torstai 10. marraskuuta 2016

Stressitön joulu -blogihaaste

Voiko joulu olla joulu ilman stressiä?





En todellakaan tiedä! Sain Oliver teki meistä perheen blogin Liinalta haasteen stressittömästä joulusta. Voihan stressittömyyttä ja törsäämättömyyttä yrittää, vaikka minulle stressi on eräänlainen polttomoottori, jolla pusketaan läpi kivireen kanssa umpihangessa. Kuitenkin joulua askarrellaan meillä pitkään ja hartaasti.

Miksi sitä joulua sitten stressataan niin kovasti? Onko se niin että kaikki mikä poikkeaa normaalista rytmistä aiheuttaa epämukavuutta. Itse olen huomannut että pääsee helpoimmalla, kun tekee niin kuin on aina tehnyt, niin homma sujuu normi urillaan.  Joulustressiä voi kyllä yrittää mennä piiloon sulkemalla joululta ovi, mutta jouluihmiset kantavat sen sisään jokatapauksessa.

Mitäh! Voiko mitään hienoa saada aikaan ilman stressiä?




Tässä omat vinkit lievittämään joulustressiä:



1. Itse tehdyt joulukortit! Ota ihmeessä valokuva ja tilaa kuvista valmiit kortit vaikka ifolorilta. Niin ja tilaa samalla nippu lapsista otettuja kuvia, jotka voi laittaa lisäksi kortin mukaan.  Nämä käyvät myös pienestä lahjasta.

Askartele pari hienompaa korttia tyttöjen kanssa sitten korttitalkoissa glögin voimalla ihan vain huvin vuoksi. Voit toki askarrella 30 kappaletta täydellisesti skräpättyjä kortteja lapsiesi kanssa ja hangata irti maalia/ glitterliimaa/mustetta huonekaluista ja laminaateista. Tiedän mistä puhun! Tehtiin vasta 2-vuotiaan kanssa kaksi isänpäiväkorttia. Pidä sähköpostissa osoitelistaa, jolloin osoiteita ei tarvitse etsiä ympäriinsä.


2. Joululahjat on hyvä ostaa alennusmyynneistä pitkin vuotta. Aina tulee jotain vastaan jonka tietää ilahduttavan jotain tiettyä. Pitäisi yrittää suosia kotimaisuutta. Lahjoja voi tehdä pitkin vuotta itse. Toki se on nyt vähän myöhäistä. Meillä osa lahjoista on jo marraskuussa hankittu ja tehty. Onneksi netti on verkkokauppoja pullollaan ja lahjat tulevat kotiin tai ainakin  lähipostiin asti. Ajatuksena voisi olla mitä saaja haluaisi muttei raaski itselleen ostaa, jotain pientä kotimaista.

3. Sukulaiset! Pitäisi varmaan ajella mummit ja kummit läpi. Ja jouluna menee monta päivää autossa istumiseen. Mitäpä jos ollaankin vain kotona ja nähdään suku joulun jälkeen?  Tai vietetään joulu yhdessä paikassa. Ei kai se niin päivän päälle ole ja kaikilla on joulurauha. Kukatkin saa sitten vähän edullisemmin. Joulukortithan kuvineen menivät jo!

 Jouluvalojen kanssa saa hauskoja korttikuvia.


4. Raha! Meillä ehkä eniten stressaa kun kaikki maksaa! Kun hinta tuntuu härskiltä jätä ostamatta. Ei kaikkea mahdollista tarvita jouluna.  Olen joskus myynyt auton että saa rahaa lahjoihin. Ehkäpä tarvitsen nyt sitä autoa enemmän, kuin saaja lahjaansa. Jos rahaa ei ole, niin sitä ei vain ole.

5. Ruoka! Tämä ehkä stressaa eniten, koska meillä tykätään syödä jouluna hyvin. Neuvoni tähän on se että tee sitä mitä osaat ja mistä tykkäät. Meillä syödään kalaa, kalkkunaa ja hanhea. Aion kuoria ja pilkkoa vihanneksia valmiiksi pusseihin ja heittää sitten niitä uunipellille sitä mukaan kun syödään. En tiedä aionko edes lähteä tekemään maidottomia laatikoita. Ehkä?

Tuli mieleen että varmaan helpottaisi jos ruokastressin jakaisi ja joulu rakennettaisiin nyyttäriperiaatteella. Tarkoittaa sitä että kyläpaikkaan vie valmiin ruoan!  Ei tosiaankaa saa mennä kiireen keskellä toisen keittiöön touhuamaan omia juttuja, mutta jos emäntä haluaa nostaa jalat ylös keittiö on sinun.

6. Kauppa! Mieheni sanoi hyvän vinkin! Ruokakauppaan pitää varata aikaa ja hyvä lista. Ja mitkä unohtuu kauppaan, ne unohtuu kauppaan.

7. Ärsyttää! Syö suklaata! Aina kun tekee mieli äkäillä ja kiukuta henkäise syvään. Ota pala suklaata ja pistä silmät kiinni. Kyllä se siitä.

Muista nauttia sinisistä hetkistä. 


No, joo joo! Kiitos Liina, lupaan yrittää! Kurkkaa millainen joulu meillä oli viime vuonna. 


Joulu tulee joka vuosi! Yritetään tehdä siitä yhdessä stressitön ilon ja valon juhla!

Alkuperäinen haaste löytyy Oranssia-blogista.

Haastan mukaan seuraavat blogit:

Valkoisen vuoren rinteillä
Sarin kotona
Villa Nanna
Pilkkeitä

Ja meinasi melkein unohtua:
My Woodland Garden



14 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos haasteesta! Otin sen ilolla vastaan ♡ Sormet oikein syyhysivät päästä tätä kirjoittamaan.

      Poista
  2. Kivoja juttuja kirjoitit!😊
    Kiitos paljon haasteesta!
    Mielelläni teen tämän lähipäivinä! Kiitos!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistin miten tykkäät järjestellä kaikkea, joten sinulla varmaan on vinkki jos toinenkin.

      Poista
  3. Kiva, että olet mukana haasteessa! :) Hyviä vinkkejä sulla! Mä aion yllättää itse itseni ja ottaa tytöistä joulukorttikuvia jo viikonloppuna. Voisinko kerrankin olla niin ajoissa, ettei tarvi klikkailla tilauksia ihan viimetipassa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kun teit stressittömän joulun koontisivun kaikille haasteen saaneiden linkeille! Kiva keksintö muutenkin tämä haaste. Hienoa kun pääsee kurkkaamaan uusia blogeja ja käydä kommentoimassa! Nyt kannattaa tosiaan kuvata kun on luntakin maassa. ♡

      Poista
  4. Oi, miten kiva postaus! :)
    Kiitos haasteesta! Otan sen toki vastaan, vaikka olin ajatellut, että osallistun vain kuvahaasteisiin, koska usein harmittaa, kun on käyttänyt paljon aikaa haastevastauksen kirjoittamiseen ja sitten hyvin harva kommentoi. Mutta enhän voi vastustaa sinulta tullutta jouluhaastetta! :)
    Sinulla on tuossa niin hyviä vinkkejä että tuskinpa keksin mitään kovin tärkeää lisättävää. Teen pienen, stressittömän postauksen... ja jään odottamaan muiden haastettujen postauksia. Siellä onkin superleipojia ja muita käsillä tekemisen mestareita. :)
    Mukavaa talvista päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin että sinulta saisi tähän haasteeseen niitä kauniita kuvia :) ♡ Älä ota liikaa stressiä. Nyt on ainakin upea kuvauskeli! Kiva nähdä millaisia vastauksia haasteeseen tulee.

      Poista
    2. Sää oli tänään tosiaan aivan loistava! Kävin pikaisesti ottamassa kuvia, mutta en kyllä saanut haluttua tunnelmaa tallennettua. Jos lähipäivinä saan parempia kuvia aikaiseksi, vaihdan niitä tilalle. :)

      Poista
    3. Kävin jo kännykkällä pikapikaa kurkkaamassa kuviasi! Ihanan näköisiä. Oikea Winter Wonderland! Tablettini joutui huoltoon ja en tiedä saanko sitä "elävänä" enää takaisni.

      Poista
  5. Hyviä vinkkejä! Nyt kun ulkona on niin jouluisen näköistäkin, on hyvä napsia joulukortteihin kuvia :) Mä saatoin tilata tänä vuonna jopa osan pakettikorteista ihan omasta kuvasta eli eipähän tarvitse niin paljon yöllä salaa tarkkasilmäisiltä lapsilta askarrella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi miten kiva idea :) Niin tosiaan voi tehdä pakettikorttejakin. ♡ Me kyllä aloitettiin korttien askartelu. Kortteja askarrellaan tarjottimien päällä, nii on helppo nostaa hetkeksi sivuun. Kamala sotku tosin.

      Poista
  6. Hyvät vinkit. Mun on pikkuisen vaikea osallistua tähän kun emme sanan varsinaisessa merkityksessä oikeasti vietä joulua ollenkaan vaikka meillä on nuo kuuset ja paketit ja välillä pukki. Meillä vietetään valon juhlaa. Mutta lapset haluavat noita jouluaiheisia juttuja myös niin ollaan niitä laiteltu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tuo kuulostaa minusta jo tosi hienolta postausaiheelta ja vastaukselta haasteeseen! ♡ Varmaan joulu on monille enemmänkin valonjuhla, vaikka eivät sitä ääneen uskalla sanoa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡