sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Talvinen pilviunelmatorttu

Puolukka ja vadelma tekevät tortusta taivaallisen

Keitin puolukoista ja vadelmista mehevän täytteen suklaiseen suussasulavaan kääretorttuun. Kerman sijaan vatkasin täytteeksi valkosuklaavaahtoa. Mikä pilviunelma!


Ihanaa tänne satoi lunta! Talven tulon kunniaksi päätin leipoa jotain hyvää. Halusin kattaa pöydän pienen kuukausisyntymäpäivän kunniaksi. Välillä annamme pienenkin maistaa kotona leivottua hyvää. Ajatuksissani ajelehdin jouluhalkojen maailmaan, mutta maun piti olla marjaisen kirpeä, makea ja suussasulava yhtäaikaa.  Minun oli välttämättä saatava keittää marjoista tuoksuvan täyte muuten suklaiseen torttuun. Löysin ihanan kääretorttupohjanreseptin kotitalouskirjastani, tosin muutin sitä taas hieman. Tortun pohja on minusta kuin pilven hattaraa, mehevää suussasulavaa suklaakakkua ja sen kruunaa pehmeä valkosuklaavaahto. Tämä sopii hyvin, vaikka juhlien jälkiruoaksi.

Maistelimme torttua vielä iltayöhällä ja se oli aivan mielettömän hyvää iltateeni kanssa. Katsoin dokumentista että vihreässä teessä on enemmän kofeiinia kuin kahvissa, ei siis ihme että on öisin riittänyt puhtia askarteluihin.

Herkullinen torttu on ihan liian hyvää. Yksi pala ei riitä.

Äitini tykkää myös kääretorttujen teosta. 
Pilviunelmakattaus pilviunelmatortulle. Tykkään edelleen kattaa nämä Pip Studion lautaset pöytään.


Pilviunelmatorttu -resepti

Ainekset:

Pohja:
1 dl sokeria
3 munaa
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivin jauhetta

Täyte:
150 g puolukkaa
50 g vadelmia
2,5 dl vettä
1 rkl perunajauhoja 

Täyte 2:
1 pss Valkosuklaamoussea
2,5 dl maitoa

Valmistusohje:

Laita marjat ja vesi kattilaan kiehumaan. Keitä kasaan.

Laita uuni päälle 225 °C asteeseen. Laita uunipelti ja leivinpaperi valmiiksi.

Sekoitan pohjan kuivat aineet keskenään vehnäjauho, perunajauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja  kaakaojauhe.

Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi paksuksi vaahdoksi. Vatkaa pitkään ja hartaasti.

Muista ottaa marjakattila liedeltä jäähtymään hiukan. 

Palaa takaisin kääretottupohjan pariin. Sekoita taikinavaahdon joukkoon kuivat aineet siivilän läpi kevyesti sekoittaen. Katso, että jauhot sekoittuvat taikinaan kunnolla.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita pelti uuniin keskitasolle. Anna olla uunissa 6 minuuttia.

Laita pöydälle leivinpaperi ja ripottele siihen sokeria. Tähän kipataan valmis torttupohja, kun se tulee uunista. Sokeri helpottaa pohjan irtoamista uudesta paperista.

Palaa marjatäytteen pariin. Lisää kattilaan perunajauho ja sekoita. Laita kattila lämpimälle levylle ja sekoita koko ajan ja kun seos pulpahtaa siirrä kattila jäähtymään. 

Ota kääretorttupohja uunista. Kippaa pohja ylösalaisin toiselle leivinpaperille ja vedä  kevyesti irti uunissa ollut leivinpaperi tortun pinnasta.

Levitä tortun pinnalle marjaseos. Leikkaa sitten tortun reunat sokerihimoisille iskälle ja taaperolle. Tässä vaiheessa on hyvä ottaa pala sivuun maitoallergisille.

Vatkaa valkosuklaamoussejauho maidon kanssa pussin ohjeen mukaan.

Levitä valkosuklaavaahto tortun pinnalle, kun torttu on jäähtynyt.

Kääri torttu rullalle ja laita se hetkeksi jääkaappiin.

Ota viimein uuni pois päältä. Tiskaa ja siivoa sotkut ja anna lisää reunoja sokerin villitsemälle taaperolle.

Sytytä kynttilät, nauti torttua hyvän teen tai kahvin kanssa.


Tällä reseptillä kääretortusta tulee pilven pehmeä, siis aivan oikea unelmatorttu. 

Pinkkiin  kahvitunnelmointiin pääsi mukaan myös muumipeikko.



Hyvää viikonloppua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä ♡♡♡