tiistai 24. marraskuuta 2015

Kuvia jouluisesta Jyväskylästä ja oma päivä

Joulu on valon juhla ainakin kotikaupungissani

Jyväskylään on tullut joulu! Juhla on nähtävillä kaduilla ja kujilla. Ihastelin Harjun Paperin kuvan kaunista ikkunaa.   


Kävimme sunnuntaina ihastelemassa Jyväskylän kompassilla suuren tähden valon syttymistä. Paikalla oli hirmuinen määrä joulun odottajia, jotka samalla halusivat nähdä joulupukin. Joulupukin laulun Tuiki tuiki tähtönen kehottamana suuri tähti sai valonsa. Pieni oli innoissaan! Minä ärsyynnyin taas pienestä asiasta ja minulla keitti todella kaiken muuten niin ihanan iloisen ja jouluisen keskellä. Nyt oli siis vapaapäivän aika, tajusin etten ole päässyt edes kauppaan, kuin viimeksi Helsingin reissulla.

Mitä sitä harrastaisi, kun on omaa aikaa, kun on Teresan päivä? Yhdistin kaikki mielijuttuni samaan päivään. Kuntosalia, uintia, shoppailua, taidetta ja valokuvausta. Näin sen kuuluukin mennä. Tosin tuli edullinen päivä, koska olin unohtanut pankkikortin tunnusluvun ja pussissa oli raha vain linja-autoon ja kiiltokuviin. Onneksi kuntosalirannekkeessa oli vielä yksi käynti jäljellä. 

Kävin Jyväskylän pienessä Ikeassa hakemassa ovikoukkuja joulukalenteria varten. Itsepalvelukassalla aivot löivät tyhjää, pankkikortin tunnusluku ei tullut mieleen millään. Onneksi sain maksettua näyttämällä pankkikorttia ja henkilöllisyystodistusta. 

Siitä sitten salille ja uimaan. Villiinnyin vapaudestani niin että kävin laskemassa jopa Aalto Alvarin isosta liukumäestä. Jee! 

Kävelin uimahallilta kaupunkiin. Astelin läpi kampusalueen ja puistojen napsien kuvia. Nyt viimeinkin sain tilaisuuden piipahtaa myös Harjun Paperissa. Kaupan ikkuna on jo itsessään nähtävyys. Ihastelin erikoisen hurmaavia joulukalentereita, niitä oli kaupassa esillä upea kirjo. Niin ja niitä aivan ihania joulukortteja. Kaupan oli myös aivan hellyyttävän suloisia ja hempeitä paperijuttuja juhlakoristeiksi, paperipillejä, kuppikakkuvuokia pompomeja ja paperipalloja. Ostin pienelle kiiltokuvia ja itselleni lahjapaperia askarteluun. Harmi, ettei ollut enempää käteistä mukana

Kävin keskustassa ihailemassa ikkunoita ja päätin käydä katsomassa pienelle tusseja joulukalenteriin. Olin maksamassa tusseja jo kassalla, kun kone ilmoitti jälleen että  väärä PIN-koodi. Ette arvaa! Unohdin, että olin unohtanut tunnusluvun. Olikohan se jo kolmas  kerta? Tussit jäivät kassalle ja silti hymyssä suin kävelin linja-autoon. Olihan minulla silti ihan hyvä päivä ja pientä jo ikävä.


Sokoksen tämän vuotisessa jouluikkunassa tontuilla on ihan oma kauppa. Ikkunan edessä on aina paljon ihastelijoita pieniä ja isoja. Käymme ikkunaa ihastelemassa myös joulun välipäivinä. Suloisia nuo pupuset!


Aalto Alvarin pihalle oli tehty kaunis valaistus. Punertavat valonsäteet pilkistivät hangen keskeltä kohti korkeita mäntyjä. Uimahallissa ja kuntosaleilla on kuvaaminen kielletty, se on minusta ihan hyvä juttu. Tosin "timmissä kunnossa"- kuvat ennen ja jälkeen jäävät nyt väliin. 

Jyväskylän on valonkaupunki tänä vuonna. Matkalla uimahallilta keskustaan silmiin osui monta teeman kohdetta. Tässä linkki karttaan. Ihana yllätys oli pimeän Moirislammen puiston keskellä oleva valotaideteos. Valotaide sopii kauniisti myös lumiseen maisemaan ja valot muuttuvat jouluisiksi.

Kirkkopuisto on saanut myös kauniin lumipeitteen.

Kun Jyväskylässä sovitaan treffit kompassille, se tarkoittaa tätä kompassinmuotoista kuviota kadulla. Nyt kompassin yläpuolella on komea tähti. Ei varmaan jäänyt huomaamatta, että itsenäisyyspäivän paraati on vuonna 2015 Jyväskylässä?Harjun Paperin ikkunassa oli aivan ihastuttavia joulukortteja. Yritän kuitenkin askarrella kortit itse, mutta ainakin varasuunnitelma on valmiina.


Harjun Paperilla on aivan ihania juhlakoristeita. Ne tekevät juhliin kivan silauksen vaivattomasti. Tuon oravaliinan haluaisin niin joululahjaksi, siitä saa ommeltua pehmolelun. Se pääsee mieheni "joulukorttiin". Nauratti nuo Home Made ja With Love-kyltit. Muistatteko ne täältä ja täältä?


Nyt on ihana kääriytyä vilttiin sohvalle ja hörppiä teetä. Se on ehkä paras harrastus. Valitsin nyt sellaista, jossa ei ole kofeiinia. Clipperin Detox-teessä ei ole teetä, vaan siinä on kehoa puhdistavia yrttejä. Tosin tätä teetä juon vain ihan maun ja huumaavan marjaisen tuoksun vuoksi. On muuten aika kiva joululahja. Katsokaapas näitä teelajikkeita on kyllä moneen makuun, jopa minulle. Tykkään myös Pukka -teestä, niissä on kivat pakkaukset, joten ne on jo leikeltynä askarteluissa.
MakroTex haasteen teemana oli: Harrastus . Tässä tuli varmaankin listattua harrastukseni, unohtuikohan jotain?

Pieni Lintu - MakroTex challenge32 kommenttia:

 1. Uiminen ♥ kävin itse eilen hallilla uimassa kilometrin ennen vesijumppa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veteen pääsy jotenkin irroittaa arjessa. Sinulla on ollut aika hyvä treenipäivä myös. Minä kävin vesijuoksemassa siinä saa tehtyä samalla loppuveryttelyn.

   Poista
 2. I have never experienced a white Christmas! it looks magical!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Jandi! I think white Christmas a little topic for every year in Southern Finland. We get snow almoust every Christmas and it brings the light too.

   Poista
 3. Ihania kuvia! Tämä on niin vuoden parasta aikaa. :)
  Jyväskyläläisten kannattaisi tehdä joulukortteja talvisesta Kirkkopuistosta. Ainakin takavuosina joulukuusen valotkin ovat sopineet upeasti kirkon väreihin. Mitenkähän nykyisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirkkopuistosta saisi todellakin nyt upeat joulukorttikuvat. En tiedä miltä puisto näyttää joulukuussa, sulaako lumet taas pois? Mutta tänään on vielä lunta. En ole varma onko kuusi vielä paikallaan, täytyy käydä kurkkaamassa, kun käyn hakemassa ne tussit.

   Poista
 4. Ihana omapäivä! Vaikka kurjaa olikin kun pankkitunnukset unohdit! :( Tosin eipähän mennyt rahaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Kun käy liikkumassa ja saa vähän omaa aikaa se tekee hermoille ihmeitä. Tiedätkö en vieläkään jaksa harmitella tunnuksia.

   Poista
 5. Sohvailu on kyllä paras harrastus!

  Ihana kuulla, että joku muukin unohtaa pin-koodeja :D

  Tuollaiset valotaideteokset ovat huikeita, kuvauksellisia.

  Paljon mahtui päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tiedätkö jos meissä on vähän neron leimaa, sillä kun ajattelee tärkeämpiä asioita niin nuo epäolennaiset unohtuvat. Omaan päivä pitää käyttää huolella. Täytyy seuraava lenkki tehdä tuon valokartan kanssa.

   Poista
 6. Jouluisia kuvia katsoessa pääsee korkealle arjen yläpuolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Tajusin juuri että harrastan jouluilua! Ihan totta, jo pelkkä valmistelu tuo arkeen juhlaa.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Niin minustakin ne ovat suloiset. Ne joku huomasikin jo tuolta instagramin puolelta, @tellukzzz . Saa liittyä seuraajaksi. :)

   Poista
 8. Hienoa saada edes joskus oma päivä kokonaan omille harrastuksille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihan totta! Huomasin että kaikki muu on vienyt liikaa aikaa pois liikunnalta. Ehkä voisi olla myös useampi blogivapaa.

   Poista
 9. Elämäntyyli jo itsessään on harrastus, ulkoilu, kaupunkikävely, sohvailu jne.. Samaa täälläkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Ne ovatkin oikein hyviä harrastuksia.

   Poista
 10. Kiva postaus! Mukava lukea tuollaisesta omasta päivästä, jonka on ihan itselle räätälöinyt.:) Nuo valoteoksen valot ja iltavalaistus muutenkin on hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hieno juttu että tykkäsit päivästäni. Ihanaa mennä välillä ihan oman pään mukaan ihan itsekseen. Nuo valotaideteokset ovat olleet paikallaan jo syksystä asti, mutta nyt ne ovat kyllä parhaimmillaan.

   Poista
 11. Mukava päiväpostaus! Minunkin tekee mieli joulumarkkinoille....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin joulumarkkinat ovat kyllä niin ihania. Hienointa että saa samalla ostaa kotimaisia juttuja.

   Ohhojj! Unohdin ihan että ostimme kylmäsavulohta Hirvensalmelaiselta Puula-särpiltä. Se on niin hyvää ja meinasi unohtua jääkaappiin! Hyvä kun tuli puheeksi nuo joulumarkkinat!

   Poista
 12. Nice post, Teresa! We love Finland a lot and have been there 5 times, but never in winter. I'm dreaming to enjoy all the Christmas magic shopping at festive fairs, markets and small stores!! I think, i can spend hours in craft shops if there is no one beside to take me out there! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Zara! Thank you! Oh wow! Nice that you like Finland so much. You definetly need to see Finnish Christmas or winter too! You should have a sauna and roll in snow. That's an experience!

   Poista
  2. Hehe...i would surely love sauna, but roll in snow is probably something extremal for me! :D I am just so very much afraid of cold! Do you do that??

   Poista
  3. Yes , we do that if it's possible and sometimes it's possible to swim in icy lake! We have also ice cold pools in swimming hall for that same reason. But I just like that snowrolling. Hot and cold, it keeps Finns going!

   All this snow melted away, now we just wait more to come.

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos! Aika tummaa ja valotonta tämä, mutta onneksi alkaa kohta päivä pidentyä.

   Poista
 14. Näyttää ja kuulostaa ihanalta päivältä! Ja voi vitsit, nuo pupuset ovat ihanat! :)

  Mä myös onnistuin kadottamaan pankkikorttini tunnusluvun mielestä parisen vuotta sitten ihan yllättäen kesken ruokapöytäostosten. Tietenkään en ollut sitä kirjoittanut minnekään muistiin, mutta kuukauden jälkeen se yht'äkkiä muistuikin mieleeni. Oi vauvavuoden unettomuutta ja hormoneja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sokoksen ikkuna on kyllä ihana tänä vuonna.

   PIN-koodi on edelleen hukassa. Ihan kamalaa, kun se ei tule mieleen. Tein koodiin muistisäännön, mutta olin tehnyt muistisäännön loppuosan liian vaikeaksi. Sen muistan että se liittyi melkein hippeihin!

   Poista
 15. Ihania kuvia. Tuo Harjun Paperi on aivan ihastuttava kauppa. Siellä käyn aina kun poikkean Jyväskylässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harjun Paperi on kyllä aivan ihana! Siellä olisi ollut vaikka mitä ihanaa.Näitkö tuunaamani Ikea -tuolin? Se paperi oli samalta reissulta?

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡