perjantai 13. marraskuuta 2015

Askartele itse paperipalloköynnös

Paperipallot saa ketjuun kätevästi ompelemalla!

Itsetehty paperipalloköynnös on aika kiva koriste jouluksi ikkunalle, häihin tai vaikka synttäreille. Monikäyttöinen köynnös on helppo surauttaa valmiiksi ompelukoneella.


Eilen leikkelin askarteluvimmassa silkkipaperista ja pakkauspaperista ympyröitä. Ihanaa, ihanaa ajattelin mielessäni! Nyt oli loksahtanut yksi palanen kohdalleen askartelusuunnitelmassa. Olin jo pitkään miettinyt paperipallojen tekoa, mutta niissä olisi liimaamalla liikaa tekemistä. Nitominen on minusta tylsää, ainakin pienien pallojen teossa. Sain ihan mielettömän inspiraation Pienen Linnun blogista. Hän näytti että ompelemalla voi tehdä palloviirin aika helposti. Tajusin heti, että tämä oli se puuttuva palanen noihin paperipalloihin.

Laitoin viisi eriväristä paperia päällekkäin ja leikkasin niistä 20 ympyrää. Käytin askartelussa säästämääni pakkauspaperia ja silkkipaperia. Sitten otin ompelukoneen esiin ja vaihdoin langaksi täydet rullat. Vedin pitkän alkulangan ja aloin ompelemaan ympyränippu kerrallaan niitä samaan ketjuun. Tämän jälkeen avasin paperit esiin ympyrästä, jolloin muoto muuttui ympyrästä palloksi. Tuli aika hauska palloköynnös.

Niin no ei se ollutkaan niin helppo juttu, kuin kuvittelin. Pienestä paperiympyrät olivat aivan ihania ja niitä olisi ollut kivaa levitellä ympäri lattiaa. Pienet sormet hapusivat saksia ja auttamishalu oli kova. Lopulta pieni sai levittää silput lattialle, että ne tarttuivat hauskasti jalkapohjiin! 

Niin ja se ompelu, se vasta hauskaa onkin. Toiseksi viimeistä palloa ommellessani ompelukoneeni alkoi taas haastamaan riitaa. Äksyilin sille takaisin ja sitten se neula jäikin jo jumiin. Kone päätti alkaa syömään lankaa ja koko paperinippu oli jumissa koneessa.  Lepyttelyn jälkeen sain viimeiset ommeltua ja pääsimme ripustamaan palloketjua verhotankoihin. Sydämeni suli täysin, kun pieni kantoi minulle piilostaan ripustuskoukkuja.  Mistä hän osasi?

Paperipallonauha on helppo tehdä itse: Piirrä juomalasia apuna käyttäen malli nipun päällimmäiseen paperiin. Leikkaa ympyrät nippu kerrallaan. Ompele niput ympyrän keskeltä läpi ja jätä sopiva väli lankaa ennen seuraavan nipun ompelua. 


Lisää tunnelmaa saat  paperipalloihin tekemällä niihin lisää reikiä. Se onnistuu myös kätevästi ompelukoneella. 


Valmiit paperipallonauhat ovat kivan näköisiä ikkunalla, vaikka jouluvalojen kanssa.

Laitoin valkoisen paperin sekaan hennon pinkkejä ja harmaita silkkipapereita. Sävyt näkyvät, kun aurinko tulee viimein esiin.

Paperipalloköynnöksestä tuli aika kiva. Saatan kokeilla toisen käyttäen välissä vanhan kirjan sivuja ja joulupaperia. Toivottavasti tästä oli myös teille iloa!

Ajatella, kello on kolme ja ulkona on jo näin pimeää. 

Hitsi, toissapäivänä ei mennyt videoclipin lisäys niin kuin Strömsössä. Käy nyt kurkkaamassa edellisestä postauksesta mitä sain teille videopätkään kuvattua. Clippi ei toiminut sitten millään.

Katsoitteko muuten Lekmerin tarjouksen? Siellä oli nyt joitakin Legoja -40% tämän viikonlopun ajan. Pieni on tykännyt Dubloistaan kovasti, joten saattaa olla että joulupukki kurkistaa meillä tämän tarjouksen.


2 kommenttia:

  1. Jotenkin oli eilen niin innoissaan näistä. En ole uskaltanut ajatella joulukortteja, muuten menee askartelufiilis. Kyllä ne vielä ennättää tehdä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡