lauantai 23. tammikuuta 2016

Kakkuinspiraatio tuli keramiikkakurssilta

Ruusukuvioita sokerimassaan


Yhdistin sokerimassaleipomisessa kauniit ruusun nuput ja vanhan japanilaisen keramiikkatekniikan. Idea tuli keramiikkakurssilla näkemässäni videosta. 

Levitin kuviollisen sokerimassalevyn kakun päälle ja tein kermasta ja veriappelsiinihyydykeaineesta kauniit pursutukset. 


Kakun kruunasi hennot sokerimassa ruusunnuput.


Sain aivan ihanan inspiraation keramiikkakurssilta. Keramiikassa ja leipomisessa on muotoilun kannalta paljon yhteistä. Nyt huomasin miten japanilainen keramiikkatekniikka nerikomi sopii hyvin sokerimassan käsittelyyn. 

Katsoimme keramiikkakurssilla videota, jossa kahdesta eri värisestä savesta saatiin aikaan ruusukuvioitu pinta. Voi ei mikä kuvio! En meinannut pysyä housuissani ja inspiraatio poltteli, niin etten meinannut saada savesta aikaan mitään. Tiedättekö sen kihelmöivän tunteen ja miltä se tuntuu kun et pääse sitä heti toteuttamaan? Ihan kamalaa!

Kun viimein pääsin leipomaan niin huomasin, että sokerimassat olivat kuivahtaneet kaappiin ja tuoreina oli ainoastaan vaaleanpunaista ja valkoista massaa. Se ei ehkä tähän kokeiluun ollut paras väriyhdistelmä, mutta suloiseen kakkuun se kävi. Väreissä pitäisi olla isompi kontrasti, jotta kuvio erottuu selkeästi.

Leikkelin sokerimassaa videon ohjeen mukaan ja sain, kuin sainkin aikaiseksi videossa näkemäni ruusukuvion. Kaulin levyn kakun päälle ja lopusta massasta pyörittelin hempeät sokekerimassaruusut.  Aivan loistavaa! 

Harmi ettei kamerani erottanut tarpeeksi hyvin ruusun sävyeroja, mutta kakusta tuli aivan ihanan hellyyttävä. Kun pääsen kaupassa käymään ja ostamaan lisää sokerimassaa, niin teen ruusukuviosta ohjeet teille. Ja sitten lupaan ottaa sellaiset kuvat, jossa kuvio oikeasti erottuu. Ei se aina mene, niin kuin toivoisi. Mutta onneksi kakusta tuli suloinen, kuin ruusun nuppu.

Tänään meillä on herkkupäivä ja hyvässä lykyssä meillä on herkkuihin liittyvä synttäriarvonta käynnissä huomenna! 

Tämmöinen tuli tästä nerikomitekniikalla tehdystä sokerimassaruusukuviosta. Se ei meinannut näkyä kakusta otetuissa kuvissa. 

Tähän voit kuvitella tuon ruuskuvion. 


I participate in Lavender Cottages Mosaic Monday. 


Kaunis kakku kruunasi myös syntymäpäivääni. Äitini tuli katsomaan pientä, ja kahvien jälkeen pääsimme viimein treffeille. Menimme syömään ja oopperaan ihan kahdestaan.

8 kommenttia:

 1. Hello, the cake looks too beautiful to eat. Just delicious. Happy Monday, enjoy your new week!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Eileen! It was quite sweet. Sugar fondant is maybe too sweet for my taste. But i loved to make that rose pattern. Happy Mosaic Monday and have a lovely week!

   Poista
 2. Hei, Teresa! Tuollainen hento ruusukuvio on kaunis ja tyylikäs. Kakku näyttää kyllä ihan satumaiselta. Ihana postaus.
  Kaunista uutta viikkoa!
  P.S. Minäkin muistelin Pekka Töpöhäntää siellä Uppsalassa, vaikka olinkin pyhiinvaellusmatkalla kasviharrastajana. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt kun kakkunerikomi on testattu, niin huomenna pääsee sitten harjoittelemaan samaa savella. Saa nähdä mitä tulee!

   Ilmankos olitte Uppsalassa ja Linneen jalanjäljillä :) Kaunista uutta viikkoa sinullekin!

   Poista
 3. What a yummy sugary cake....love the inspiration and how beautifully you decorated it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Donna! I filled it with cranberry and raspberry low sugar jelly, banana and cream. So it wasn't too sweet. I just love to bake fresh and fruity cakes. Thank you for visiting!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡