perjantai 16. kesäkuuta 2017

Helppo tee-se-itse-kotelolaukku! + video-ohje

Askartelin herkullisen ihanan kotelolaukun. Tämä askartelu sopii hyvin aloittelijallekin, sillä söpö laukku vain liimataan ja leikataan. Tee-se-itse-kotelolaukku  voisi olla tarpeen monelle morsiamelle ja vanhojentansseihin valmistautuvalle. Kurkkaa myös video-ohje!

Ihanaa kun voi tehdä omaan asuun sopivan laukun ja homma ei ole edes kovin työläs.


Toivoin Sydäntalvilaukkua äitienpäivälahjaksi. Nyt sain onneksi tehtyä sen itse. Tee-se-itse-laukku sisältää kuoret, kehykset ja kauniin olkaketjun ja askartelijan työ on vain liimata oma kangas aihioon ja leikata sopivaksi. 

Ei uskoisi, että askartelin tämän itse! 


Sain kotelolaukun tee-se-itse-paketin testiaskarteluun  Ullakalta klik*. Vaikka laukku askarrellaan itse tulos on siisti ja viimeistellyn näköinen. Parasta laukussa on sen rajattomat mahdollisuudet.

Tämä olisi ollut tarpeen silloin kuin askartelin häitä. Laukun pintaan voin liimata vaikka juuri sen lyhennetyn häämekon tai iltapuvun helman palasen sekä tietenkin helmiä ja pitsiä. Taisin nähdä tämmöisen vilaukselta jonkun morsiuspukuja ompelevan tekemänä. Monille vanhojentansseihin valmistautuvalle tee-se-itse laukku voisi olla myös tarpeen ja vaikka ihan linnanjuhliin. Pelkäsin aluksi, että mitähän hommasta tulee. Onneksi liimata osaa kaikki ja ei haittaa vaikka liimaus menee pieleen, sillä kangasta pystyy siirtämään tai vaikka vaihtamaan jos mieli muuttuu kesken askartelun.

 Laukkuaihion lisäksi askarteluun tarvitaan vain kahta eri liimaa tekstiilin ja kehyksen liimaamiseen ja sakset. Tämä on todellakin juuri se leikkaa, liimaa ja askartele juttu.

Minulla oli laukun aihio pitkään odottamassa inspiraatiota, sillä vaikeinta hommassa oli se millä laukun päällystäisi. Päätös olisi ollut helppo jos olisi tarvinnut juuri tiettyyn iltapukuun uutta laukkua. Päätin käyttää ylijääneet tilkkuni laukun tekoon, joten vaihtoehtoja oli enemmän. Näkyvän puolen vuorasin tyttöjen haalareissa ja omassa mekossani olevalla  trikookankaalla, jolloin meidän perheen tytöt voivat käyttää laukkua vaikka vuorotellen. Tällä konstilla kauniit tilkut pääsevät arvokkaaseen käyttöön.

Pieni ihastui laukkuun melkoisesti ja niin minäkin. Tulihan siitä tosi herkku! Sain myös kipinän tubettamiseen, joten kurkkaa ihmeessa askarteluohjeen video. Hih! Omituinen höpöttäjä!


Laukun askarteluohje


Tarvitset:

Tee-se-itse Kotelolaukun aihion klik*
Hopean värinen ketjuhihna klik*
Liimaa tekstiilin liimaamiseen  Aleene's Tacky Glue-yleisliima klik*
Liimaa kehyksen liimaamiseen Gutterman Creativ-tekstiililiima  klik*
Kangasta Nuppu Sydäntalvi, trikoo klik* ja Roo Cloud of Dreams
Sakset


Tein laukun tekoon alla olevan kuvallisen ohjeistuksen sekä myös YouTube-videon, jossa pääset seuraamaan laukkuni valmistumista ja höpinöitä. Pääset sinne tästä! Klik!


Levitä Aleene's Tacky Glue-liimaa mustaa  muottiin. Voit käyttää levitykseen muovia tai lastaa. Muista reunat. Venytä trikookangasta reunoista, niin reunoista tulee siistit.

Musta pohja on hyvä hioa ennen liimausta, mutta ei ole pakko. Liimaa samalla tavalla vuorikangas ja muista liimata myös reunat.


Anna liiman kuivua. Itse annoin kuivua rauhassa yön yli. 


Leikkaa ylimääräiset kankaat reunoista. Leikkaa mahdollisimman läheltä muovireunaa. Levitä Glittermann-tekstiililiimaa kehyksen uraan. Liimaa kotelo-osat yksi kerrallaan ja voit käyttää apuna veitseä. Anna kuivua! Muista tuulettaa tila hyvin!

Kiinnitä laukun ketju paikalleen sisällä oleviin klipseihin. Laukku on valmis! 




Askartelu oli aika nopea, kun ottaa huomioon, että kuvasin teille ohjetta myös YouTubeen. Jänskätti taas vähän, mutta luulen, että höpinöistäni huolimatta video-ohjeesta saa enemmän irti.







 Ensimmäinen video-osa  vilahtikin jo Facebookin puolella pari päivää sitten. Tässä vielä linkki koko ohjeen soittolistaan. Klikkaa sinne tästä! 



Laukku on kuin koru ja olisi ihana tehdä näitä lahjoiksi.  Liimat riittävät useampaan laukkuun.


Laukun sisäpuolle on Roon Cloud of Dreams-trikoo. Se saa laukun sopimaan myös uuteen lempimekkoon, vaikka muut eivät sitä tiedäkään. Huomaa muuten, että liian ohuesta trikoosta paistaa  musta pohja läpi. 


Mitä tykkäsitte videosta? Tehdäänkö joskus vielä toinen?



Voi kääk! Löysin just Weecosista Papun kankaat ja kesä alet! klik*

23 kommenttia:

  1. Kaunis ja tyylikäs!

    VastaaPoista
  2. Tämähän on ihan loistava keksintö! <3 Joskus sopivan pikkulaukun etsiminen on superhaastavaa hommaa, kun juuri oikeaa sävyä/kuosia/tyyliä ei meinaa löytyä sitten millään, mutta onneksi siihenkin on nyt ratkaisu. Ihanaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, pitäisi olla pahan päivän varalle yksi pelastuslaukkuaihio! Minulla muuten on iltapuvun leikattu helma tallella, varmaan just tätä varten.. Hyvä homma jos joskus vielä mahtuisi siihen. :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Joko alkoi sormet syyhyämään häälaukun tekoon?

      Poista
  4. Todella ihana laukku, tuo kukkakuosi sopii tuohon sydämen muotoon todella hyvin! :) Ja tee ihmeessä lisää videoita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Nyt kun asiaa ajattelee, niin miten ihmeessä tuo kuosin valinta olikin niin vaikea :) Täytyy katsoa mistä olisi kiva kuvata ohjeet. <3

      Poista
  5. Että tulikin kaunis kotelolaukku, tykkään:) Ihanaa kuluvaa kesää sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ihanaa kesää sinnekin, kävinkin jo kurkkaamassa teidän kesäpihaan !

      Poista
  6. Apua, miten ihana!! Olen melko ronkeli laukkujen suhteen, koska sen pitäisi olla just eikä melkein. TUollahan saa tehtyä enemmän kuin juuri mitä itse haluaa, eikä tekeminenkään näyttänyt ydinfysiikalta. Kiitos paljon vinkistä, en tiennyt, että tuollaisia edes on :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Himoitsen nyt kitin väristä nahkalaukkua, se olisi ihana. Pitää käydä kysymässä huonekaluliikkeistä olisiko heillä antaa vaikka yksi viuhka vanhoja näytenahkoja ;)

      Poista
  7. Aivan upea laukku! Ja ei tosiaan näytä itsetehdyltä, paitsi siinä mielessä, ettei varmasti tule heti toista samanlaista vastaan :) Tuo kangas on niin kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tuosta Sydäntalvesta niin paljon. Eli nyt voi ommella itselleen mekon ja liimata siihen sopivan laukun. Mihin vaatekauppoja enää tarvitaan ;) no onneksi en ihan kaikkea osaa :) 💖👜

      Poista
  8. Oh my God, Teresa, this is such an adorable project, this little purse!! Really amazing, just can't take my eyes off of this loveliness!😍
    And so happy to see you, you are so sweet!!
    p.s.: i love Finnish language too)), i wish i could have a possibility to learn it! Superb post, my dear❣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! I'm glad you liked! Especially that sweet comment is too kind! Now I know that video wont lie! I should try to think what i wear when it is video day.. Did you notice that I have new love and it's Finnish textiles?

      Poista
    2. :)yeah, it should be fun to think everything in detail for the ideal video shooting: even if not, just being natural works always the best!;)
      Of course!;) always surprised to see what you make of them!

      Poista
    3. You should try too! I used my mobile's camera and I think it's good enough. You need just a good idea and little bit imagination!

      Poista
    4. Hehe..yeah, now i ought to follow my own advice)) But you are right, may be i'll be brave enough one day too!ツ

      Poista
  9. Nätti laukku. Mulla on pari kukkaron kehystä, mutta en ole saanut niihin mitään aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen kerran tehnyt laukun kukkaron kehyksestä ja olipa siinäkin hommaa. Ehkä parempi odottaa inspiraatiota ja sen tuomaa potkua :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡