tiistai 1. joulukuuta 2015

Piparkakun sokerikuorrutus on kuin koru

Nimikoi pipareilla istumapaikat


Ensimmäiset piparit ovat nyt koristeltu. Piparikranssistani tuli aika erikoinen ja siitä ei ainakaan koristeita puutu.


Piparikranssin rusetti oli häälahjaksi saamamme paketin ympärillä. Nauhalla on ollut jo monesti uutta käyttöä.


Pikeerillä saa ohuita sokerikoristeita kakkuihin ja kekseihin. Nimikoituja keksejä voi myös käyttää paikkakortteina. 

Pääsihän se piparkakkujen koristelu viimein käyntiin. Hiivin hiljaa keittiössä, että pääsen koristelemaan pipareita itsekseni pienen ollessa päiväunilla. Kokeilin taas kerran tehdä tötterön leivinpaperista ja käyttää sitä pursottamiseen, mutta kun kaikki levisi pitkin käsiä ja vieläpä ihan väärästä reiästä, niin luovutin. Leivinpaperi vs minä 6-0.   Kaivoin esiin takuuvarmat kertakäyttöiset pursotuspussit ja sokerikuorrutuksen eli pikeerin levittäminen alkoi onnistua. Joskus olen käyttänyt pursotukseen myös apteekin isokokoisisimpia lääkeruuttia ja paksuinta neulaa mitä löytyy.

Kun viimein pääsin aloittamaan nimikirjainkoukeroiden teon, niin vielä uninen pieni tassutteli keittiöön. En tiedä mistä hän taas tiesi, sillä pieni hoki että: "nam nam nam nam!" Nopeasti pieni jo nousi keittiön tuolille ja hamusi käsillään suuhunsa pipareita, karamellejä ja sokerikuorrutetta. Ehdin melkein kaikki pelastamaan, mutta yhdestä sydämestä oli jo pala maistettu. No, se oli varmaan se äidin oma pipari. 

Nostin pienen omaan syöttötuoliinsa ja annoin hänelle palan ruisleipää. Olipa laiha lohtu. Onneksi iskä tuli ovesta kauppakasseineen ja pienen mielenkiinto oli jo toisaalla.

Sokerikuorrutuksessa on tärkeää että sokerikuorrutteen tekee itse. En ole ikinä saanut sotkua kummempaa aikaiseksi valmiskoristeella. Tämä on aika kiva tapa nimikoida istumapaikat. Pikeerin voi pursottaa vaikka suklaakeksin päälle, jos piparkakku menee liian jouluiseksi. Pari tippaa punajuurimehua tekee pikeeristä ihanan vaaleanpunaista. 

Pikeeri eli sokerikuorrutusresepti


n. 2,5 dl tomusokeria
1 munan valkuainen

Sekoita tomusokeri ja valkuainen kasaan, kunnes seos on liidun valkoista ja kiiltävää. Jos seos on läpikuultavaa, lisää tomusokeria ja vatkaa.


Virosta tuliaisena saatu riikinkukko on siskoni. Se on kulkeutunut meille monen muuton jälkeen. Pieni käyttää sitä pöydän vasaroinnissa.


Näistä tuli aika herkullisia. Uskalsin jopa maistaa sokerikuorrutetta. Nyt kun riski on hyvin pieni saada raa-asta kananmunasta terveyshaittoja, uskallan jopa pikeeriä syödä. Pienelle kuorrutukset ja piparit ovat liian sokerisia.


  Perhosmieheni! Kun luet tätä niin minun joululahjan voi tilata jommasta kummasta alla olevasta linkistä! Se minun hajuvesitoive on tämä.



10 kommenttia:

  1. Kertakaikkisen ihana koristelu, taitoa vaativaa työskentelyä.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! On nuo lopulta helppo saada kauniiksi, kun on hyvä pikeeriohje ja pursotinpussi. Onhan tätä joka joulu treenattu. ♡ ♡

      Poista
  3. Uskomattoman upeita!! Tämä idis on _pakko_ laittaa toteutukseen ja vaikkapa ikkunalle roikkumaan! Pohdimme pitkään jaksamistamme piparkakkutalon kanssa ja päädyimme siihen, ettei siihen kuitenkaan löydy voimia. Tämä on niin simppeli, että siihen kyllä löytyy! Huh, olet kyllä niin taitava käsistäsi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä oli kyllä yllättävän helppotekoinen koriste. Pussiin kannattaa tehdä vain pieni reikä aluksi ja testailla miten pikeeri lähtee juoksemaan. Jos pikeeri levittyy liian löysänä, niin tyhjennä pussi takaisin kulhoon ja lisää tomusokeria. Sitten taas kokeillaan uudelleen. Hyvä testata vaikka leivinpaperille ensin.

      Olen ollut aika kranttu omien tekemisieni suhteen, mutta viime aikoina olen yllättänyt itsenikin. Kai äitiys on tehnyt minusta "kyllä meidän äiti osaa"- äidin. Katsoin tämän Siskonpeti-jakson jossa äiti oli koristellut koko tuvan ja leiponut piparilinnoja, niin minukka nousi vähän pala kurkkuun. Mikä minusta on tullut ?

      http://areena.yle.fi/1-2600969

      Poista
  4. Enpä juuri kauniinpia pippareita ole nähnyt!

    VastaaPoista
  5. Eikä ja mitkä kaunokaiset nämäkin on! :) Suloisen suloisuutta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii meillä on täällä söpöystehdas! Näitä voisi tehdäkin joululahjaksi ja kiva myös saada. Sain muuten uuden pipari-idean sinulle vastatessani. Kiitos!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡