maanantai 10. huhtikuuta 2017

Kiertelyä Kädentaidot -ja Antiikkimessuilla

Ihastuksia ja löytöjä!



Tiedättekö mikä on pahin yhdistelmä himohamstraajalle? Kädentaito, Antiikki ja keräily ja Hyvinvointimessut olivat samaan aikaan Jyväskylässä. Hienot messut! Tuli paljon uusia ideoita, esillä oli kauniita käsitöitä, hyviä materiaaleja ja taitavia tekijöitä. Pöytien ympärillä pyöri paljon harrastajia ja mietin olenko nähnyt tuon ja tuon eri facebook-ryhmissä.


Vanja Sealla on ihania neuloksia ja hieman jäi harmittamaan etten ostanut kangasta tunikaan. Nämä kankaat ovat paksua neulosta ja niistä syntyisi kaunis tunikaneule. Pitää käydä häntä katsomassa Fiskarssissa, kun sinne päin osuu tai tilata pala nettikaupasta. Ihana räyh-kisu! 


Kauneven ihanat kissahousut ja kuosin suunnittelussa on ollut mukana myös ekaluokkalaisia. Niin söpöt! Kauneve löytyy myös Weecosista


Oma koukutukseni oli kankaat ja ihastuin kissakouseihin! Niitä oli  Kaunevelta klik ja Vanja Sealta klik. Olen niin innoissani siitä miten uusia kuoseja luomupuuvillassa pulpahtehtelee joka puolelle ja miten valtavasti on valikoimaa kotimaisissa lastenvaatteissa ja varsinkin jos tekee itse.

 Voi apua, onko minulla ompelukuumeen lisäksi kissakuume?




Nuppu Print Companyn kankaat, kortit ja pussukat olivat niin ihania. En oikein osannut valita, minkä kukkasen ottaisi.. 



Olin kuin karkkikaupassa. Mitä te olisitte valinneet! Nuo PaaPiin-kuosit ovat niin söpöjä! 

 Nuppu Print Comppanylla klik oli oma kaunis osasto ja sieltä oli pakko ostaa ainakin yksi pieni kangaspala. Nupun kuosit taitavat olla uusi Letti, sillä kukkia näkyy nyt joka puolella. Pieni jo tilasi itselleen mekon Nupun kankaasta. ♡ Kyllä äiti tekee!

Indie Fabricsin osastolla kävin moikkaamassa PaaPiin klik Anniina Isokoskea, häntä haastattelin lehtijuttuun aikaisemmin.  Heidänkin osasto oli kuin karkkikauppa, jossa oli hyvät messualennukset. Linkkaan jutun Facebookkiin, niin voitte kurkata sen sieltä!

Mitä uutta? Uusin löytö oli korkkikangas, josta voi ommella laukkuja, tyynynpäällisiä, lippiksiä ja mitä nyt sattuu keksimään. Sain rullan Ullakalta klik testaukseen. Päässä pyörii niin monta juttua mitä tuosta kankaasta voisikaan tehdä. Se toimii niin hyvin modernin skandinaavisen sisustuksen aallossa. Kangas tulee myyntiin verkkokauppaan näinä päivinä.

Sitten ihastuin munien maalaukseen. Ylin kuva on juuri noista Pisanka-munista. Jyväskylässä on ihan oma munien maalausryhmä Taitokeskuksessa klik torstaisin. Syvä huokaus, tuo tekniikka soveltuu niin moneen!




Yksi suosikkiosastoistani on vanhan rouvan ylläpitämä, josta löytyy vanhan ajan käsityötarvikkeita. Ostin häneltä pitsin joka on kiertänyt häissä, ristiäisissä ja monissa jutuissa mukana. Nyt ostin lisää pieniä pitsejä joita raaskin ommella tyttöjen mekkoihin. Niin ja nuo napit! Hänellä on usein osasto eri messuilla Jyväskylässä. 

Mitä sinä ompelisit korkkikankaasta? Kangasta myytiin 50-70 cm paloina ja sitä voi tiedustella Ullakalta klik*

Viereisessä hallissa oli myös antiikkimessut, jossa oli vielä suomalaista designiä, keräilyharvinaisuuksia ja sitä antiikkia. Jäin juttelemaan myyjälle ja mies kertoi että oli kerännyt kaikkea mahdollista kallista, kaunista ja nyt viimein hän huomasi, ettei niitä enää tarvitsekaan. Hän myi niitä yksitellen pois kaiken sen keräilyn jälkeen. Suuri määrä aikaa, tilaa ja tietysti rahaa kiinni tavarassa.

Mihin sitä oikeasti tarvitsisi 2500 euron lautasta? Ehkäpä rahalla voisi saada muunlaistakin onnea. Kaipiaisen lautaset olivat kadehdittavan kauniita ja kyllä haluaisin sellaisen vielä joskus. Onneksi minulla on kuva jota voin ihastella, mutta onhan se erilainen kuin se tunne, että omistaa jotain. Vai onko?

Niin ja ne Nanny Stillin Harlekiinit! Voi ihanuus!

Birger Kaipiaisen Duetto-lautanen. Myyjällä oli näitä isompinakin. 

Nämä ovat oma päiväuneni! Nanny Stillin Harlekiinit, jouduin jättämään heidät osastolle. Hei, hei kaunokaiset ehkä me näemme joskus!


Kurkkaa mitä kotiin lähti instan puolella ja millaisella asulla käytiin virpomassa! Klikkaa instaan!

12 kommenttia:

  1. Olipas kivat messut kun käsityö ja antiikki yhtä aikaa!
    Varmasti oli paljon nähtävää!
    Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu oli! Aika meni ihan siivillä että en muistanut eded käydä kahvilla! Päässä surraa että mitä kaikkea voisikaan tehdä! Korttiaskartelijalle oli vaikka mitä myös!

      Poista
  2. Oi mitkä ihanat messut! Onneksi en tiennyt niistä ennen :D Kaikki kankaat ja muut olisi saaneet mun pään ihan pyörälle ja kukkaron itkemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, just noin siinä kävi! Tulin kassit täynnä tavaraa kotiin ja pussi itkee vieläkin.. Mutta kaikin puolin kivat messut ja tuo hyvinvointikin oli mielenkiintoinen, siis sekin messu oli samaan aikaan.Siellä oli aurakuvausta, olisi ollut hauka nähdä millainen aura minulla on :)

      Täytyykin laittaa kuvaa instaan mitä tuli ostettua!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Niin olivat! Jos en olisi itselleni luvannut etten osta valmisvaatetta lapsille vähään aikaan, nuo olisi lähteneet mukaan! Noita kissakuoseja oli Kaunevella enemmänkin, myös aikuisille. ♡

      Poista
  4. Nuo kankaiden kuosit on kyllä ihania! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on varmaan se suurin koukutukseni ompeluun. Tekisi mieli tehdä itselleenkin.

      Poista
  5. Ihanan näköisiä kankaita! Mä aina kateellisena kuikuilen muiden kangasfiilistelyä, koska en itse oo yhtään käsityöihminen. Nuo ihanat printit ja värit saa aina visiot rullaamaan, mutta oon aina peukalo keskellä kämmentä jos puhutaan ompelusta. Edes haalarimerkkien ompelu ei onnistu :D Antiikkimessut ei sellaisenaan oo koskaan kiinnostaneet, mut nyt näiden kuvien myötä tuli mieleen että pitäiskö sittenkin harkita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Antiikkimessuilla on paljon Designiä ja löytöjä. Käyn siellä aina opintomatkalla Suomi Designin saloihin.

      Suosittelen kokeilemaan ihan resoripöksyjen tekoa, se saattaa viedä mukanaan ja työ tekijäänsä opettaa. Kyllä kaikki jutut näyttää just ensimmäisiltä jutuilta :D se kuuluu asiaan!

      Poista
  6. What amazing stuff, everything!! I am loving the Nuppu Print pouches and other fabrics! And all this blue glass stemware...sigh♡ I could spend many hours at such place! Thanks for sharing!❀xo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I was there 4 hours and I forgot to eat and have a cup of coffee. I bet you would have loved everything, this is just a top of the cake :D There were all my favorites ♡

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡