by you?? I love violas, they are so charming flowers:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! Yes, This is my own design! Can I call myself as a designer? ;) I found these furnitures from second hand and this looks like a Finnish summer cabin <3

      Poista
    2. No doubt!;) You have a talent for sewing! Keep it up!♡
      Yeah, love the feeling, as if a lake was just a few steps away!

      Poista
    3. Thanks! I would love to sew everyday, but usually i have too many "helping" hands.

      Hey! But we have a little brook! 😂

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Kiitos! Pienestä on ollut useampi kuva haasteissasi :) Kiva, että oli ihan oma haaste :) 💕💜

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡