Ganachella koristellaan herkullisesti kuivempikin kakku.
Jouluinen suklaakakku on maustettu amaretolla ja tietenkin suklaalla. Kurkkaa kiva tarjoiluvinkki juhliin ja joulukattaukseen! |
Herkullinen suklaakakku on näyttävä lisä juhlapöydässä. Kuivakakutkin voi koristella suklaakuorrutteella ja sokerimassatähdillä. Joko huomasit tarjoiluvinkin? No lue eteenpäin! |
Ihanaa! Se on palannut viimein, siis se minun leipomisinspiraatio! Kotona tuoksuu taas suklaalta. Tänään on itsenäisyyspäivä ja aiomme sateesta huolimatta mennä katsomaan paraatia. Liikutun helposti paraateissa tai soihtukulkueessa ajatellessani niitä, jotka ovat henkensä kaupalla maatamme ja itsenäisyyttämme puolustaneet. Kiitos heille siitä!
Voimme juhlistaa itsenäisyyspäivää kunnon juhlakahveilla ja kahvin kaveriksi on tarjolla suklaakakkua. Keksin hauskan tavan, millä matala kakku saadaan näyttävästi esille ja havut eivät pääse kosketuksiin kakun kanssa. Käänsin piirakkavuoan ylösalaisin kakun alle ja kätkin vuokaan varpuja ja havuja. Aika hauska idea! Tuonne väliin voisi hankkia niitä parin euron pattereilla toimivia jouluvaloja ja käyttää alustana vaikka korkeampaa maljaa.
Tässä teille reseptiä ja lopussa kiva alekoodi joululahjoja varten Ellokselta. Oikein ihanaa itsenäisyyspäivää!
Suklaa ganachen voi pursottaa koristeisena nauhana kakun päälle. Pehmeä suklaa leikkaantuu hyvin, mutta ei lähde valumaan kakun pinnasta. |
Huomaatteko? Kakku nousi senttejä ylöspäin ja nyt lautasella olevat havut eivät pääse kosketuksiin kakun kanssa. |
Ganache resepti
75 g Pandan tummaa suklaata
0,5 dl kermaa tai soijavispiä
Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää kerma. Sekoita hyvin vaikka kumikaapimella, kunnes seos on tasaista. Koristele! Pandan tummasuklaa on maidoton, jos ei linjastoon ole jäänyt jäämiä.
Suklaakakku resepti
200 g voita tai margariinia
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 dl kaakaojauhetta ( vanhoutten)
1 dl kaakaojauhetta ( vanhoutten)
70 g tummaa suklaata rouheena
vähän muscovado siirappia
loraus amarettoa
Laita uuni lämpenemään 175 C asteiseksi.
Laita uuni lämpenemään 175 C asteiseksi.
Voitele iso kakkuvuoka.
Rouhi suklaa paloiksi veitsellä käärepaperin päällä (Ainakin Pandan käärepaperin päällä suklaa on helppo silputa veitsellä ja suklaahiput lähtevät helposti irti ja kääre pysyy ehjänä).
Rouhi suklaa paloiksi veitsellä käärepaperin päällä (Ainakin Pandan käärepaperin päällä suklaa on helppo silputa veitsellä ja suklaahiput lähtevät helposti irti ja kääre pysyy ehjänä).
Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
Sulata voita hieman pehmeämmäksi. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään, kunnes vaahto on miltein valkoista.
Vatkaa jokainen muna yksitellen hyvin joukkoon. Vatkaa kunnes taikina on taas miltein valkoista. Sekoita esim kumikaapimella jauhoseos taikinaan.
Sekoita kevyesti joukkoon amaretto ja musgovadosiirappi.
Sulata voita hieman pehmeämmäksi. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään, kunnes vaahto on miltein valkoista.
Vatkaa jokainen muna yksitellen hyvin joukkoon. Vatkaa kunnes taikina on taas miltein valkoista. Sekoita esim kumikaapimella jauhoseos taikinaan.
Sekoita kevyesti joukkoon amaretto ja musgovadosiirappi.
Kaada taikina vuokaan. Pyöräytä taikina sileäksi ja lisää keskelle taikinaa pieni ura. Ripottele suklaamurut keskelle ja painele kevyesti suklaa taikinaan. Tee uusi ura taikinan keskelle.
Paista uunin alimmalla tasolla 30 minuuttia. Kakku on yleensä valmis, kun kakun tuoksu leijailee olohuoneeseen.
Ota kakku uunista ja keikauta varovasti leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä ja koristele suklaakuorrutteella ja tomusokerilla.
Paista uunin alimmalla tasolla 30 minuuttia. Kakku on yleensä valmis, kun kakun tuoksu leijailee olohuoneeseen.
Ota kakku uunista ja keikauta varovasti leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä ja koristele suklaakuorrutteella ja tomusokerilla.
Kakusta tuli ihan täydellinen. Jos en antaisi pienelle kakkua, saattaisin kostuttaa kakkua hiukan vielä amaretolla. |
Tämä taikina oli jo pelkästäänkin niin hyvää että sitä olisi tehnyt mieli kauhoa lusikalla. |
En osannut arvioida musgovadosiirapin määrää, joten otin kuvan. Amarettoa tuli snapsiladin verran. |
Meillä ollaan jo niin joulutunnelmissa, että mitenköhän tätä joulua jaksetaan sinne jouluun asti. |
Aika kivoja nuo sokerimassatähdet. |
Iiik! Ihania Alekoodeja!
Minulla on teille itsenäisyyspäivälahja Elloksen alekoodi! Ostoksista saa vielä tänään 25% alennuksen! Kävin kurkkaamassa mitä haluaisin lahjaksi!
Ihanat pellavalakanat |
Tähtipyjama |
30% alennusta* uusille asiakkaille ja ilmainen toimitus Alekoodi: 325405
Alennus voimassa 31.12.2015 asti.
Tarjousehdot: Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 6.12.2015 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Pienin toimitettava tilaus on 25 euroa. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin eikä Guest Designer -tuotteisiin.
Hyvää itsenäisyyspäivää!
VastaaPoistaAivan ihana kakku. :) Meillä leivotaan joka vuosi piparkakut 6. päivä.
Tänään olisin minäkin mielelläni Jyväskylässä!
Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin! Oi ihana tänään onkin hyvä paistaa pipareita, kun ulkona sataa vettä.
PoistaDelicious looking cake. Thank you for the recipe. Enjoyed your photography very much.
VastaaPoistaThank you DeniseinVA! I hope you enjoy my recipe too. Thank you for visiting.
PoistaHello, your cake looks delicious. I wish I could try a piece now. Happy Independence day! Thanks for sharing the recipe. Happy Monday, have a great new week!
VastaaPoistaHi Eileen! I try to send you a piece with my telepathic skills :) Happy Mosaic Monday and and great week to you too!
PoistaHappy Independence Day Teresa, you baked a delicious chocolate cake to serve. I am not familiar with potato flour and as you probably know, we don't weigh our ingredients in Canada but measure them by cups and spoons - not as accurate unfortunately.
VastaaPoistaThank you Judith!
PoistaIt is quite important to measure your incredience. It's a big difference with right size spoon if you use baking powder. I learned that in school. One boy measured about 1/4 cup of baking powder to the cake ;). http://m.canadianliving.com/category/food/cooking-school/?postId=18021#!/18021 I hope this helps, if you like to try my recipes. 1 dl is 100 ml.
Potato flour is like kind of white dust, it makes beautiful surface of all cakes and biscuits.