perjantai 25. marraskuuta 2016

Jouluverhokriisi ja kukkailoittelua

Mistä löytyisi kauneimmat jouluverhot?
Mistä löytyisi ne kauneimmat jouluverhot? Päässä soi vain jouluverhot, jouluverhot, jouluverhot. Uudet on saatava ja vähän äkkiä.



Tiedätkö sen tunteen kun iskee lähes pakkomielle, että jotain on saatava. Nyt päässä soi jouluverhot, jouluverhot, jouluverhot. Klikkailin päivittäin Cellebesin, Halensin, Elloksen, Hemtexin, Hobbyhallin ja Finlaysonin valikoimaa. Ärsytti suunnattomasti, kun mikään valmiista verhoista ei houkutellut ja ne haluamani olivat loppuunmyytyjä.

Ihastuin Noksun kuusiverhoihin ja kuusi on kyllä nyt tredijuttu tänä jouluna. Sellaiset valkoiset pikkukuusikuvioiset olisi voineet olla myös kivat, mutta löysin ne liian myöhään. Meinasin hairahtua ostamaan punatulkkuverhoja, mutta ne eivät lopulta pirskahdelleet. Nyt Black Friday-viikonloppuna verhoja saisi sitten hyvillä alennuksilla, mutta minullapa on jo verhot.

Kokosin suosikkejani  2016 jouluverhoista. Kivoimmat ovat nuo ylimmät kuusiverhot


Ostovimmani jäi kuitenkin päälle ja kävin tyynnyttämässä sitä Prismassa ja ostin verhojen hinnalla kaikkea. Sainpa siis edes suklaata ja kukkia. Onneksi oli kukkakimput alennuksessa, niin oli mahdollisuus osallistua Mansikkatilan mailla -Kukkailoitteluun.

Onneksi löytyi 1,50 eurolla kaunis kukkakimppu. Olisikos jääneet yli viime viikonlopusta?  Kestäviä.


Mummi toivoi Pienelle söpöä lyhtyä Led-kynttilöineen. 



No mutta hienointa on, että tarve sai tosiaan pääni raksuttamaan. En lopulta edes tiennyt millaiset verhot haluan. Yleensä se menee "tiedän kuin näen" -periaatteella. Millaiset jouluverhojen pitäisi olla? Punaiset, ei ikinä! Raidallisetkin on jo vähän nähty. Päädyin mietteissäni siihen, että haluan puuvillaa, pitsiä ja mustavalkoista.  Pahinta on tosiaan kun ei tiedä mitä haluaa ja kun oma tyylini on ehkä läävägeenisyydestä johtuen melko sekava. Tykkään vain niistä jutuista, mistä oikeasti tykkään, oli se tyyliltään mitä tahansa.

Lopulta muistin ruotsalaiset maalaisromanttiset sisustusblogit ja instakuvat. Pengoin kangasnipuista kaikenlaista ja päädyin ompelemaan verhot  kangaspaloista. Löysin Anttilasta osatamani metrin palasen raitakangasta, pitsikapan ja Ikean Knoppe-lakanan (se on hyvä kaikkeen muuhun paitsi lakanaksi). Sommittelin kankaat nuppineulojen kanssa yhteen ja testailin kangasmyttyjä ikkunassa. Ihana luomisvimma!

Sitten kun pääsin viimein ompelemaan, en olisi malttanut lopettaa millään. Me ollaan taas ompelukoneen kanssa kavereita. Mummi on ollut meillä hoitamassa pieniä, niin olen saanut luoda ja työstää inspiraatioitani rauhassa. Ihanaa! No nyt syntyi sitten valkoiset pitsiverhot, mutta ei niissä nyt sitä joulua ole. Vielä. Palataanpa siihen myöhemmin.

Yhdistin itsetehtyihin verhoihin raitakangasta, pitsikapan ja Ikean Knoppe-lakanan. Sopii hyvin joulutähteen, sen ohje ja kuva vanhoista verhoista löytyy täältä .


Minun!

Lisään verhoihin joulua, kun ehdin. Verhoista tuli aika monikäyttöiset ja saisin kaappia vähän tyhjemmäksi. Onhan meillä punaista keinutuolissa, joka on muuten ihan samanlainen mikä oli minulla pienenä.

8 kommenttia:

  1. Tulipa kivat ja persoonalliset yhdistelmäverhot. Itse tehden saa juuri sellaiset, kuin haluaa.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Raitakangas oli liian lyhyt pöytäliinaksi, kappa ei sovi meille ja ohut lakana toimii paremmin jossain muussa käytössä. Nyt ne ovat yhdessä kiva ja meille sopiva juttu! Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  2. Ensinnäkin wau, mikä kukkalöytö Prismasta! Tuo afrikantähdikki on todella pitkäikäinen, vihreät ja krysanteemi samoin, ruusu ehkä kuihtuu, mutta sanoisin, että löytö!:)

    Ja sitten nuo verhot...ihanat!<3 Älä lisää mitään!:) Juuri upeat noin, sopivat tammikuun pakkasille ja heinäkuun helteelle, päästäen valon kauniisti läpi. Oi, missä mun inspis onkaan luurannut?! Toi on niin mahtavaa, kun saa tehdä jotain näkyvää.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olisi ehkä voinut ostaa toisenkin kimpun, mutta jos sitten jouluna.

      Olen kasannut noita inspiraatioita ja nyt suoritin kertaheitolla kaikkea. Äiti on kyllä iso apu. Ja kukkainspis tulee Kukkailoittelusta.

      Poista
  3. Onpas ihanat verhot!
    Ja sopii hyvin tuon tähden kanssa.
    Mukavaa viikonloppua sinne!😊❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että tykkäät! Minustakin nuo on nyt pirskahtelevan kivat. Mukavaa viikonloppua sinnekin. ♡♡

      Poista
  4. Valkoiseen sopii sitten hienosti vaikka punaiset kukat - kaunista & raikasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sopii :) Kiitos

      Jotenkin nyt kaipaan kotiin valoa ja raikkautta.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡