keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Dreijaus, hehkutusta ja joulukoristeita keramiikkakurssilta

Jee! Viimeinkin kotiin jotain valmista!


Sain keramiikkakurssilla jotakin valmiiksi. Keramiikkatähteni tulivat uunista ulos kauniin vihertävinä. 

Lasitteiden testaus on ollut keramiikassa jännää touhua. Kun hassun näköisen savikupin lasittaa siitä voi tulla yllättävän kiva. 
Ensimmäisessä keramiikkakupissa on käytetty turkoosia lasitetta upottamalla ja sen jälkeen reunat on pyyhitty tummaa yön sinistä varten. Tumma sininen olikin aika peittävä.


Tiedättekö olen niin haltioissani! Silmäni varmasti sädehtivät teille kotiin asti, sillä pääsin kokeilemaan dreijaamista! Jee! Tiedättekö sitä, jossa pyörivän kiekon päälle laitetaan savimöntti ja sitä aletaan muovailla kupiksi? Siis aivan mahtavaa! Ideana dreijauksen onnistumisessa on lähes zenimäinen tila, jossa sormet muovaavat savea lähes itsestään.

Olin jo ajatuksen tasolla lähes luovuttanut ennen kuin edes aloitin. En tietenkään osaa luovuttaa ja hyvän opettajan johdolla vikisemiseni kuulosti taas iloiselta pulputukselta. Ensimmäinnen tuotos oli epämääräinen kuppi, no joo. Seuraavakin oli kuppi, no joo. Se sentään lipesi sormista ja lenteli ympäri dreijan seinämää ja sain sen koottua taas ehjäksi kupiksi. Niin kai sen kuuluikin mennä, se on aika taiteellinen. Jotenkin kolmannen kupin kanssa tuntui jo sille, että muovaamiseen löytyi rohkeutta. Tuntui että todellakin minä olen se kuka tässä muovaa, eikä savi hypi vain holtittomasti ympäri ja ympäri. Aika siistiä!

Niin ja mikä oli aivan mahtavaa sain viimeinkin jotakin valmista aikaiseksi! Kannoin ylpeänä kotiin kupin, jouluisia keramiikkatähtiä ja pyyhekoukun kylttejä. Niin ja tosiaan, tein ihan itse kaapin vetimen. Laskimme että on jäljellä enää kaksi kertaa ennen joulua ja voi olla saan jotain kotiutettua, jotakin muutakin ihanaa.

Pyyhekoukkujen kylteistä tuli aika kivan näköiset. Ajattelin tehdä erilaisia vedinnuppeja parvekkeella odottavaan lipastoon. Ensimmäinen on nyt valmis.


Kyltit ja tähdet kävisivät vieraslahjoiksi ja vaikka paikkakylteiksi. Näitä voi tehdä myös Fimo-massasta, jos keramiikkakurssille ei ole intoa lähteä.


Täältä löytyy lisääkeramiikkajuttuja.
10 kommenttia:

 1. Oon vähän kade ;) Mukavaa päivää ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan ilmoittautumaan keramiikkakurssille. Sitä pitää vaan ilmoittautua rohkeasti kurssille, muuten sitä ajattelee, että joskus sitten.

   Poista
 2. Oi, miten kauniita!
  Kuppeja onkin tässä perheessä jo dreijattu, mutta olen aivan ihastunut noihin tähtiin, pyyhekoukkujen kyltteihin ja vedinnuppeihin. Loistavia ideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Tein noita ensimmäisillä kerroilla, että saan jotain valmista käyttöön. Yllättävän onnistuneita ja helppoja juttuja.Tosin aikaa menee, että saa valmista.

   Poista
 3. Ihania juttuja oot tehnyt! Itse kans tahtoisin keramiikkakurssille. Vielä joskus kyllä menenkin, pitää suvun taitoja yrittää kokeilla, josko itsellänikin niitä ois! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla kummitteli päässä että nyt on aikaa harrastaa, mitä ei ole ollut kuuteen vuoteen. Ihanaa lähteä kehittämään itseään välillä.Taidot kyllä karttuu, kun vai saa aikaiseksi lähteä. Meillä on kurssilla hieno porukka.

   Poista
 4. Beautiful Christmas wreath arrangement! Are the decorations ceramic! Very lovely! Did you make them yourself??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Zara! Thank you! Now I can proudly say that I made these! I was in ceramic course and I got my first ceramics home at last.

   Poista
  2. Wow, they are really unique pieces! I can imagine how specially proud you are having made it with your own hands. I think to learn ceramics too, one day (hope)soon! :)

   Poista
  3. Hi Zara! Thank you! Yes, I'm proud a little bit. Don't think too long! I'm so happy that I started now, so I have lots of time to make unique pieces.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡