perjantai 29. tammikuuta 2016

Treffeillä oopperassa. Don Giovanni

Romanttista laatuaikaa kahdestaan

Aivan ihanaa! Mieheni vei minut treffeille syömään hienosti ja oopperaan. Tekee hyvää olla ulkona ihan vain kahdestaan ja nauttia. Kuva: Äitini

Mieheni kutsui  minut treffeille syömään hienosti ja oopperaan. Hän oli hankkinut liput Jyväskylän kaupunginteatteriin, jossa näyteltiin nyt Mozartin Don Giovanni. Olin niin otettu! Oopperassa on ajatonta hohtoa ja tarinat koskettavat vielä nykyäänkin.  

Oli ihana saada laittautua kunnolla, kun äitini katsoi pientä. Etsin kaapista pikkumustan mekkoni ja mustan boleron. Pyörittelin hiukseni nutturalle ja meikkasin huolella. Aamulla pakkasmittari näytti -30 °C ja mietin jo pitäisikö sittenkin laittaa ne toppahousut. Onneksi sää lauhtui iltaa kohdin. Olin niin innoissani, että en lähtiessäni edes huomannut kylmyyttä.

Ennen esitystä Perhosmies vei minut käsikynkässä syömään ravintola Harmooniin. Meinasin jo livetä kuvaamaan juhlatiloja, mutta onneksi maltoin istua alas ja nauttia illasta. Ruoka oli hyvää, mutta kolmen ruokalajin jälkeen jäi vielä nälkä. Mieheni kala-annos oli aika pieni. Onhan se upeaa, että ruoka on hyvää ja aseteltu kauniisti, mutta ehkä hintaansa nähden sitä olisi toivonut olevan enemmän. Oma hirviannokseni oli kyllä hyvä valinta. Harmooni kokemuksena oli hieman jäykkä, mutta annoksissa oli makuja.

Onneksi oopperan väliajalla oli todella hyviä neljän euron paahtopaistileipiä, joilla saimme nälän taltutettua. Naureskelimme, että ensi kerralla menemme ulos syömään teatterin kahvioon.

Oma pääruokani oli hyvin kypsynyttä hirveä. Se olikin hyvä valinta. 
Perhosmies valitsi siikamureketta. Yksi murekerulla lisää olisi voinut olla hyvä juttu. 


Alkupalaksi oli kylmää poroa. Ja jälkkäri oli pehmeää marenkia. 

Millainen oli Don Giovanni?

 Nautimme molemmat esityksestä. Don Giovannia näytellyt Kevin Greenlaw eläytyi rooliinsa täysin. Miten mies voi näytelläkkään niin hyvin ja näyttää välinpitämättömältä, agressiiviselta ja himojensa orjalta ja vieläpä niin ettei taika katkea. Don Giovannin vetovoima perustui lepertelyn taitoon ja aateliseen arvonimeen. Helppohan se on langeta rahaan ja kauniisiin lupauksiin. Näitä langenneita neitoja tarinassa riitti, sillä Don Giovannille kelpasi kaikki, joilla oli hame. Tutun oloinen miesrooli sai kyllä aikaan kylmät väreet. 

Oma suosikkini oopperassa oli komtuuri,  joka meidän harmiksemme sai surmansa Don Giovannin miekasta oopperan alussa. Komtuuri palasi lopulta hakemaan kostonsa näytelmän päätteeksi ja saimme ihastella lisää Jari Parviaisen mahtavaa ääntä.

Aivan ihana ooppera, mutta tällä kertaa Don Giovanni ei saanut minua itkemään. Eläydyimme oopperan mukaan ja välillä teki mieli huutaa Donna Elviralle tai Zerlinalle etteivät lähde miehen matkaan.  Ja tottakai molemmat neidot lähtivät. Zerlina omista hääjuhlistaan ja Donna Elvira lähti vielä niiden kaikkien petosten jälkeen. Hullua!

Mietin hiljaa mielessäni miltä tuntuisi laulaa Donna Annan vuorosanoja suihkussa. Sirkka Lamminen veti komtuurin tyttären osuuden loistavasti, miten kenenkään ääni riittää oikeasti siihen? Ääni tuntui tulevan hänestä ulos niin luonnollisesti.  Ehkä se on osa sitä oopperan taikuutta.

Kävelimme hiljalleen kotiin käsikädessä ja katsoimme vielä hereillä ikkunassa vilkuttavaa taaperoa. Sitten olikin jo kiire kotiin. Ihana ilta! Naapurit älkää pelätkö, ei tarvitse vielä hankkia korvatulppia.

Jyväskylän kaupunginteatterissa oli esillä upeita naamioita. Kuvassa on se herkullinen paahtopaistileipä.

Väliaika kahvia ja pullaa!


Nyt esiintymisasut olivat tehty näistä paljettiupeuksista poiketen lakanoista. Onneksi saimme nähdä vähän kimallusta teatterin aulassa.
Muistakaa osallistua blogini arvontaan! Palkintona on e-ville.comin suklaafondue. 


12 kommenttia:

 1. Voi miten ihanilta teidän treffit näyttääkään ja kuulostikaan!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos! Ja minä kun luulin etten ottanut juuri kuvia, mutta olipas monta kuvaa tarttunut puhelimeen. Olipa kivaa olla ihan kahdestaan.

   Poista
 2. Voi miten ihanat treffit ja parikin suorastaan loistaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata, oli niin loistavat treffit. Edellisestä oopperasta olikin jo useampi vuosi. Lampun alla on paras paikka ottaa kuvia, se silottaa ryppyjä.

   Poista
 3. Upealta kuulostavat treffit! :) Kyllä mullekin kelpaisi taas kunnollinen treffi-ilta pitkän kaavan mukaan, oopperasta puhumattakaan! Harmi, ettei puoliso oikein lämpeä ajatukselle... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se tässäkin tapauksessa odotus palkittiin. Edellisestä oopperasta tai ylipäätään treffeistä olikin jo aikaa. Ehkä se on kovan koulutuksen takana. Toivottavasti joku kiva treffipäivä tulee kohta, ennemmin kuin arvaatkaan.

   Poista
 4. Joskus on vaan otettava hetki aikaa toisillenne, vaikka pieni on kuinka rakas. Pienenne on hoidossa maailman parhaan hoitajan eli mummin kanssa. Teidän ooppera ilta jää ikimuistoikseksi hetkeksi muistojen kirjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta. Tuntui että pienikin olisi kasvanut isommaksi ja niin reippaaksi tytöksi. Tekee ihan hyvää päästä ulos.

   Poista
 5. <3 Teillä näytti olleen kivaa ja ihanaa! :)

  Oi vitsit oon kateellinen, ku tuo herrani ei suostu tulemaan oopperaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli ihanaa ♡ ! Mutta oli kyllä vähän ikävä pientä. Harmi ettet saa miestä oopperaan, onhan se aika ennakkoluuloja herättävää. Kerro että komisario Morsekin kuuntelee oopperaa ja siellä on iso bändi. Auttaisiko?

   Poista
 6. Aivan ihastuttavat treffit. Mukava tehdä tuollaisia juttuja yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin oli ♡ Välillä unohtuu pienen kanssa, että voisi tehdä jotain kahdestaan ja antaa huomiota.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡