keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Itse tehty hevospiñata juhliin! Caramba!

Sain päähäni askarrella paperisen hevosen!


Askartelin itse piñatan juhliin. Piñata on tehty paperipussista ja kartongista. Sen tekoon tarvittiin myös kakkupaperia, pakkauspaperia ja paljon liimaa! Postauksen lopusta löytyy kuvaohje, jos innoistuit ideasta!

Näyttääkö sinustakin hepparessu vähän surulliselta?

Arvaattekos minkä parissa olen touhunnut öisin? Sain päähäni askarrella hevosen mallisen piñatan. Näin sellaisen myynnissä lelukaupassa. Ajattelin sitä jo kaupassa kivaksi ohjelmanumeroksi häihin ja ajatus jäi hautumaan.  Ajatelkaapa miten olisi hauskaa nähdä morsian huitomassa sulhasen antamien ohjeiden mukaan katossa roikkuvaa heppaa! Niin tai miltä se näyttäisi vaikka sitten babyshowereissa ja piñataan olisi piilotettuna suloisia pieniä vauvajuttuja? Kohta on minulla synttärit, mitähän sinne sitten laittaisi sisään?

Askartelin hevosesta  romanttisemmman version häätarkoitukseen, sen nimi on Hallavaharja. Koristelen sen vielä iloisemmaksi ja omiin juhliini sopivaksi, jos sitä raaskin yleensä antaa huidottavaksi. Hallavaharja oli aika surullisen näköinen roikkuessaan katossa, ressu kyyhötti  valmiina odottamassa iskuja. Nostin sen roikkumasta hyllyn päälle turvaan. Ehkä siksi piñata kannattaakin koristella iloisin värein ja yrittää askarella sitä kokoon ilman tunnesiteitä. Pallon mallisena, sitä olisi ehkä helpompi lyödä ilman huonoa omaatuntoa. Tietenkään sille ei saa antaa nimeä!


Nyt on viimein loppiainen ja joulukuusi sai lähteä. Olemme koko perhe taas flunssan kourissa. Pitäisi keksiä tekemistä Muumi-videoiden sijaan, mutta kun ei oikein jaksa. Pienelle tulee vielä hampaita ja tasaista tirinää riittää. Ehkäpä koristelemme yhdessä tuon surullisen Hallavaharjan vesiväreillä. Täällä nyt valuttelemme neniämme ja emmekä pääse mihinkään.  Kyllä tämä tästä!  Onneksi tuli sentään lunta ja valoa!


Muistan koulussa laulaleeni piñata-laulua ja nyt sitä hyräilin liimaillessani hevosta kasaan. Lyömävälineenä olisi ollut pahvinen putki, mutta se taitaa jäädä toimimaan kiikarina. 

Piñatan askarteluohje: Käytin hevosen runkoon tavallista paperipussia, jonka vahvistin sellaisella kartongilla, jota tulee joulupaperirullien sisällä. Niin en taaskaan raaskinut heittää hukkaan. Samasta kartongista muotoilin myös hevosen jalat, kaulan ja pään. Yhdistin kartongit liimaamalla. Hevosen päälliosa on tehty pakkauspaperista ja liimailin siitä paloja rungon päälle ja pensselillä vesiliimaseoksella sain paperinpalojen saumat yhdistettyä tasaisemmaksi pinnaksi. Hevosen harja on leikattu kakkupaperista.Auringon ja lumen tuodessa viimein valoa sisään pääsin kuvaamaan valoisaa kotia. Tässä vaiheessa oli hyvä huomata että piñatahevoselta puuttui silmät. Hei, hei kuusi! Olit kaunis ja tuoksuva! Hyvää loppiaista!2 kommenttia:

  1. Tekisitkös myyntiin mullekin? tosi hieno on...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voisin tehdäkin! En tiedä kyllä miten tuon pakkaisin postiin.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡