maanantai 12. joulukuuta 2016

Virkattu pupuhelistin vauvalle

Bambulangalla virkatulla pupulla on mukava hinkata kipeitä ikeniäVirkkasin vauvalle bambulangasta suloisen pupuhelistimen. Sillä on hyvä hinkata kipeitä ikeniä. Tuleekohan jouluksi hampaita?

Kaikki puput eivät meidän neidille kelvanneet. Olikohan liian iso kun, ensimmäistä pupua ei huolittu.

Virkkasin meidän vauvalle helistinpupun. Vauvalle tulee kai hampaita. Kesäheinällä on molemmat pikkunyrkit suussa koko ajan ja kuola vain valuu. Ikenien täytyy olla tosi kipeitä. Etsiskelin purulelua, mutta en löytänyt äitiyspakkauksessa ollutta lelua mistään. Muistin että äitini oli virkannut ja neulonut useamman punaisen pupun Pienelle, mutta ne olivat jo nuhjaantuneet edellisellä käyttäjällä.  Onneksi näppäränä tyttönä keksin ottaa mallia vanhasta pupusta.

Osasin jo amigurumini virkkauksesta vanhan tutun kiinteän silmukan ja aloin hommiin. Virkkasin ensimmäisen pupuni  ja piilotin siihen kulkusen sisälle. Iso ja kömpelön oloinen pupu ei jotenkaan sopinut Kesäheinän käteen, joten oli tehtävä vielä toinen vähän pienempi. Niin kuten aina, en osannut tehdä samanlaista, vaan aloin säätämään, hyvä niin.

Virkkasin toisen pupuhelistimen perään ja tämä löysikin tiensä Kesäheinän suuhun ja näytti että pupulta meni niskat heti kättelyssä. Tätä Kesäheinän kelpuuttamaa pupua kehtaa jo ihan kuvata. Jos olisin tiennyt miten helppo tämmöinen on virkata, olisin varmaan tehnyt näitä hyvissä ajoin kaikille lähipiirin vauvoille. Kummitytölläkin on jo niin isojen tyttöjen jutut.


Miten virkattu pupuhelistin tehdään?


 Aloitin virkkaamaan  25 silmun renkaana keskiöstä niin että virkkauksen taite tulee renkaan ulompaan osaan ja taittuu takaisin keskiöön. Ennen keskiön yhteen virkkaamista täytin renkaan värjäämättömällä huovutusvillalla. Sitten virkkasin pupulle pään ja täytin myös sen villalla ja kulkusella. Harmittelin että olin marittanut pitkään säästämäni suklaamunan muovikotelot roskiin, se olisi ollut hyvä kulkusen suojaksi pään sisään.

Tämän tarkempaa ohjetta en osaa antaa. En tosiaan vieläkään osaa lukea käsityöohjeita ja vielä vaikeampi on sellaisia kirjoittaa. Mutta toivottavasti kuvista ja inspiraatiosta on apua!

Tämäkin joululahjaidea tuli heti käyttöön. Voi apua meillä on tupa täynnä kaikea ennen kuin on edes joulu!


Kurkkaa tästä puuvillalankatarjoukset! Klik* Kun Adlibrikseltä ostaa 10 e arvosta postikulut ovat ilmaiset!
Virkattupupu tuli yhdessä illassa valmiiksi, nopea tehdä kun harjoitustyö oli tehty. Helppoja!


Käytin Novitan Bambulankaa ja 3-koon virkkuukoukkua. Bambulankaa olin hamstrannut varastoon, mutta tähän kävisi myös puuvillalanka.

Virkatusta pupuhelistimestä tuli aika hyvä ja siisti. Ehkäpä pupu ei tarvitse silmiä, eipä näe millaiseen kitaan joutuu ;). 

En näytä hampaita! Neulepeiton tein syksyllä Kesäheinälle. Pitää muuten kehua että neiti on viihtynyt sitterissä yllättävän hyvin. Sitteri hytkyy hauskasti noilla rautalankajaloilla.

Joulukalenterissa oli hyviä palkintoja. Eilen oli kaikki Reimat 50% alennuksella. Löysin Pienelle aluskerraston, sitä olin etsinytkin! Jes saan jotain paketoitavaa!

4 kommenttia:

 1. Voi, miten mukava idea! Voisin tehdä jotain samanlaista siskoni lapselle jouluksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo ovat kyllä hauskoja tehdä. Vielä on ainakin 11 päivää aikaa virkkailla, tuo tulee kyllä hujauksessa :)

   Poista
 2. Kiva pikku pupuhelistin. Juuri sovipa pikku kätöseen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡