maanantai 4. syyskuuta 2017

Poniletti juoksuleggarit lycrasta

Syksy on tullut, onko pakko mennä ulos?


Minulla on uudet juoksuhousut! Ompelin ne ihan itse Hellin Poniletti-lycrasta klik*. Ja mikä parasta jättimäinen puhelinkin kulkee mukana.

Säästin bikineihin tarkoitettua Ponybraid-lycraa jouksuhousuihin. Ompelin vihreästä poniletistä jumppaleggarit tytöllekin liikuntakerhoon. Kaavana toimi hyvin normaali leggarikaava.


Ompelin ihanimmat juoksupöksyt ikinä Hellin Ponybraid-lycrasta klik. Kaivoin kaapista parhaiten istuvimmat juoksupöksyt ja tein niistä kaavat leivinpaperille. Helpoin olisi ollut leikata risat pöksyt auki saumoista, mutta sain kuin sainkin pöksyjä vielä säästettyä. Kieli keskellä suuta yhdistelin takaosan ja etuosan lahjepalat yhdeksi kaavaksi. My little pony-ajoista muistuttava kuosi on ihan mahdottoman ihana, joten sitä ei pidä rikkoa turhilla sivusaumoilla.


Nyt kun käyn ulkona pöksyissäni, niin ne keräävät katseita. Niitä on niin mukava ulkoiluttaa, että melkein tekee mieli mennä ulos. No ei oikesti, mutta melkein.  Oikeasti haluan hautautua sohvalle neulomaan ja hörppimään teetä odottaen, että tulisi uusi kesä. Onneksi syysaurinko hellii meitä hiekkalaatikon reunalla istujiakin.


Ostin reilu vuosi sitten Asics GEL- Kayano klik* - juoksulenkkarit, koska ne olivat pehmeimmät kengät ikinä.  Silloin jalkani olivat kipeät ja turvoksissa ja oli saatava jalkaan jotain pehmeää. Onneksi tuli ostettua, hyvät asfaltilla!


Kävimme lenkillä ja otin kameran mukaan. Mies oli kiltti ja napsi muutaman kuvan.



Leggarit oli mukavat päällä ja monikäyttöiset. Vaihdoin vain kengät ja neuleen ja niillä saattoi mennä jopa ulos syömään. Ihan paras äitiuniformu!



Onko lycra jotenkin erilaista ommella kuin muut kankaat? On ja ei . Tarvitsin vain  hyvin terävät sakset leikkaamisvaiheessa ja tarkkuutta ommellessa, kun kangas on aika venyväistä. Ompelin pitkät saumat saumurilla ja lahkeen suut ja kuminauhan kiinnityksen ompelukoneen strech kaksoisneulalla.  Tikin pituus oli ihan normaali. Ilman lahkeen jatkamista ompelus olisi ollut hyvin yksinkertainen ja helppo.

Testasin kaavaa pariin otteeseen, kunnes uskaltauduin leikkaamaan pöksyt himotusta lycrasta. Itku meinasi todellakin tulla! Taas kävi niin, että olin bikineihin leikannut palan väärästä kohtaa ja  kangas ei riittänytkään. Jouduin toista lahjetta hieman soveltamaan. Nyt tiedän, ettei se ole niin vaarallista jos pala jää leggarin lahkeesta puuttumaan. Aina voi leikata palan toisaalta ja ommella sen kiinni ennen kuin saumuroi housut kasaan. Huomasin vasta, että noin on muuten tehty aika monissa juoksuhousuissa ihan kankaan säästämiseksi. Ehkä se oli onni, sillä sain myös heijastinnauhaa lisättyä lahkeen jatkosaumaan. Ompelin lisäksi bikineissä hyväksi havaitun paksun bokserikuminauhan vyötärölle varmistamaan, että pöksyt pysyvät kyykyissä ylhäällä. Leggareihin ja bikineihin meni yhteensä noin metri kangasta.

Tässä video tuosta säätämisestä. En tiedä itkisikö vai nauraisiko?



 Eikä siinä vielä kaikki! Meinasi unohtua! Pöksyissä on paikka puhelimelle vasemman reiden sivulla. Kuminauhassa on kiinni pitkä pussi, johon saan puhelimeni mahtumaan. Kun puhelimet ovat nykyään televisioita, niin on jo tekemistä saada ne mukaan lenkille. Omassa puhelimessa kulkee musiikki, sykemittari ja se mittaa jopa stressin ( mittaako desibelistä?). Se ei todellakaan mahdu tavalliseen taskuun. 










Jos ompelutaito ei riitä voisi kankaan viedä ompelijalle vanhojen juoksuhousujen kanssa tai lahjoa joku ompeleva kaveri tähän hommaan.  On tuo kangas sitten ihana, vaikka aloittaisi uuden harrastuksen. Vinkkinä Jyväskylän kirjastossa on muuten ompelukone ja saumuri vapaasti käytettävissä lankamaksua vastaan. Siellä on myös ammattilainen neuvomassa.  klikkaa tästä.

Ihanaa syksyä! Ei ole pakko mennä ulos,  sinne saa mennä.

Jos blogini ei ole tullut vielä tutuksi, niin postauksia voi käydä selaamassa blogit.fi:ssä klik. Siellä on helppo selata kiinnostavat postaukset lävitse. 

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitti! Tähän Nelli ollaan tultu. Ei olisi uskonut viime vuonna, että osaisin ommella tuollaiset itselle. :)

      Poista
  2. Mä haaveilen siitä, että jossain vaiheessa ompelisin itsekkin vaatteita. Tuli kyllä hienot housut! Kehtaa mennä kylille esittelee ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä minun ompeluharrastus on vienyt eteenpäin aika nopeasti. Ajatella, että kevättalvella hommasin vasta saumurin.

      Poista
  3. Upeat juoksuhousut olet ommellut. Puhelintasku on hieno keksintö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään kyllä kovasti itsekin! Joo tuo puhelintasku pitäisi ommella kaikkiin vaatteisiin.. hmm ja kameratasku.

      Poista
  4. Upeat housut! :) Olisipa itselläkin ompelukone ja saumuri, tai edes toinen, niin pääsisi toteuttamaan omia vaatteita! Ehkä sitten, kun on tilaa sellaisille ;)

    http://lifewithhannamari.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun olisi pitänyt säilyttää mun iso vaatekaappi ja laittaa ompelukoneet ja pöydät sinne sisään, sitten vain avata ovet ja tadaa tilaa riittää. Mutta olisihan se ihanaa syödä ruokapöydässä.. kiitos!

      Poista
  5. That's cool! Curious pattern too, looks like a seaweed glowing in the dark! Is it more difficult working with lycra?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I just love this! I think it looks like My little pony's hair, but like that seaweed too. This one of my great fabric love! 💖💖💖 😄 It's little bit different than tricot (more strech) to work with, and you need to have sharp scissors.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡