maanantai 19. joulukuuta 2016

Havukranssi henkarissa

Rautalankahenkarista ja havuista syntyy ihana kranssi.


Askartelin havukranssin metallihenkarista. Pitsinauha ja rautalangasta väännetty nimikyltti koristavat muuten yksinkertaista kranssia.

Rautalangasta vääntämällä saa kauniin nimikyltin. Ei niin helppo homma miltä äkkiseltään näyttää.


Meidän ovella tuoksuu nyt kuusenpihka. Sain viimein inspiraation havuranssin tekoon. Inspis tuli ihanasta Projektila blogi-joulukalenterista, jossa oli aivan täydellinen ovikranssi. Olin pitkän aikaan katsellut lähiseudun kuusia sillä silmällä, että joko myrsky minulle kaataisi yhden. Nyt viimein otin itseäni niskasta kiinni ja kipaisin takametsään kysymään metsältä antaisiko se minulle havun tai pari. Vastauskin tuli samantien ja katseeni osui  keskellä metsää makaavaan kauniiseen kuuseen.

Metsä on kyllä rauhoittava paikka hengähtää ja pysähtyä joulukiireiden keskellä. Ei siis ihme että monissa perheissä on omat kuusenhakutraditiot. Kävin hakemassa mummin ja Pienen metsään mukaan. Meillä oli vielä metsän raikkauden lisäksi mahtavat liukumäet. Iskä kun vietti yhdessä laatuaikaa vauvan kanssa saatiin mekin mäessä kunnolla ottaa vauhtia.

Kotona sitten muutamasta oksasta syntyi rautalankahenkarin kanssa kaunis kranssi. Kieputin ohuella rautalangalla havut henkariin kiinni ja kranssi oli valmis. Minulla on ovessa rautalangasta tehty nimikyltti, ja se oli kuin tarkoitettu kranssin keskelle. Oma näpertelytaitoni ei ainakaan vielä ylety rautalangasta vääntämiseen, onneksi ystäväni on mestari siinä.  En tiedä kerroinko, mutta sain kyltin ystävältäni Baby Shower-lahjaksi. Harmi ettei meillä ole noita henkareita enempää, tämäkin henkari oli napattu
 pesulasta tulleesta hääpuvusta.Meillä oli mukavaa, kun mäet voitiin tulla liukumalla alas. Kuva: mummi


Minun kranssistani tuli vähän erilainen, kun inspiraationi lähteestä. Se siinä onkin ihanaa käsityöideoissa, että harvoin tulee kahta samanlaista vastaan. Laita vaan viestiä, jos sinua himottaa antaa lahjaksi rautalankanimikyltti, voin välittää viestiä tekijälle.


Lumi toimii myös hyvin kranssin koristeena. 

Ihan pieni hetki vielä ja kohta on joulu..

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Minustakin tosi kiva idea, että oli ihan pakko lähteä metsään.

   Poista
 2. Tosi kaunis! Jaettu M'made Diy Fb-sivulle;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Kiitos paljon! Siellä varmaan tykätään myös :)

   Poista
 3. Aivan ihana tuo kranssi! Olen itsekin joskus yrittänyt vääntää tuollaista tekstikylttiä rautalangasta eikä kyllä tullut yhtä tyylikäs....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Ystäväni on kyllä tosi hyvä noissa, hän teki myös baby shower-kakun koristeen. Ei onnistuisi ihan heti minultakaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡