sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Tuunattu tyyny ilman ompelukonetta

Kokeilin miltä tuntuisi kirjoa tyyny käsin

Valkoiseen tyynyyn ompelin käsin puita koristeeksi. Samalla meni koko olohuoneen väritys uusiksi.

Tein bambulangasta ketjupistoja puiden koristeeksi. Harlekiiniruutukangas oli Anttilassa alennuksessa. 


Olohuone sai sinisen maton ja päiväpeiton sohvan päälle. Ruskea sohva olikin jo aika synkkä.


Raikastin olohuoneen ilmettä vaihtamalla keväisiä värejä koristetyynyihin. Päätin tuunata Ikeasta ostamiani tyynyjä ja innoituksen puuskassa koko olohuone sai raikkaan turkoosin sävyn. Levitin päiväpeiton synkän ruskean nahkasohvan päälle ja rullasin uuden maton olohuoneen lattialle. Ihanaa, nyt on viimeinkin valoa! 

 Kävin Anttilassa ja Kodinykkösellä hamstraamassa edullisia puuvillakankaita. Oikeasti, kivaa kangasta sai 2-3 euroa metri! Kotona mietin mitä kankaista tekisin, niin mieleeni muistui Ikeasta ostetut tylsät valkoiset tyynynpäälliset. Olin alunperinkin koristelemassa niitä uudelleen,  mutta en ehkä tällä tavalla.

Miten tyyny tuunattiin?


☆ Hahmottelin ensin paperille puita käyttäen apuna lasin pohjia ja sitten leikkelin ne mallipaloiksi.
☆ Leikkasin kuviot irti kankaasta 
☆ Leikkasin sopivan kokoisia kanttinauhan pätkiä puiden rungoiksi
☆ Silitin kuviot ja kanttinauhat kiinni tyynynpäälliseen liimanauhalla. Olisi ollut helpompi käyttää tekstiililiimaa tai liimakangasta, mutta mitä inspiraation tullessa ei ole, sitä ei tarvita.
☆Kirjailin ketjupistoilla puiden reunat paksusta bambulangasta.
☆ Ompelin kahteen kertaan käsin kanttinauharungot kiinni
☆ Laitoin tyynyliinan sisään tyynyn ja asettelin sohvalle.

Leikkasin puukuviot puuvillakankaasta ja rungot kanttinauhasat.

Koristelin Ikean Gurli-tyynyliinat ja kuvioiden liimaamiseen käytin Ikeasta ostettujen verhojen mukana tullutta liimanauhaa.

Sitten vähän silitettiin. Oli kyllä harmi ettei ollut liimakangasta.

Tällä ompeluapurilla kirjomalla tulee linnanneito olo. Hih!



Minua ahdistaa ompelukoneella ompelu, sillä se ei oikein pienessä asunnossa onnistu, kun pieni on päikkäreillä ja hereillä ollessaan pieni haluaisi auttaa niin kovasti.  Nyt tyyny oli helppo ommella katsoessani sivusilmällä illan elokuvaa ja ompelukoneen ääni ei herättänyt pientä. Tykkäsin kovasti miltä bambulanka näytti tyynyssä ja saatan kokeilla tehdä jotakin vähän "vaikeampaa" samalla tekniikalla.


Kuulumisia! 

Mitäs muuta kuuluu? No, pieni täytti 1,5 vuotta. Juhlan kunniaksi perhosmies osti uuden Muumi-DVD:n ja pieni on niin Muumeista innoissaan. Kävimme perhekahvilassa ja varmaankin sieltä tarttui mukaan nuha. Niitä leikkilusikoita on niin ihana laittaa suuhun ja niin on varmasti monesta muustakin. Nyt olemme harjoitteet nyppypalapeliä, kuuluikohan se jo osata? Tabletti vie monesti sitten sen huomion. Sieltä pienet sormet löytävät itse Lasten Areenan ja Pikkukakkosen. Miten siitä pienestä tulikin jo niin iso?

Tyynyt olen muuten ostanut Pentikiltä ja nuo turkoosit Pentikin tyynyt olivat meidän häälahja.  


14 kommenttia:

  1. Onpas ihanan raikkaan oloinen olohuone teillä. Kevät tulee ihan selkeästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, teki niin mieli jotain raikasta sinistä ja turkoosia. Nyt kun valoa on enemmän kaikki eiraikas näyttää jotenkin nuhjuiselle.

      Poista
  2. Ihana tyynyn teit! ja muutenkin oikein ihanan raikasta ja keväistä! :) Mun kans tekis mieli mintunvihreää väriä, mutta ehkä yritän olla ostamatta mitää uutta, meidän pikkuiseen boksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kata! Mintunvihreä olisi ihana myös! No eihän se pieni kangaspala paljoa tilaa vie ;) On pohjaväreinä pitänyt beigeä ja valkoista jotta on helppo sitten tyynyillä ja liinoilla tuoda ne lemipivärit. Tosin kaappi alkaa olemaan noita kausivärejä aika täysi. Hihh!

      Poista
  3. Kaunis tuunaus ja ihanat värit!
    Onnea Pienelle. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Oli kyllä ihana ommella käsin jotain hempeää. Kerron onnittelut pienelle, kun se kohta herää. Hih, pieni iso jo.

      Poista
  4. Raikasta ja valoisaa sisustusta.
    Itse tekemällä saa oman näköistä kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin se on juuri sitä oman näköistä. Aina en ole tykännyt itsetekemistäni jutuista, mutta pikkuhiljaa sitä rupeaa hyväksymään kaikenlaista.

      Poista
  5. Wow, Teresa, this is such a cute pillow! First, i thought that you've bought it!:)) Lovely colours and interesting technique! Thumbs up!!
    And congrats to your little one, blessings to the little angel!:) What's her name?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi Zara! Thank you! When i got an idea i just try to find a easy way to do it. And guess what? Its frequently the hardest. I call her in my blog as "pieni".

      Poista
  6. Nuo puiden ruutukankaat ovat aivan mahtavat! Tykkään myös tuosta kirjaillusta reunuksesta, tyynyt muuntautuivat hetkessä moderneista hieman maalaisromanttisiksi ja rustiikkisiksi :) Eipä ole koskaan tullut ajatelleeksi liimanauhan käyttöä muihin tarkoituksiin kuin verhojen reunoihin, täällä meinaan toinen, joka ei tykkää omeplusta sit ollenkaan! Se on aina niin työlästä puuhaa, eikä pelkästään tilan puutteen vuoksi! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkäsinn tuosta kankaasta itsekin kovasti, ajatella että se oli vain 3 e metri. Hih.

      Olen liimanauhan suurkuluttaja. Käytän sitä housunlahkeiden kääntämiseen ja apuna ompelutöissä. Inhoan nuppineuloja ja palat pysyvät hyvin yhdessä kun ne on ensin silittänyt kiinni. Joo, olen huomannut saman ompelukoneen vaivalluudesta. Olen melkein samassa ajassa ommellut housunlahkeet käsin, kuin olisin purkanut koneen kaapista ja taistellut tikin kanssa. No en tiedä, uusi koneeni on varmaan maanantaikappale.

      Poista
  7. Kaunis tuo puutyyny ja kaunista teillä muutenkin. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tervetuloa lukijaksi. Meillä taisi olla pienen hetken nättiä siivouksen jälkeen. Tulen ehdottomasti vierailulle ja katsomaan arvontaa! Olisipa onnetar suosiollinen. Nähdään taas!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡