tiistai 22. joulukuuta 2015

Vanhan ajan joulua Toivolan Joulupihalla

Kävimme herkkujahdissa Toivolan Vanhalla Pihalla 

Joulupukki tervehtii iloisesti Toivolan Vanhan Pihan portilla. Joulupiha on tänään viimeistä päivää tänä vuonna.


Pihalla on ihania myyntikojuja ja kaikkea kivaa nähtävää. Kauniit kuuset olivat myytävänä 45 e kappale. Olisin meille ostanut, mutta meille ei noin iso mahdu.


Joulukiireet iskivät. Viime yönä leivoin kasapäin piparitalon osia. Tänään ohjelmassa on saunanpesu, graavilohen teko ja kaikkea pientä. Kävimme etsimässä ihania pieniä herkkuja Toivolan vanhan pihan Joulupihalta. Löysimmekin sinappia, lammasta, hunajaa ja savulohta. Meillä vietetään kinkutonta joulua, niin on ihana tehdä paljon erilaisia maistuvia ruokia, joita voi tapas-tyyliin maiskutella.

Ihana oli käydä tutustumassa, myös kuparisepän jouluun Käsityöläismuseossa. Aivan ihania vanhan ajan joulukoristeita. Voi kun osaisikin tehdä sellaisia itse.

Tänään on Joulupiha viimeistä päivää, joten vielä ehtii hakemaan herkut pöytään. Oli minulla tässä hääaihe mukana, mutta aihe on minusta niin hieno että se tarvitsee ihan oman postauksen. Hyviä jouluvalmisteluita! Nyt pitää taas mennä!

Kuparisepän taloon on tullut myös joulu. 1840-luvulla rakennettu käsityöläismuseossa pääsee kurkistamaan millaista oli joulu ennen vanhaan.

Olisipa upeaa osata veistää tuollainen risti ja kyyhkynen. 


Pidä kiirettä niin ennätät vielä!

2 kommenttia:

  1. Tuo Toivolan Vanha Piha on kyllä äärimmäisen ihastuttava paikka. Kävin siellä pari kesää sitten ja ihastuin kovin. Se on vielä parasta, kun se on ihan keskustan tuntumassa. Sinne on helppo mennä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein tunnelmallinen paikka. Pieni pääsi katsomaan lampaita! Jee! Kävitkö maistamassa ihania kakkuja? Minustakin tuo helppo mennä ja parkkipaikat vieressä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡