tiistai 15. joulukuuta 2015

Kolmen marjan piirakka yllätysvieraille

Blogiäiti on nyt vähän väsynyt


Parvekkeella tuoksui juustoinen marjapiirakka. Mehevä piirakka oli nopea ja hyvää tarjottavaa kyläilijöille. 

Kolmen marjan piirakka ei kauaa saanut jäähtyä. Oli hienoa että piirakka maistui vieraille. 


Ehdin pikapikaa leipomaan uunissa kypsytettävän juustokakkumaisen marjapiirakan. Äiti tuli käymään kylässä ja meillä myös piipahtivat kaupungista poismuuttaneet ystävät.

 Viikonloppu meni sellaista vauhtia että ei ehtinyt oikeastaan tajuamaan mitään. Pieni pääsi esittelemään uudet opitut taitonsa mummille. Paras oli kun pieni näytti kanstanjeteillä miten tanssitaan flamencoa. Olin suunnitellut tekeväni ison kasan kesken jääneitä asioita, kun mummi oli pienen kaverina. Ehkä niitä oli kasaantunut ihan liikaa. Touhusin joulukortteja, paketoin isot joulupuukeräyksen lahjat, kehittelin virkkausprojektia, tein sisustusjuttuja ja leivoin. Nyt oli miehellänikin vapaat kädet auttaamaan touhuissa, kun pieni hyppi mummin sylissä.

Täytyy sanoa että tämä taiteilu alkamaan viemään veronsa ja nyt tuntuu pimeysväsymys olevan pahimmillaan. Kaadun sohvalle ja silmäni menisivät ihan väkisin kiinni. En tiedä, mikä saa touhuamaan ihmeellisiä projekteja, vaikka yökaudet läpeensä. Luomisen ilo kai! Onneksi pääsimme eilen mieheni kanssa karkamaan uimahallille, ja oli kiva tehdä juttuja ihan kahdestaan. Otin myös ihan kunnon päiväunet.  Nyt aion antaa seuraavien päivien vain lipua eteenpäin ja herätä jouluun kun patterit ovat taas ladattu. Katsotaan miten ehdin tämän downshiftauksen kanssa postailemaan.

Tänään MakroTex-haasteena on muistot vuodelta 2015. Muistelinkin vasta mustikkaretkeämme viime kesältä, miten pieni halusi kantaa sankoaan ihan itse. Tuon ämpärin mustikoista ei paljoa riittänyt piirakoihin, mutta oli siitä ainakin iloa pienelle neidille.  Samalta reissulta saimme kuitenkin tarpeeksi mustikoita tämänkin herkkuvaran leipomiseen. Mustikkaretki muistui mieleeni, kun ihmettelin miten meillä on pakastimessa mustikoita tältä kesältä. Onneksi oli tullut laitettua päiväys pakastepusseihin, niin löytyi siltä päivältä jopa kuvia. 




Tässä meidän urheat marjanpoimijat. Ei mikään ihme että pieni halusi itse kantaa ämpäriä. Muistatteko tämän postauksen vielä? Se löytyy täältä. Tänään katsoin vähän pidempään tuota Lekmerin joulukalenterimainosta. Pieni tonttu näytti vähän meidän pienelle tontulle.


Saimme kesällä mustikoista mehevän mascarponepiirakan. Tajusin että tuo oli aika juustoinen makuelämys. Pienikin sai palan omaa piirakkaa ja vettä hienosta kupista.



Juustoinen marjapiirakka on helppo tehdä myös pellille. Tässä reseptissä tuorejuuston määrää on vähennetty ja korvattu munalla. 


Kolmen marjan juustopiirakka resepti

Ainekset

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja


Täyte:
75 g tuorejuustoa
1 dl kermaa , nyt käytin soijavispiä
1 kananmuna
2 rkl sokeria
n. 50 g mustikoita
n. 50 g puolukoita
n. 25 g vadelmia


Valmistusohje

Pohja:

Voitele vuoka.

Mittaa piirakkapohjan kuivat aineet kulhoon, lisää joukkoon pehmeä voi  nypi sekaisin.

Lisää muna ja vaivaa taikinaa sekaisin kädellä. Voit lisätä tarvittaessa jauhoja.

Laita kulho jäähtymään pakastimeen hetkeksi. Laita uuni päälle 200 asteeseen.


Sekoita keskenään kerma, tuorejuusto, kananmuna ja sokeri.

Sulata marjat tarvittaessa.


Ota taikina pakastimesta ja levitä taikina vuokaan.

Paista piirakkapohjaa uunissa n. 7 minuuttia.

Ota piirakkapohja uunista, kun se on hieman kypsynyt lisää siihen marjoja ohuelti. Jätä marjoja hieman päälikerrokseen.


Levitä juustotäyte piirakkapohjan ja mustikoiden päälle tasaisesti. Lisää loput marjat.

Laita takaisin uuniin n. 30 minuutiksi.

Ota uunista ja herkuttele hyvässä seurassa.

Miltä näyttää? Maistui ainakin ihan liian hyvälle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡