perjantai 16. joulukuuta 2016

Tähtityyny prinsessatuolille

Vanhaa rokokootuolia koristaa itse tekemäni tähtitityyny. 


Ompelin prinsessatuolille ison valkoisen tähden muotoisen tyynyn. Tähtityyny sopii hyvin valkoiselle rokokoonojatuolille. Kaava tyynytähteen on otettu  tekemästäni paperitähdestä.


Tähtityyny koostuu viidestä yhteen ommellusta sakarasta. Olisi ollut helpompi ommella kaksi tähdenmallista osaa yhteen, mutta saumat tekevät tähdestä huolitellumman. Huomasitko jo meidän pitsiviirin! Kiitos isomummi!

Tähden muotoisella tyynyllä saa koristeltua meidän joulukotia.


Sain päähäni ommella tähden mallisen tyynyn paperitähden mallin mukaisesti, tosin tähän versioon tuli tylpät sakarat. En oikeastaan uskaltanut edes pelätä mihin hommaan oikein lähdin. Onneksi kaava oli jo tutuksi tullut paperisesta tähdestä. Malli löytyy täältä!  Käytin tyynyssä paksua sisustuskangasta, jotta sakarat olisivat napakoita heittäessä tyynyn sohvaa tai tuolia koristamaan. Tyynyn täytteen pihistin lituksi nukutusta tyynystä. Aikaa ompeluun meni yksi iltapäivä, mutta seuraava olisi ollut paljon nopeampi.

Leikkasin kankaan paperitähden kaavan mallin mukaan, mutta lisäsin siihen pari saumavaraa. Huomasin, että leikkaamisen jälkeen oli parempi, kun vähän harsin tähteä kokoon. Pidin kiintopisteinä sakaroiden väliin jääviä kulmia. Tähden keskiosa teki eniten työtä saada fiksusti aseteltua. Ompelin ensin sakarat kokoon nurinpäin käännettynä ja keskiosat ompelin koneella vasta ihan  viimeiseksi. Jätin pienen kolon, jonka kautta sain lopuksi käännettyä tähden oikein päin. Tähden saumat jäivät sisäpuolelle. Harsin käsin kolon kiinni täyttämisen jälkeen.  Tähti oli syttynyt ja taas meiltä kuului laulu: Tuiki tuiki tähtönen!
Tässä kimpussa oli muuten kiva vinkki itsetehtyihin asetelmiin. Kukkaoksan voi maalata teemavärillä koristamaan muuten yksiväristä kimppua. Miten olisi lila, minttu tai oranssi?


Joku tarkkasilmäinen on varmaankin huomannut meille kotiutuneen kaunottaren, valkoisen rokokootuolin. Näin sen sattumalta Facebook-kirpputorilla ja rakastuin täysin. Koko maailma katosi ympäriltäni ja tuijotin vain kuvaa kauniista tuolista. Ennen kuin olin miettinyt hetkeäkään lähti viestiä tuolin myyjälle, ihanaa olin ensimmäinen!  

Perhe yritti ravistella minua hereille tuosta hyvin palavasta rakastumisen tunteensta ja yrittivät paukuttaa järkeä, että ei valkoinen kangastuoli sovi millään taaperoperheeseen. Nakkelin van niskojani kuin Mymmeli ja pidin pääni. Tuoli saapui meille. Minulle tuli hieman huono omatunto, kun sain kuulla, että omistaja oli myynyt tuolin meille turvaan. Oi voi! Mitä olenkaan tehnyt!

No miten kävi? Tuoli on vieläkin entisensä, vaikka lähellä ovat olleet mustikkasoseet ja kahvit. Se on ollut piilossa raidallisen pöytäliinan alla ja kaivan sen taas esiin kun otan prinsessakuvia tytöistä itsestäni. Ehkä tuoli on myös kasvattunut meidän prinsessapuolia esiin ja kotona pestään käsiä useammin.  Nuo pienet tontut on ostettu Puttipajan myymälästä Vaajakoskelta. Siellä on myös käymisen arvoinen outlet. Tiesittekö muuten että heidän kynttilät valetaan Jyväskylässä?

Ihanaa viikonloppua! 

Tänään on taas perjantai ja Mansikkatilan mailla on Kukkailottelu. Sinne voi käydä linkittämässä omat kukkakuvansa instassa tai linkin omaan blogipostaukseen.  Nämä kukat olivat löytö itsenäisyyspäivän jälkeen Prismasta ja hintakin oli vain euron!

Jes! Tänä viikonloppuna 16.-18.12. on kaikki Iittalan mukeissa ja kupeissa 30 % alennus! Oi tämä Piilopaikka Pakkanen-kuppi on vaan niin ihana, se ehtisi vielä nettikaupasta pukinkonttiin. Pääset tarjoukseen tästä! 

6 kommenttia:

 1. Oho, teitpäs edullisen löydön! Kauniit kukat ja tuo tähtityyny on ihastuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Oli kyllä hyvä löytö. Kukat kesti tosi pitkään ja nyt ne saa mennä koristamaan jäälyhtyä.

   Poista
 2. No, ei ole hinnalla pilattu kimppu, ja noilla kukilla on varmasti vielä monta hyvää ja kaunista päivää edessä! Kauniit!<3

  Ei riittäis meikäläisellä hermot tuon tähtityynyn ompeluun, vaikuttaa ihan liian monimutkaiselta!;DD Kaunis on!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut todella hyvä tuuri kukkien kanssa. :) Oli se lopulta inhimillinen ommella, kun tiesi mitä teki. Kiitos Taina!

   Poista
 3. Ihanan valoisa kimppu! Valoa tähän pimeyteen kaivataankin, vaan onneksi pian alkavat päivätkin pitenemään :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡