torstai 7. joulukuuta 2017

Narureppu vai tuohikontti?

Itsetehty joululahja nuorelle. Hitti vai huti? 

Ompelin narurepun Pentikin tuohikuvioisesta vahakankaasta. Tein yksityiskohtia reppuun korkkikankaasta. Tämä on kai nykypäivän tuohikontti. 





Pentikin Tuohi olisi ollut ihana myös liinana joulupöydässä, mutta ehkäpä se tuottaa näin muutakin kuin ompelun iloa.



Narureppu on nopea ommeltava ja kävisi se meillekin uimahallireissuja varten tai luistinpussiksi. 

Ompelin hauskan narurepun Pentikin Tuohi-kernistä. Ostin vahakangasta  Pentik Outletista ja olin sen ihan unohtanut, kun näin Puuhakaspajan joulukalenterista ilmaiskaavat narureppuun. Silmiini piirtyi kuva kahdesta nuoresta miehestä jotka kahlasivat lumihangessa nilkat paljaana ja asettelivat samalla narureppuja selkään. Pyrytti! 

Kerni muistui mieleeni heti ja  nauratti, että totta tästä tulee nykyajan tuohikontti. Toinen ajatukseni oli, että villaiset nilkkasukat voisivat olla hienot myös. Tosin jouluna ei pidä vitsailla nuorisomuodista vaan yrittää antaa mieleinen lahja.  

Tietenkään minulla, ei ollut kaavan tulostamiseen mitään välineitä, enkä voinut edes kokeilla piirtää repun viivoja tabletilta. Mutta onneksi idean siemen riitti ja lähdin googlettamaan merkkinarureppujen kokoa.  Suorakaitaleen ompelemisesta selviää helposti, kun sitä ei tarvitse edes huolitella.  Materiaaliksi riittää tukeva kangas, narut ja sirkkarenkaat. Hieman kirpaisi leikata joulupöytään tarkoitettu vahakangas, mutta tiesin, että kaappini on täynnä pöytäliinaksi sopivia kankaita.

Nyörit löytyivät luistinosastolta ja ne ovat tarkoitettu taitoluistimiin, pinkki oli minusta aivan ihana. 


Tässä mitat narureppuun . Sirkkarenkaat olivat halkaisijaltaan 8 mm. 



Tuohikontin ompeluohje






Leikkaa 2 kpl 57 +6 cm ×37 palaa. + taskupala 19 x 25 cm.

Ompele tasku kiinni repun takaosan yläosaan  noin 15 cm päähän yläreunasta. 

 Ompele alareuna ja sivut yhteen jättäen yläosasta 6 cm ompelematta. Vahakankaan voi ommella suoralla ompeleella, se ei purkaannu.

Käännä yläreunan reunojen aukot sisään päin ja ompele ne suoralla ompeleella. Käännä nauhakuja ja ompele se alareunasta.

Leikkaa ja ompele vahvikekankaat kulmiin. Ota malli repun valmiista kulmasta.


Leikkaa aukot sirkkarenkaille ja naputa ne kiinni.

Pujota nauha vahvikekankaan puolelta ja vedä se saman puolen nauhakujasta sisään ympäri ja pujota se samaa reittiä sirkkarenkaan läpi. Pujota toinen hihna samalla tavalla. Mallaa nauhat sopivaksi ja leikkaa. 

Voit solmia nauhan päähän kiinni vaikka puuhelmet. 
 
Ehdin ommella myös Vimman Humanista collegemekon ja Hubbabubba pipoja. Vuorena pipossa tietysti merinovillaa. Äitini otti nämä ihanat kuvat! Kiitos! 

 Äitini katsoi tyttöjä ja sillä aikaa säädin repun kanssa. Äiti tuli näyttämään kuvaa kokonaan korkkikankaasta tehdystä repusta, jonka kuva oli Suuri Käsityölehdessä klik*. Repun vieressä roikkui hintalappu ja hintaa oli vaivaiset sata euroa. Oli tosiaan silmät tippua päästä. Suunnitelmissa oli jo alun alkaenkin tehdä yksityiskohtia korkkikankaasta ja tämä vielä vahvisti inspiraationi oikeaksi. Pitäisi varmaankin tilata korkkikangasta lisää Ullakalta klik* ja tehdä itselle  ökyreppu.

Nyt istun viltin alla umpijäässä. Vanhat luut jäätyivät tuolla ulkona. Flunssani ei ota parantuakseen ja kävin silti yskimässä Tsehovin Kolme sisarta-näytelmän yleisössä. Pisti miettimään, että nämä ihmiselon ongelmat eivät ole muuttuneet sadassa vuodessa, vaikka maailma on ihan toisenlainen.  Jokainen meistä etsii paikkaansa maailmassa ja talvikin on aina kylmä.  Ja nyt olisi vielä paketit postitettavana.

Onko lahja hitti vai huti?


Tänään 20% lisäale jo alennettuihin koodilla CHRTMS!☟

9 kommenttia:

  1. Ihana vertaus tuo nykypäivän tuohikontti! Se tosiaan tulee tuosta kankaasta ja mallista mieleen! Varsin ihastuttava reppu!

    Pitkäaikaista flunssaa ja luiden kolotusta on podettu täälläkin! Saisi jo helpottaa!

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä flunssa on kyllä sitkeässä. Ehkäpä vähän Glögiä lääkkeeksi. Kiitti! Toivottavasti saaja tykkää myös.

      Poista
  2. Aika hieno ja hauska idea tuo tuohikontti! Mäkin olen miettinyt, että tuollaisen nyt niin coolin narurepun voisi ommella itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma kynnykseni narureppuun oli sirkkarenkaat, mutta hyvinhän ne tuli paukuteltua kiinni vasaralla. Kokeile ihmeessä, naruja löytyy talviurheiluosastolta. Kangas on Palokan Pentikin Outletista.

      Poista
  3. Kiva on, itselläni melkein samanlainen. :)

    Taru
    stuffabout.fitfashion.fi

    VastaaPoista
  4. What a cute rucksack! Love the design!♡

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡