tiistai 19. tammikuuta 2016

Millainen puku sulhaselle? Tässä vinkkejä!

Tältä näyttää miesten hääpukumuoti!

Miesten hääpukeutumisessa on nyt kiiltävää materiaalia, slimmiä leikkausta ja ihan ehdoton hitti on liivi.

Suomen Häämessuilla oli oikein komeasti esillä miesten pukuvalikoiman kirjoa: sakettia, bonjourpukua, tummaapuku ja smokkia. Oma suosikkini oli varmaankin rusehtava kiiltävä juhlapuku tai tuo harmaa smokki Amerikan henkeen. Ihmettelin miksi miesten päällä en nähnyt niitä sinisiä pukuja, joita on pitkin vuotta vilahdellut hääblogeissa? Musta näyttää nyt liian mustalta, mutta onneksi esillä oli hyvä kokoelma pukuja harmaan eri sävyistä.

Vaikka suuntasin kamerani häämessuilla Jyväskylässä valkoisiin morsiuspukuihin, niin onneksi muistikortilleni tallentui muistoja myös miesten hääpukeutumisesta. En tiedä mikä, mutta jokin kumma veti minua katselemaan lavalla pörhisteleviä herroja. Onneksi sain välillä henkeä ja napattua muutaman kuvan. Tuntui että kameran linssin läpi oli lupa jatkaa tuijotusta.

Mitä mieleeni jäi? Nyt muodissa ovat kapeat pukumallit ja tavallinen perus tumma puku näytti mallinkin päällä, jopa liian isolta. Housujen malli on nyt kapea ja takapuolen kohdalta housujen on istuttava. Puku saa kiiltää ja olla näyttävä. Puvun kanssa pidetään nyt liiviä ja siihen voi yhdistää myös plastronin.

Tässä vaiheessa on hyvä huomauttaa, niille kenen sulho on menossa vanhassa tummassa puvussaan naimisiin, että kyllä trendit muuttuvat miesten puvuissakin! Jos takki on väljä ja pitkän oloinen, napit väärässä kohtaa ja lahkeissa on leveyttä toisellekin jalalle suosittelen astelemaan pukukauppaan. Kyllä sulhasen kuuluu näyttää hyvälle!


Perinteisempää miesten hääpukeutumista on smokki ja saketti. Kaunis harmaa saketti on komean näköinen päivällä järjestettävissä häissä.  Tiesittekö muuten että sakettia käytettiin hautajaisvaatteena mustan liivin kanssa? Nykyisin harvemmin. 

Miltä sinusta näyttää valkoinen smokki? Ihastelin kauniita kukkavieheitä.

Smokin kanssa käytetään vekitettyä smokkipaitaa ja rusettia. Halutessaan smokkiin voi laittaa smokkivyön, mutta se on varmaan jo liikaa. 



En tiedä miksi tuota harmaata takkia kutsutaan, olisikos tämä smokki Amerikan malliin? Vieressä Bonjour-puku, jossa on hivenen pidempi takin lieve. Musta Bonjour-takki oli muuten edellisessä postauksessa



Tässä on perus tummapuku, jossa on enemmän kiiltoa ja slimmattu leikkaus. Puvun kanssa puetaan tietenkin se liivi. 

Nyt ei puvun housut lökötä. 

Tummaan pukuun saa näyttävyyttä yhdistämällä sen sakettiliiviin ja plastronin kanssa.


Osallistun tällä kuvakoosteella Pienen Linnun MakroTex-haasteeseen, jonka aiheena on harmaa.

44 kommenttia:

  1. Pojalla aikoinaan oli harmaa smokki vanhojen tansseissa, kun muuta ei ollut enää saatavissa

    VastaaPoista
  2. Ja sitäkun aina ajatellaan ettei miehille ole vaihtoehtoja kuin ne muutamat mustat puvut. Hauska idea osallistua miesten puvuilla haasteeseen, onhan niitä myös harmaita eikä niitä ainaisia mustia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ehkä niitä vaihtoehtoja ei niin montaa ole vuokraamossa. Mutta jos aikoo hankkia puvun niin vaihtoehtoja riittää. Aikaa menee tarkastellessa vaihtoehtoja pelkästään mustissakin puvuissa.

      Poista
  3. Tuo eka puku on kyllä tyylikäs! Kiva että tuota kiiltoa on myös miehillekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustaki, tuo ensimmäinen on aivan ihana puku!

      Poista
  4. Alin miellytti eniten. Ekakuvassa takin väri on hyvä, mutta mallista en pidä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan perus tummapuku ihan klassikko. Hienoa että juhlapuvuissa on nyt väriä, minustakin tuo rusehtava on kiva sävy.

      Poista
  5. Upeita kuvia! Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Ihan kiva oli haasteeseen laittaa, jotakin uudenlaista. Kyllähän komeat miehet puvuissa on aina mielenkiintoista :P

      Poista
  6. Ylin kuva upea. Elegantti puku, jonka väri sopii täydellisesti tuolle miehelle. (Hänelle sopii myös valkoinen puku) Torontossa asuessani huomasin, että tummaihoisille ihmisille on aivan oma väriskaalansa vaatteisiin. Kaupoissa oli upeita vaatteita, jotka sopivat intialaisille, aasialaisille tai afrikkalaisille naapureilleni, mutta eivät sopineet ollenkaan esimerkiksi minulle. Silloin huomasin myös sen, että minulle eivät sovi parhaiten suomalaisten suosimat pohjoismaalaisen vaalean naisen vaatteiden värisävyt, usein siniset, vaan ennemminkin englantilaisten suosimat, sillä ihoni on samalla tavalla kalpean punertava kuin suurimmalla osalla englantilaisia. Nykyajan briteillä iho voi olla melkein mitä hyvänsä väriä, niin suomalaisillakin. Mutta löytävätkö kaikki suomalaiset heille sopivan värin kuten tuo ylimmässä kuvassa oleva mies? (P.S. Olen asunut 10 vuotta monikulttuurisessa maassa ja tottunut puhumaan ihmisten ihonväristä ihan samalla tavalla kuin silmien väristä .:) Miehille sopivista väreistä vielä: nuorimman lapseni luokanopettaja oli italialaista sukua oleva ison perheen isä, joka käytti töissäkin juhlapäivinä vaaleanpunaista pukua.
    glon kuva myös kiva. Mielenkiintoinen bloggaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan totta! Siskoni käyttämät sävyt eivät sovi minulle. Ihan pienetkin ihonsävyerot vaikuttavat, saati sitten isommat erot. Miehien pukujen kanssa helpottaa tuo valkoinen kaulus, joka rajaa kasvot puvusta. Suomalaisten hailakkaan lookkiin ei kaikki niin hienosti istu, siksi kai on turvauduttu siihen perus mustaan ja etsitty sopiva väri solmioilla. Onhan se miehilläkin varmasti yhtä haastavaa, kuin sopivan häämekon etsintä naisilla. Onneksi jokaiselle on tarjolla jotakin. Oi, se vaaleanpunainen puku on varmasti ollut hieno!

      Poista
  7. Vauhdikas ja nuorekas postaus aiheesta harmaa. Värinä harmaa näyttää uudelta ja upealta. Palaan aina uudestaan katsomaan kuviasia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli hieno näytös ja hyvä show! Mukava tuoda sitä iloa teillekin!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos! Ei nämä nyt mitään huippukuvia ole. Vieressä oli kuvaamassa mies hienon kameransa kanssa. Kävin ihastelemassa hänen kauniita ja hyvin tarkkoaja kuviaan. Hienoja!Ei näillä muotikuvilla pääse edes harrastelijan tasolle.

      Poista
  9. Kauniita kuvia ja harmaatakin näkyvissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin siellä se harmaa oli! Oli ainakin komeasti esillä :D

      Poista
  10. Meillä meidän häihin laittaa mieheni ihan perus mustan frakin päälle! Hääpukuliikkeessä minun ostaessa omaa mekkoani, suositteli myyjä smokkia, mutta poikaystäväni nyt totesi että haluaa edustaa frakissa ja piste :D Tosi kivaa että teit postauksen miestenkin häämuodista, voisin esitellä miehulle tän postauksen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frakki on kyllä komea!

      Noissa saketeissa ja frakeissa oli vähän aikaongelmaa, sillä frakkia käytetään kuuden jälkeen ja sakettia ennen kuutta. Pyörittelin päätä, että pitääkö saketti vaihtaa illaksi? Ihan turhia pohdintoja, ei nykypäivänä sillä ole niin väliä. Tajusin vasta että en ole varmaan edes postannut mieheni puvusta..

      Poista
  11. Oi kuinka tyylikkäitä miehiä harmaissa.

    VastaaPoista
  12. Kyllä noilla puvuilla naimisiin pääsee :)

    VastaaPoista
  13. Hienoja pukuja ja hyviä kuvia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisuli! Tuli kyllä ihmeen hyviä kuvia minun ottamiksi. Varmasti auttoi, kun oli mahtavat kuvattavat ja hyvä valo.

      Poista
  14. Kiva vastaus haasteeseen! Harmaa on elegantti valinta juhlapukeutumiseenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hensku! Onneksi osui nämä kuvat silmiin haasteen aikoihin. Käy muuten osallistumassa arvontaan, siellä on palkintona suklaafondue! http://belleepoquewedding.blogspot.fi/2016/01/arvonta-ja-suklaafondue-testissa.html

      Poista
  15. Ooh, niin kauniita ja komeita pukuja! Vaikka itselle ei häät enää olekaan ajankohtaiset, niin tämän postauksen myötä tuli kauhea hinku häämessuille - mäkin haluan päästä ihastelemaan livenä pukuja ja koristeita! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Eikai se väärin ole ihastella hääjuttuja, vaikka ei ole niin ajankohtaista :) Onhan prinsessapuvut olleet leikkien keskipisteenä pienestä asti.

      Poista
  16. Ihastuttavat aiheet ja kuvat ja mikäs sen kivempaa kuin katsella näitä sulhaskomistuksia, kyllä siinä vanhan silmä lepää. Melkein unohtui - että kaunista harmaata monella tavalla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyy sanoa että lepäsi vähän nuorempikin silmä, mutta hyvä ettei liikaa, sillä sain muutamia kuvia silti napsaistua. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡