perjantai 30. kesäkuuta 2017

Unelmakaapin maalaus kalkkimaalilla + Video

Miten mäntyvitriini muuttui kaunokaiseksi? Kurkkaa ennen ja jälkeen kuvat! 

 





Uusi unelmavitriini on nyt paikoillaan keittiössä. Maalasin kaapin muuhun kalustoon sopivaksi kalkkimaalilla. Kaappia tuunatessani tein samalla myös videon! 


Olen niin onnellinen sain viimeinkin valmiiksi tämän kesän suuren kalkkimaalausprojektin. Mies osti meille Tori.fi:stä mäntypuisen vitriinin ja urheasti toi sen kotiin. Minulle jäi vitriinin tuunaus meidän keittiöön sopivaksi. Voi ei mikä urakka, mutta se isoin työ olikin videointi! Hih!

Meillä keittiössä kaikki kalusteet on maalattu Jeanne d'Arc Living Vintage-kalkkimaalilla ja sävynä on Soft Cream. Hauskaa miten nyt kaikki niin erilaiset huonekalut sopivat yhteen. 




Kaappi on kuin karamelli! Oli hyvä idea laittaa lahjapaperi taustaksi!

Iso mäntypuinen kaappi olisi pimentänyt keittiötä, nyt kaappi sopii taustaan kauniisti. 










Kuinka vitriini maalattiin kalkkimaalilla?



Pohjatyöt




Tällä kertaa päätin jättää lakan hiomatta ja mäntypuiseen pintaan sivelin pohjusteaineen Vintage Primer & Sealeria jonka sain taannoin Sisustus Nostalgiasta.  Pohjustetta käytetään ohennettuna. Huomasin muuten, että tuo aine vähentää keltaisuutta ja pinnasta tulee kuin se olisi hiottu.  Vitriinistä tuli aika kiva pelkästään tuolla aineella jos haluaa saada hiotun näköistä puupintaa ilman hiomista. 


Tältä vitriini näytti kun mieheni toi sen kotiin! Vain hetki ja olin jo pohjatöissä.

Kalkkimaalaus



Sitten maalasin kahteen kertaan koko vitriinin läpi Jeanne d`Arc Living Vintage-paint kalkkimaalilla sävynä oli Soft Cream. Minulla oli käytössä pitkäharjainen pehmeä pensseli ja  pieni patteritela. Oma tekniikkani on se että ensin levitän maalia pitkäharjaisella laadukkaalla pensselillä ja sitten tasoitan maalin telalla. Yritän saada ensimmäisestä kerroksesta ohuen ja tasaisen. Seuraavassa kerroksessa käytän maalia enemmän. Ohennan yleensä maalia muutamalla tipalla vettä ja varon ettei valumia pääse tulemaan. Maali kuivuu melko nopeasti ja työhön pääsee melkein heti sudittua ensimmäisen kerroksen isokokoiseen kalusteeseen. Tässä vaiheessa on hyvä kyllä käydä syömässä, että jälki pysyy hyvänä. 

Ongelmallisinta oli ikkunoiden peitto maalausta varten ja lasin putsaus. Onneksi kuivunut maali lähtee ikkunasta aika helposti. Suosittelen ottamaan suojapaperit irti silloin kun maali ei ole vielä kuivunut kiinni. 

Tätä ihanaa kukkapaperia saa Harjun Paperista. Heiltä voi tilata joko Facebook-viestillä tai puhelimitse jos itse ei pääse käymään ihanassa putiikissa Jyväskylän Yliopistonkadulla.


Decoupage-tausta




Maalin kuivuttua lakkasin decoupage-tyylisesti Harjun Paperista saadun Rifle-paperin lahjapaperin kiinni vitriinin takaosaan. Käytin liimaukseen Kiva-kalustelakkaa jota levitin ohuelti takaseinään ja liimasin paperin kiinni. Jotta pinnasta tulee tasainen silitin pinnan vielä kiinni silitysraudalla leivinpaperin läpi. Lakka kuivuu silloin nopeasti ja pinnasta tulee tasainen. Paperin kuivuttua kunnolla  levitin lakkaa vielä kerroksen paperin pinnalle. Silloin takaseinää voi pyyhkiä kostealla ja ei tarvitse pelätä, että kukkakuvio lähtee pyyhkimisen mukana.

Vahaus



Lakka vai vaha? Olen vahannut meidän keittiön kalusteet Soft Caren vahoilla ne tekevät kalkkimaalin päälle kauniin pinnan. Löysin purkin alennusmyynnistä ja se on moneen kertaan hyväksi havaittu. Parasta vahassa on ettei maali ala kuultamaan ja  pinta pysyy mattana ja se ei muuta pintaan niin keltaiseksi kuin Kiva-kalustelakka. Sain  purkin Soft Caren Leather balsamia klik* , kun kerroin, että haluan ehdottomasti esitellä vahan kalkkimaalareille. Puuvahaa ei saa enää sen nimisenä vaan tuote on nyt Soft Caren Leather Balsam. Samaa tavaraa ja samoja vahoja löytyy myös ohennettuna suihkutettavassa pullossa. Tällä kertaa vahasin vitriinin tuolla Leather Balsamilla ja näytti toimivan samalla tavalla kuin Puuvaha, paitsi, että tätä uutta oli helpompi levittää.

Kokeilin myös Vintagen omia värivahoja ja tuntui, että maali alkaa kuultamaan herkemmin niiden kanssa. Tykkäsin kovasti tuosta Pearl-helmiäisestä ja siitä tuli kaunis pinta ohuelti maalatussa kaapin sisäosassa. Täytyyhän prinsessakaapissa olla vähän blingiä. Primer&Sealeria olisin voinut myös käyttää kalkkimaalipinnan suojaavaan käsittelyyn.

Kalkkimaalatun pinnan voi viimeistellä vahalla. Testasin viimeinkin Vintage- antiikkivahaa. Soft Caren mehiläisvahalle tuoksuvilla vahoilla olen käsitellyt kalusteet. 



Urakkaan meni viikko. Isotöisin homma ei ollut maalaus vaan videointi! Kuvasin teitä varten 4-osaisen videosarjan tästä tuunauksesta kaikkine höpöttelyineen ja vinkkeineen mitä projektissa tuli vastaan. Eikö olekin hauskaa päästä seuraamaan projektia näin sivusta?

Itse hypin nyt tasajalkaa kun vitriinistä tuli niin herkku! Ja niin mahtavaa, että tuo ihana paperi sulostuttaa meidän keittiötä nyt joka päivä!


Kaapista tuli niin ihana!


Videot voi käydä katsomassa suoraan YouTube-kanavani soittolistassa! Klikkaa sinne täältä!
Jää ihmeesä kanavan seuraajaksi!



16 kommenttia:

  1. Tosi hienon kaapin olet tehnyt! Itse ostin myös Torista kerran edullisesti kampauspöydän, jonka maalasin valkoiseksi :) Ja mielettömän upeat nuo vetimet :) www.dailychic.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi minullakin on etsinnässä kampauspöytä, tuli varmasti hieno! Kiitos, tykkään itsekin!

      Poista
  2. Tosi kivannäköinen tästä tuli! Etenkin tuo "tapetti" taustalla tuo oman säväyksensä :)

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olin aikaisemmin tuunannut Ikea-tuolin tuollaisella lahjapaperilla, joten nyt etsin sille vain uutta käyttökohdetta <3

      Poista
  3. Hieno tuli kaapista, ihan eri fiilis kuin vanhoissa tummuneissa mäntykalusteissa. Ja tuo kukkapaperi on niin söpö, piste iin päälle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mietin kyllä pitkään maalaanko tuon pinkiksi vai valkoiseksi, mutta tylsä minäni halusi lopulta valkoisen. Minulla on ollut tuota paperia jo pitkään odottamassa sopivaa kohdetta ja onneksi sain sitä vielä lisää.

      Poista
  4. Kaapista tuli todella upea! :) Meilläkin on edessä eräs maalausprojekti ja tästä sai hyviä vinkkejä.

    http://lifewithhannamari.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Toivottavasti vinkeistä on apua! Kiva nähdä millainen projekti sinulla on siellä :)

      Poista
  5. Aivan ihana on nyt toi vitriini, lahjapaperin käyttö takaseinään oli kyllä ihan mahtava idea. Nyt aloin itsekin haaveilemaan jostain söpöstä huonekalusta jossa voisi hyödyntää tuollaista lahjapaperia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti joku söpö huonekalu tulee vastaan! Onhan tuo paperi ihanaa ihan lahjapaperinakin!

      Poista
  6. Hyviä vinkkejä ja selvästi taiteilijasielu :) Käy ihmeessä kurkkaamassa mitä minä taiteilen.https://teroaarni96.wixsite.com/pyroartturi, kaikki vinkit blogiin tervetulleita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin jo kurkkaamassaja sinun taiteilusi näytti todella hienoilta! Ihan mykistävää!

      Poista
  7. Siitä tuli kyllä herkku. Mä niin kaipaan jotakin isoa vitriiniä meidän tupaan (valkoista) sellaista. Ehkä mä jonakin päivä löydän sen täydellisen vitriinin ja maalaan valkoiseksi. :)
    Kiva postaus, kivat videot ja kiva kun kävit vastavierailulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ja kiitos että kerroit että pidit videoista! Minua vähän jänskätti tykkääkö niistä kukaan. Toivottavasti se löytyy, ehkä pitää etsiä jotain muuta niin Murphyn laki tuo vitriinin esiin.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡