perjantai 22. toukokuuta 2015

DIY Tuulihyrrä

Lisää väriä hääkuviin, somista häät tuulihyrrillä

DIY-hyrriä voi käyttää kattauksen koristeena pöydissä. Hyrrän keskiöön voi kirjoittaa vieraan nimen ja hyrrä käy paikkakortista. Hyrriä voi antaa häävieraille kirkon ulkopuolelle tai jakaa lapsille.
Minuun iski tänään kauhea askarteluhimo. Sormet syyhysivät ja pään sisällä oli ravit. Halusin ehdottomasti kokeilla decoupage-tekniikkaa. Mihin, se oli vielä aamulla avoinna. Siivoilin prinsessan tavaroita ja kompastuin lattialla lojuvaan vappuhyrrään. Kellot alkoivat viimein soimaan päässäni. Vappuhyrrä-> Tuulihyrrä->Häähyrrä. Laitoin mieheni saman tien pilliostoksille.

Olen edellisessä elämässä ollut askarteleva hamsteri, tai sitten kaukaa viisaana tyhjensin Tiimarin konkurssissa hyllyjä näitä tulevia askarteluhimoja varten. Laatikoiden uumenista löysin tarvittavat askartelumateriaalit:

Pahvia
Piirtoheitinkalvoa
Servettejä
Kakkupaperia
Silkkipaperia
Decoupage-lakkaa/ vesiohenteinen mattalakka
Kultamaalia
Leimasimia
Kukkakeppejä
Koristeneuloja
Pillit (mies haki kaupasta)

Häähyrrän voi somistaa decoupage-tekniikalla. Piirtoheitinkalvon voi korvata vaikka leivinpaperilla. Kokeilemalla sen oppii.
Tässä malli hyrrän leikkuuseen.
 Saat monisakaraisen hyrrän kun yhdistät kaksi hyrräpohjaa.

Sommittelin hyrrämallin pahville ja leikkelin mallin mukaiset neliöt piirtoheitinkalvosta. Olin vasta ostanut uusia kahviservettejä ja kakkupaperia ja näistä sain koristukset hyrriin. Levitin vedellä ohennettua lakkaa kalvolle ja tuputin paperit kiinni. Käytin pohjana valkoista silkkipaperia, sen päälle sommittelin sinistä silkkipaperia, servettikuvioita ja kakkupaperia. Servetistä tulee irroittaa muut paperikerrokset ennen liimausta, ettei kerroksesta tule liian paksu. Silkkipapereista irtoaa kauniisti väriä kun paperi kostuu, erillistä maalia ei tarvita. Sekoitin kultaväriä ainoastaan lakkaan, jotta pintaan tulisi kaunis vanha ja kulunut sävy. Lakka levitetään pohjalle, paperikerrosten väliin ja kerros vielä pinnalle. Sitten pitää malttaa odottaa kuivumista. Painelin leimasimella kultamaalista muutaman koukerokuvion ja annoin kuivua.

Leikkasin hyrrät auki mallin mukaisesti ja teippasin ennen rei-itystä rei-itettävät kohdat, jotta lakattu paperi ei rikkoonnu. Kokosin hyrrän pillin päälle, jotta hyrrä pyörisi komeasti tuulessa. Pujotin koristeneulan pillin läpi ja painoin kukkakeppiin kiinni. Tämä askartelu oli minusta aika helppo. Yhdestä kalvosta saat tehtyä kerralla kaksi hyrrää. Askartelu kannattaa tehdä kahdessa osassa. Voit myös käyttää valmiita papereita tai kalvoa, jolloin voit siirtyä suoraan kokoamiseen. Kaunista ja helppoa. Jätän hyrrät kukkaruukkuun odottamaan oikeita liljan kukkia.

Löysin tätä kirjoittaessani ihanat värikkäät häät, joissa ideaa oli käytetty. Alla linkki siihen.
Tuulihyrriä oli käytetty näissä häissä morsiuskimpussa. Kuva lainattu tästä ihanasta sivusta: http://greenweddingshoes.com/backyard-colorful-paper-chain-wedding-leslie-nolan/ 
Mainos:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡