lauantai 10. kesäkuuta 2017

Mehujäätaikaa ja Kankaiden yön saalis

Kesävaateompeluksia lapsille ja yhden yön kangashuumaa


Ihanaa nyt on kesä! Ompelin tytöille kesävaatteita Mehujäätaikaa-luomujerseystä. Viime yönä ei uni tullut kangashamstereiden silmään, sillä päällä oli yhden yön kangashuuma, eli Kankaiden yö. Aamulla olikin hyvä käydä läpi mitä tuli ostettua ja mihin hintaan! 

Pienen mekossa on kuminauhalangalla ommeltu pääntie ja hihansuut ja vauvan mekkoon ompelin resorin. 


Sain ommeltua taaperolle ja vauvalle kesävaatetta. Ja kankaana oli nyt Käpysen Outi Santaniemen suunnittelema  Mehujäätaikaa. Metristä riitti hyvin  peplum paitaan, pari mekkoon ja kaksiin pöksyihin. Olen ruvennut tekemään paidat ja mekot raglanilla, jolloin kangasta ei mene niin paljon. Housuissa kangasta voi jatkaa resoreilla ja leikatessa on jo hyvä sommitella fiksusti kun tietää mitä tekee.

 Mehujäätaikaa on yksi omia suosikkejani ja siitä sai tytöille kivan kesäistä vaatetta. Tykkään niin kovasti akvarelleilla maalatuista kuoseista. Onneksi sain perjantaina aikaa surrutella, sillä aurinko ja kesä on viimein täällä! Toivottavasti tästä tulee oikea jäätelökesä!


Mehujäätaikaan sopi hyvin Metsolan pinkki resori. Tosin resori paljasti naapurin tytölle ettei näitä ostettu kaupasta!  


Kesäheinä on kasvanut pituutta reippaasti. 


Morkkis kangashuumasta

Viime yönä meni pitkäksi kun tuijottelin  Kankaiden yön tarjouksia sen omassa Facebook. -ryhmässä. Aika stressaava yö, rahaa vähän  ja uusia ihania kangastarjouksia salamoi yhtenään ja samaan aikaan selvitin hauskaa alekooditehtävää. Juu-u! Sain sen selvitettyä :) Nyt aamun valjetessa mietin, että tulikohan hankittua ne ihanimmat ja parhaimmat tarjoukset? Olisiko tosiaan pitänyt tilata vain se oma suosikkikangas mitä lähti kankaiden yöstä hakemaan, jota ei sitten tietenkään raskinut tilata? Yön jälkeen olo oli kuin nälkäisellä turistilla herkkubuffeessa ja ahmi sitten oikein urakalla. Taas sorruin omaan nuukuuteen ja otin sitä mitä saa eniten ja eikä sitä mihin olisi ollut mahdollisuus.  Olen yrittänyt hakata päähäni, että osta vain tarpeellinen älä tarjouksia!! Aivan ihana yö silti ja nyt riittää ommeltavaa pitkäksi aikaa ja samalla tutustuin minulle uusiin ihaniin kangas -ja ompelutarvikekauppoihin. 


Mun ostokset: 









Selian kotimaista
merinovillaneulosta tähtikuviolla
1,70 e / 10 cm 





Nappinjalla
Maxidiagonaali joustocollegea
1 e / 10 cm.






















Nappinjalla Aarrekidin In the Garden trikoota 1,8 /10 cm Onneksi näitä Aaarrekidin kankaita saa lisää Aarrekidin omasta kaupasta ja siellä oli monta muutakin niin ihanaa klikkaa sinne tästä kik* . 






















Isot kehut pitää antaa Paapiille, silllä heillä salamoi koko ajan upeita tarjouksia, mutta en osannut enää valita kaikkien ihanuuksien keskellä. Siellä on onneksi vieläkin kankaita alennuksessa, jos jäi kaivelemaan. Ja isot kehut koko Kankaiden yön tiimille, hieno tapahtuma !

Mitä sinä ostit ja mihin hintaan?


Nyt on lämmin ja voidaan vaan olla. Täytyy jättää ompelu sadepäiviin. 


Nyt vain nautitaan kesästä ja kukista. 


Ainakin auttavia käsiä löytyy! Ihanaa viikonloppua! Ja Mansikkatilan mailla kukkailottelua




19 kommenttia:

  1. Vitsi miten taitava olet. Aivan ihania kankaita olet ostanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noksu! Askartelusta on varmaan paljon hyötyä ompelussa. Jotenkin tuntuu, että ompeluun on aika hyvä ote jo valmiiksi.
      Ehkä juuri nuo kankaat tuovat innostusta omaan ompeluun, vähän kuin uudet kirjavan kauniit paperit :)

      Poista
  2. Eikä miten ihanat nuo jätskipuikkokuosit! :) <3 Oot kyllä tosi taitava näissä hommissa, aivan ihania tuotoksia aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään niin myös tuosta kuosista ja nyt polttelee jo seuraava mikä pitää esitellä! Täytyy myöntää, että olen ihan ok siihen nähden miten vähän aikaa ompelua on harrastettu. 😂 Purkamalla oppii parhaiten!

      Poista
  3. Tosi kiva kuosi! Sopii pienille tytöille ihanasti!
    Ja melkoisen mukavia löytöjä teit Kankaiden yöstä! Itse en ole moisesta kuullutkaan, mutta kuulosti hauskalta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä jännä tapahtuma ja oli minun ihan ensimmäinen. Se taitaa olla kangashamstereiden joulujuhannus ja vappu samassa :) Aarrekidin kankaat oli kyllä kiva lisä varastoihin. :)

      Poista
  4. Herkullisen näköiset vaatteet lapsilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tänään oli kuulemma mekosta jaettu mehujäitä pihan tytöille. hih.. mulle pinkki!

      Poista
  5. Oi, osaisinpa ommella! Olet kyllä taitava ja ihania vaatteita saanut aikaan. :) Uskon, että kauniit kankaat vievät mennessään ja tuo Kankaiden yö on hauska tapahtuma ompelun ystäville.

    VastaaPoista
  6. Kiitos Niina! Kyllä sä osaisit! Saumurin osto helpotti kummasti opettelua ja tosiaan kankaat vievät mennessään. Saa just sellaista, kun sattuu syntymään :)

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos Nelli! Ihana että tuli kesä niin päästää helpommin ulos!

      Poista
  8. Aivan ihania kankaita ja niin söpöt kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Aarrekidin kankaat olivat kyllä löytö. Ihastuin jo Piia Kedon töihin Arabian Piilopaikka-kuosissa. :)

      Poista
  9. Hymyilyttää osuva kuvauksesi Kankaiden yöstä. :) Se on melkoista tunteiden vuoristorataa, kun pitää pähkäillä nopeasti tarjousten ja vähäisten rahojen kanssa. Hyvän "saaliinhan" olit kuitenkin saanut. Tapahtuma on kyllä mukava, ja vielähän hauskuus jatkuu, kun saa odotella paketteja. Postailen sitten tarkemmin omista ostoksistani, mutta tällä kertaa osaltani oli melko rauhallinen ilta: hieman Ommellisen trikoota ja Ehtan neulosta tarttui matkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö hetkeksi jo unohdin että minulla on lisää kankaita tulossa. Ehkä yön salaisuus piilee juuri siinä, että syntyy ostokipinöitä ja miettii mikä olisi kaikkein paras saalis. Onneksi en sortunut possuihin. Niin Ehdan ja Sokrun Uni-kuosi olisi vielä ennakkotilauksessa. Se on niin ihana!

      Poista
    2. Täytyy tulla bongaa sun ihanuudet, kun ehdit postaamaan. Se on sitä jaettua iloa :)

      Poista
  10. Aivan ihana kuosi tuo jäätelöpuikko!<3 Tätä lukiessa tuli mieleen koulun kangasvarastot..Saimme viime vuonna yhdeltä putiikinpitäjältä aivan mielettömän hauskoja trikoita. Nyt keväällä kaappeja siivotessani OTTI PÄÄHÄN, kun niin monesta kankaasta oli tehty ihan silppua.:(( ARGH! Sappi alkaa kiehua! Jo set ennätä valvomaan, niin lapsihan leikkaa sen palan keskeltä kangasta tai vähintäänkin aloittaa aina uudesta nurkasta, niin että jäljelle jää tosiaan riekaleita. Kaappeja kolutessani löytyi myös lahjoituksena saatuja retroankankaita, iso pala mm. Vuokkoa ja Tampellan (muistaakseni) kangasta. Ne otettiin talteen, ettei mene samalla tavalla tilkuiksi.

    Mulle nousee ihan ompelukuume näistä sun kuvista! Olen ostanut itselleni pari kivaa vaatetta tässä keväällä, ja ajatellut, että tekisin niistä kaavat itselleni ja sitten omepelemaan!:)

    Kaunista kesäkuuta Teresa!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua! Kyllä ymmärrän tuskasi! Keittäisi minullakin, mutta kyllä ne taisi oikeaan tarkoitukseen mennä. Itsellä on muistikuva käsityötunnilta, että kankaan leikkaus oli se pyhin ja hartain hetki. Se hetki kun ei uskalla hengittääkkään. Opettaja kiersi antamassa luvan leikkaamiseen kun kaavat oli aseteltu oikein. Hänen opit pyörivät vieläkin päässä.

      Oi retrokankaita! Niistä ompelemalla saisi rahaa leirikoulurahastoon tai harjanvarteen ripustaa seinälle. Ja niin kivaa todellakin, että aiheutan inspiraatiota. Olisi se tylsää kirjoittaa tyhjille seinille ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡