tiistai 15. marraskuuta 2016

Itsetehty vauvan leikkimatto

Tein itse ja säästin!


Ompelin itse vauvalle leikkimaton ihanasta Muumi-kankaasta. Helppo urakka ja sain myös tyhjennettyä kaappeja.  Kankaanpalat ja tarpeeton peitto pääsi kaapista arvoiseensa käyttöön. ♡♡♡



Toinen puoli leikkimatosta on paksua Bongo-Bongo Muumi-panamakangasta. Ostin kankaan Finlaysonin verkkokaupasta, hyvällä aleella.



Meidän Kesäheinä on jo niin iso että hän  mielellään haluaisi ryömiä ja puskea itseään eteenpäin. Sitterissä leikitään jo lelukaarella ja kovasti neiti on touhua täynnä. Katsoin kaihoisasti kauniita leikkimattoja nettikaupoista ja tajusin että en voi ostaa kaikkea.


Kuolaamani leikkimatto.


Muistin että olin tilannut Finlaysonilta ihanaa paksua Muumisarjakuva-puuvillakangasta ja olin siitä alunperin tekemässä vauvan sängyn pehmuksia. Olen koukussa Finlaysonin Muumi-kankaisiin ja heti kun sähköpostiin kolahtaa ilmoitus alennuksista olen jo tilaamassa uusia Muumeja. Sillä rahalla olisi saanut sen leikkimaton, no jaa.

 Ompelu oli jäänyt suunnitteluasteelle ja nyt revin itselleni aikaa ompeluun. Kaikki tarvikkeet löytyivät himohamstraajan kaapista. Löysin Anttilasta ostamani pinkkiraidallisen paksun  puuvillakankaan. Se sopi täydellisesti pariksi muumikuosille. Tykkään kovasti Bongo-bongo-kankaasta, jossa Muumipeikko esiintyy Tarzanina ja Niiskuneiti on Jane. Meillä on vauvalla jo pussilakanasetti samalla kuviolla.

Pehmusteeksi löytyi poikamiesajan peitto joka oli jäänyt marittamatta. Sitä ei ollut saanut heittää pois. Ei, vaikka kuinka tekisi mieli. Konmari ei onneksi ole kieltänyt askartelua toisen tavaroista. En edes tiedä miksi meillä on kaapissa peittoja armeijalle, vaikka vierassängyssä on jo peti valmiina. Ehkä kuvittelin että peitot tuottaisivat iloa meidän lukuisille vieraille ja kaikille niille yökyläilijöille. Täytyy kierros ottaa uusiksi.

Leikkasin peiton pienemmäksi ja ompelin siihen ympärille valkoisen lakanan. Lakana oli ihan sitä varten ettei peiton kuvio kuulla kankaista läpi. Ostan silloin tällöin edullisia ohuita puuvillalakanoita käsityöaskarteluja varten. Ne sopivat hyvin mallimateriaaliksi ja aluskankaiksi.

Urakka oli lopulta helppo, kun suunnittelutyö oli tehty. Ompelukonekin oli suopealla tuulella. Oli kyllä ihanaa saada tavaraa pois kaapista lojumasta ihan oikeaan käyttöön ja sain pidettyä itseni kurissa etten tilannut mitään. Tosin mieli teki...

Mutta mikä tärkeintä Kesäheinä on leikkimattoon todella tyytyväinen ja nytkin harjoitellaan kovasti kääntymistä ja puskemista eteenpäin.



Toinen puoli leikkimatosta on pinkkiä raitakangasta.
Kun reunan kääntää leikkimattoon tulee kiva tyyny.


Kun kotoa ei pääse ostoksille voin juosta hyvien alennusten perässä verkkokaupoissa. Molon Fonda paita löytyi Stylepitiltä, jossa on aina hyviä alennuksia. Sieltä tilasin joskus myös Phister &Philina-vaatteita ja pikkujoulumekon. 

Leikkimatto sopii kivasti myös olohuoneeseen ja siinä kelpaa köllötellä.

Isosisko tykkäsi myös leikkimatosta. Hienoa, nyt tytöt mahtuvat leikkimään matolla yhdessä. Huomasin, etten ole saanut vieläkään tyttöjä puettua pinkkiin. 

Iskän vanhan peiton leikkasin pienemmäksi ja päällystin lakanalla. Nyt tuo sydänkuvio ei paista Muumi-kankaasta läpi. Pitäisi ommella kyllä enemmän. En raaskinut heittää peitonpaloja roskiin, kun löysin niille jo uuden kohteen. Nyt kun saisin vielä hetken ompeluun.


Blogiani on kiva seurata blogit.fi:ssä. Sieltä on helppo kurkata kiinnostavimmat postaukset. Nyt kun postauksia on yli 300 niiden selaamiseen tarvitaan jo vähän apuja.

20 kommenttia:

  1. Kyllä tuossa kelpaa pienen pötkötellä :)
    En osaa itse juurikaan ommella joten ihailen kovasti.
    Tyynyosio on kerrassaan sympaattinen keksintö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! En minäkään osaa oikeasti ommella, mutta työ tekijäänsä opettaa. ♡

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ompelu on kyllä ollut vähän vaikea aloittaa, mutta kun vauhtiin pääsee niin ihan kivaa. Meillä Jyväskylässä on kirjastossa kuulemma ompelukone, saumuri ja ohjausta. Teki mieli lähteä tekemään tämä homma siellä.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos, onhan tuo pieni pakkaus aikamoinen söpöys!

      Poista
  4. Oi, ompas vauvelilla ja taaperolla hieno leikkimatto. Tarinamatolla voi yhdessä katsella ja kertoilla jännittävää viidakkotarinaa muumeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan voihan se olla sekin vielä. Nyt se on jumppamattona ♡

      Poista
  5. Tosi söpö matto ja käytännöllinen. :) Nuo lapsukaiset maton päällä vasta söpöjä ovatkin, ihania vauvantuoksuisia päiviä sinne. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä varmaan tuoksuu vauvalta sinne asti Kiitos♡ Oli kyllä ihana päästä hiukan ompelemaan.Nyt pienilläkin on uusi vallattu alue olohuoneessa.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos, luin itsekin tekstin ihan ajatuksen kanssa tänään. Kirjoitin sitä eilen Hoplopissa ja yritin kirjoittaessa sulkea maailman ympäriltä. Ei tainnut ihan onnistua. Hetkellinen vapaus kun iskä juoksutti Pientä ja Kesäheinä nukkui sylissä.

      Poista
  7. Muumeja ei voita mikään. Kyllä tuossa kelpaa pötkötellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei niin! Ja tämän jälkeen Finlaysonilta tuli taas sähköpostia että verkkokaupassa on kaikki Muumit -30%. Voi apua! En osta mitään, en osta mitään, en osta mitään....

      Poista
  8. Onpa kyllä ihana kangas! :) Pitäisiköhän sitä itsekin ommella leikkimatto sen sijaan että yritän etsiä tarjouksia tai vaihtoehtoisesti käytettyä, kun mikään ei oikein miellytä silmää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä tarjouksia odottelin minäkin. Kiitos! Mutta nyt kyllä nätti! On tuo peiton päällinen nyt helppo heittää pesuun ja mietin että tosi kiva kun voi käyttää muutenkin kun tytöt on isompia♡

      Poista
  9. Suloisia kuvia!

    Kyllä verkkokauppa helpottaa ostamista, on välillä tarpeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!

      Kyllä ihan totta helpompi, kuin mennä lasten kanssa kauppaan. Hyvä kyllä kurkata kaappiinkin välillä.

      Poista
  10. Ihana vauvanpeitto ja vielä ihanampi peiton käyttäjä <3 Omista kaapeista tekee joskus hyviä löytöjä :) Muumit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♡ Sitä ei aina muista, että noihin juttuihin jo kerran ihastunut, kun ne on kaappiin ostanut. Muumit♡

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡