torstai 5. lokakuuta 2017

Itse tehty baarimekko

Päällä Vimman Fisuja


Mitä ihmettä laittaisi baariin päälle? Lämmintä, mukavaa ja naisellista. Ompelin pikaisesti collegemekon Vimman Fisut-kankaasta.



Hauska, että sama kuosi kuin lastenvaatteissa sattuu myös näihin ympyröihin. Mekon tekee ehdottomasti naiselliseksi sukkahousut ja lantiota myötäilevä malli. Ei haittaa vaikka materiaali on collegea.


Mies pyysi minua ulos, ihan aikuisten oikeille treffeille. Mitä ihmettä laittaisi päälle syömään ja baarikeikalle ja vieläpä jotain lämmintä ja naisellista? Niin ja ettei näyttäisi just sille, että äiti lähtee radalle. Itselle kun tärkeintä on, että vaate on mukava. 


Fiksuin keksintö tänä vuonna on laatikkopaitakaava. Nyt voin jo ommella pikaisesti uuden mekon suosikkikuosista. Kävin kiertämässä vaatekaupat ja mikään ei oikein iskenyt. Olen salaa testaillut itselle muitakin mekkokaavoja, mutta kun ne eivät tunnu päällä omalta. Parasta laatikkopaidoissa on ettei hihoja tarvitse istuttaa, kun ompelee vain hihaputken kiinni laatikkomekon hihansuuhun.  Tässäkin mallailin kaavan suoraan Vimman Fisut mustavalkoiseen joustocollegeen ja mittasin sukkahousuja varten optimaalisen pituuden.  Tiedättekö mikä erottaa tunikan mekosta? Mekon kanssa voi pitää sukkahousuja. Mukava, simppeli ja hyvä!

Iltalaukku on kameralaukku


Laukkuna minulla oli Olympuksen Clutch-laukku ihanalla ketjulla. En uskaltanut ottaa kameraa mukaan, mutta iltalaukkuna kassi oli tosi kiva. Ei uskoisi, että nahkainen laukku on kameralaukku ja löysin sen alle vitosella! Ketjuhihna piti ostaa erikseen, mutta se toimii myös kameran hihnana ja sopii muihinkin laukkuihini. Muistin, että minulla oli säilössä talvikengät  ja näissä Casual Attitude-bootseissa klik* sattui olemaan tuo sama tikkikuvio.

Meikki! Oi voi! Minulla ei ollut tummaa huulipunaa. Hätäratkaisuksi rajasin huulet tummanlilalla matalla luomivärillä ja sekoitin sen päälle punaa.  Kaupungissa kävimme ostamassa Sokkarista NYX:n tumman luumun punan klik*, jotta sitä oli helppo lisätä illan mittaan. Nauroin ettei voi olla totta, että sekoittamani väri löytyy suoraan puikosta! Jes!

Hirveä vaiva yhtä ulkoilua varten, mutta onneksi käytiin. Kivoihin juttuihin on ihana nähdä vaivaa. Nyt arkiset asiat näyttävät suuressa mittakaavassa ihan erilaisille, kuin mökkihöpertyneen silmissä. Sitä oli jo unohtanut millaista meillä oli ennen lapsia.

En edes kysy oliko hitti vai huti. Itse tykkäsin! 

Fisut-mekon kaulukseen ompelin venepääntien alavaralla ja mustat resorit hihansuihin. 

Olen näköjään sattumalta poiminut nahkaisia tikkiruutuja. Tein pikakampaukseksi ranskanletin jonka pujotin hiusten alle piiloon nutturaksi. 


Hauska yhteen sattuma oli, että sekoittamani huulipunan väri kiilteineen oli ihan sama kuin NYX: n Violet Ray klik*.

Saatan huomenna vetäistä mekon  päälle ja lähteä lasten kanssa katsomaan 100 vuotta tuhat tulkintaa- näyttelyn klik viimeistä kertaa. Kerroinko jo, että kävin avajaisissa? Perjantaisin ja avaijaisiin kaupungin museo Holviin on ilmainen sisäänpääsy.  Nyt vielä esillä mm. Helene Schjerfbeckin, Rut Brykin, Akseli Gallen-Kallelan töitä. Upea taidepaketti saman katon alla. Suosittelen!


16 kommenttia:

  1. Makee toi kuosi ja kiva mekko!

    Taru
    stuffabout.fitfashion.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ompelin tytöille tuosta harmaasta jo vaatteita aikaisemmin. Vimma-rakkautta.💋 Nyt oli mun vuoro saada Fisut..

      Poista
  2. Kaunis mekko. Sinä olet todella taitava käsistäsi. Mitä suuresti ihailen. Kun itse en osaa mitään käsitöitä. Laukku oli aivan ihana ja sen ketju. Näytti tyyriiltä ja laadukkaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tuo taitavuus taitaa olla myös miltä suunnalta katsoo.. Tuo laukku oli kyllä löytö. Niitä saa vielä hopeisina ja kultaisina.

      Poista
  3. Nyt on kyllä pähee mekko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Vimman kuosit on niin hyviä näissä yksinkertaisissa jutuissa. Kiitti!

      Poista
  4. Ompa kiva baarimekko! Kätevää, kun voi vain ommella sopivan mekon ;) Olympuksen laukku näyttää hyvältä!
    Mitä kävitte Lutakossa katsomassa? Iso peukku treffeille! Ne kannattaa aina lapsiperheessä!

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me käytiin katsomassa Viikatetta. Hieno keikka! Ihan totta! Aikuisaika on kyllä tosi tärkeää!

      Poista
  5. Ihania fisuja ♥ Taidanpa seurata jalanjälkiäisi ja ottaa työn alle viikonloppuna tuon kuosin. Kaunis mekko!

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Mulla olis vielä harmaata Fisua ja lilaa lettiä on tulossa joskus. Mitä meinasit tehdä?

      Poista
    2. Ajattelin vuorostaan tehdä jonkinlaisen alaosan, kun on tullut tehtyä monta tunikaa ja mekkoa viime aikoina. Mutta kun oon tuuliviiri rauhaton, en osaa päättää tehdäkkö hameen vai housut... ��

      Poista
    3. Niin tai teet oikein lyhyen hameen niin saat molemmat. Hameen ja housut. Collaripöksyt olis kyllä kivat.. . :) Mulla on paha mekkofiksaatio, mutta ehkä se kohta menee ohi kun pakkaset tulee.

      Poista
    4. Great minds think alike! Sama tuli mieleen heti, kun olin komenttini julkaisut, että hahaa - määhän voin saada molemmat, kun tekee jotkin kapeat housut ja lyhyen hameen. :)

      Poista
    5. Heheh! Joo! Mua alkoi kans kutkuttaa hameen ompelu..

      Poista
  6. Ihana mekko! :) On se kyllä mahtava taito kun osaa tehdä itse vaatteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joskus se on niin ihanaa ettei meinaa housuissaan pysyä, kun tekee mieli ommella. Onneksi pienet kasvaa nopeasti, niin koko ajan menee vaatetta pieneksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡