perjantai 12. helmikuuta 2016

Amerikkalainen juustokakku mustikkapiirakkatäytteellä

Tämä on ihan älyttömän hyvää!


Tässä teille uunissa paistettavan juustokakun resepti. Tähän amerikkalaiseen juustokakkuun tulee pinnalle pehmeää mustikkapiirakkatäytettä.

Piti heti maistaa ihan pieni pala amerikkalaista juustokakkua. 



Juustokakku saa näköä kun sen leipoo korkeaan ja kapeaan vuokaan. Tunnistitko jo mikä Arabian lautanen?


Leivoin jotakin todella hyvää, uunissa paistettua juustokakkua. Hyvää amerikkalainen sitruunainen juustokakku on sellaisenaan, mutta sen tekee mahtavaksi mustikkapiirakkan mustikkatäyte. Inspiraatio kakkuun tuli Google+:n maailmasta, jossa ihanainen kuva juustokakusta ja herkullisen näköisestä mustikkatäytteestä täytti mieleni ja sai kuolan valumaan. Onneksi kuva tallentui verkkokalvoilleni, sillä en löytänyt sitä enää. Kaivoin Lidlistä ostamani kakkuvuoan esiin ja päätin testata saisinko tehtyä kakun tehtyä muistiin piirtyneen kuvan varassa. Resepti löytyy lopusta. Pieni muuten tätä kuvaa katsoessa sanoi:  "kakku, nam, nam!". 

Viikko on vierähtänyt hirmuista kyytiä ja muistan viikosta enon, uimahallireissun, keramiikkapettymykset, maalailut ja askartelut. Palaan varmaankin askarteluihin myöhemmin. Niin ja kävimme myös shoppailemassa Kodin Ykkösellä. Nyt on muuten pakko vinkata että siellä oli kivoja kankaita 2-3 e metri ja pellavaisia lautasliinoja  2 kpl eurolla.  Nyt on iso pussi kankaita odottamassa sitä inspiraatiota ja uskon että ompelukone on jo leppynyt edellisestä kerrasta. Viikonloppuna on odotettavissa vauvantuoksua, synttäreitä sekä niitä kummeja ja mummeja, joten kiirettä riittää. Jotenkin tuntuu että tästä keväästä on tulossa muutenkin kiireinen.  

Kokeilkaapa tuota piirakkaohjetta. On kyllä takuuvarmasti hyvää, mutta ei liian makeaa! Jos laiskottaa piirakkapohjaksi voi ostaa kaupan valmiin murotaikinapohjan ja kuumentaa sokeroituja vadelmia piirakan päälle, ei se väärin ole!  On näppärää hoitaa leipomiset nopeasti, että pääsee nostamaan jalat ylös ja herkuttelemaan kahvista ja kakusta ihan rauhassa.

Muistakaapas se arvonta! Arvon e-villen suklaafonduen ystävänpäivänä 14.2.2016 satunnaiseen kellonaikaan! Käykääpä muuten siellä e-villen sivulla katsomassa hauskoja sisustuspullovaloja ne olisivat hauskoja hääkattaukseen.
Juustokakun pinnalle voi laittaa haluamansa marjat tai marjatäytteen. Mietin miltä kakku näyttäisi jos sen päällä olisi erilaisia näyttäviä marjoja ja hedelmiä? Tämä olisi hyvä lisä häiden kakkubuffeeseen. 


Mustikat ovat terveellisiä eikö vain? Voi, mascarpone, sokeri ja kerma ovat sitten niitä hyviä.

Amerikkalainen juustokakku mustikkapiirakkatäytteellä resepti


Ainekset:

Pohja:
1 dl sokeria
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 muna


Juustotäyte:
250 g mascarponejuustoa
1 sitruunan mehu ja kuori
1 dl ruokakermaa
2 munaa
3 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria


Mustikkatäyte:
150 g mustikoita
1 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria

Valmistusohje:

Voitele irtopohjakakkuvuoka ( omani on 17 cm Ø ja 7,5 cm korkea Lidlistä)

Laita kulhoon voi ja sokeri. Voit halutessasi pehmentää voin parin sekunnin ajan mikrossa. Nypi voi ja sokeri sekaisin.

Lisää joukkoon 3 dl vehnäjauhoja ja nypi ne sekaisin.

Lisää muna ja vaivaa taikina käsin. Lisää joukkoon loput vehnäjauhot ja vaivaa sekaisin.
------>Jos sinulla on valmis murotaikina hyppää nyt mukaan

Painele taikina voideltuun vuokaan ihan reunoja myöten ja laita vuoka taikinan kanssa hetkeksi pakastimeen. 

Laita uuni päälle 175 °C

Ota uusi kulho ja lisää siihen juustotäytteen ainekset. Sekoita hyvin! 

Ota taikina ja vuoka pois pakastimesta ja lisää siihen juustotäyte. 

Laita kakku uuniin ja anna olla sen uunissa tunnin verran.

-----> Tässä mustikkatäytteen ohje
Laita kattila levylle ja lisää siihen mustikkatäytteen ainekset.  Jätä n. 50 g mustikoita sivummalle.

Muista lisätä perunajauho aina kylmiin aineksiin, jos keitos ehti lämmetä anna sen jäähtyä kunnokka ja lisää perunajauho vasta sitten. 

Laita liesi päälle ja hämmennä keitosta kunnes keitos pulpahtaa. Ota sitten kattila liedeltä ja lisää siihen loput mustikat.  Maista! Lisää sokeria, jos se sopii paremmin makuusi.  Anna  jäähtyä. 

Anna kakun ja mustikkatäytteen jäähtyä. Ne ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, mutta harva se jaksaa odottaa niin pitkään.

Nauti!



Amerikkalaisen juustokakun juustotäyte näyttää onnistuneen kahdellakin kananmunalla. 


18 kommenttia:

  1. Oi ei, kakku näyttää aivan ihanalta ja reseptistä päätellen maistuukin! Meillä ei varmasti olisi seuraavana päivänä mitään jäljellä... :)
    Kiitos herkullisesta postauksesta ja oikein ihanaa Ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hih, ei meilläkään meinannut jäädä. Onneksi eno ehti saamaan palan. Ihanaa ja rakkauden täyteistä ystävänpäivää!

      Poista
  2. Nam.Tämä menee kokeiluun. Ehkä leivon (mies leipoo) tämän pikkuisen syntymäpäiväksi. Odottelin jo, että milloin julkaiset tämän herkun reseptin :).

    Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Taisin ylistää kakkua kuola suupielessä. Hih! Toivottavasti maistuu! Tämä muuten sopii raskaana olevillekin kun tuo juusto on käytetty uunissa. Eikös se ollut niin? Syntymäpäivää odotellessa!

      Poista
  3. Oih! :P Saanko tulla kylään?
    Hyvää Ystävänpäivää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa tulla, mutta kakku on jo syöty :P 🐖 Hyvää ystävänpäivää!

      Poista
  4. Wau! Näyttää muuten niiiiin hyvältä et pitää kyl laittaa testaukseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On ihan yhtä hyvää ellei paremman makuista, kuin näköistä. Kokeile ihmeessä! Toivottavasti tykkäät. Hyvää ystävänpäivää!

      Poista
  5. Oi ihana kuinka muhkea ja herkullinen kakku. Nam. Tuli heti vesi kielelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo pieni ja korkea vuoka tuo kyllä näyttävyyttä kakkuun. Ja oli kyllä ihanan muhkea kakku muutenkin.. Onhan siinä kaikki hyvät voi, sokeri, juusto ja kerma. :P oikea dieettikakku.

      Poista
  6. Tein kakun juuri tuolla em.ohjeella ja reunasta tuli kova (liikaa vehnäjauhoa) ja aivan liian paksu tuon kokoiseen vuokaan. Eipä täytteen koostumuskaan ollut toivomani. Täytteen maku oli ok. Eipä tartte toiste tehdä🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hyvä, että tuli testattua! Itse tehnyt useamman kerran ja aina maistunut. Mutta ainahan ei odotukset kohtaa. Voithan kokeilla joskus toisella murotaikinareseptillä.

      Poista
    2. Paitsi nyt kun on maitoallergisia kotosalla en ole vähään aikaan tehnyt..

      Poista
  7. Tein kakun juuri edellä maitulla ohjeella. Pohjasta tuli liian paksu ja kova(liikaa jauhoja) tuon kokoiseen vuokaan. Täyte maistui hyvälle mutta koostumukseltaan oli liian tiivistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saako kysyä mitä vehnäjauhoa käytit? Just mietittiin, että niissä kun on eroja ?

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡