Ja niin helppo leipoa itse...
Suklaamoussekakku on ihan mielettömän hyvää! Se sopii häiden kakkubuffeeseen. |
Oma suosikkini on ehdottomasti suklaamoussekakku. Se on aina maistuva ja siitä saa kauniin pelkästään tomusokerilla ja musgovadosiirapilla.
Suklaamoussekakkuresepti
KAKKUPOHJA
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
KOSTUTUKSEEN
n. 1/2 dl puristettua appelsiinimehua
TÄYTE
3 liivatelehteä
200g tummaasuklaata sulatettuna
50 g tummaasuklaata hippuina
4 dl vispikermaa
1 dl puristettua appelsiinimehua
1 appelsiinin kuori
200 g masgarpone tuorejuustoa
3 rkl sokeria
KORISTELUUN
Kuvassa mantelimassaa, musgovadosiirappia ja tomusokeria
VALMISTUSOHJE
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Ja voitele kakkuvuoka. Sekoita kakkupohjan kuivat aineet keskenään, leivinjauhe, kaakaojauhe, leivinjauhe.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, kunnes vaahto on valkoista ja saat kirjoitettua nimesi vaahdon pintaan. Lisää siivilän läpi vaahtoon jauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen esim. kumikaapimella. Kaada kakkutaikina voideltuun vuokaan.
Paista 175 asteessa n. 30 min kunnes kakkupohja on kypsä. Yleensä kakku on valmis kun kakun tuoksu leijailee olohuoneeseen. Voit tarkistaa tikulla onko kypsä. Ota uunista, kumoa leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja kahteen kerrokseen.
Pesevuoka. Levitä elmukelmu vuoan pohjalle ja reunoihin.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 - 10 min.
Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa (suklaa muovikulhossa, keitettyä vettä kattilassa, kansipäällä). Sekoita 3/4 dl kermasta hyvin suklaasulaan kunnes seos on tasainen.
Liuota liivatelehdet kuumaan appelsiinimehuun. Jäähdytä hieman.
Sekoita tuorejuusto ja appelsiininkuori haalean suklaaseoksen joukkoon. Lisää sokeri ja liivateseos.
Vatkaa loppu kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto suklaaseokseen kevyesti sekoitellen. Lisää suklaahiput.
Kaada suklaavaahto vuokaan puoliksi. Lisää kakkukerros ja kostuta pohja appelsiinimehulla. Lisää loput suklaavaahdosta. Lisää toinen kakkukerros ja kostuta appelsiinimehulla.
Anna kakun hyytyä mieluiten seuraavaan päivään jääkaapissa.
Irrota appelsiini-suklaamoussekakku varovasti vuoasta. Koristele.
Resepti on oma muunnokseni Valion reseptistä
Mainos:
VALMISTUSOHJE
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Ja voitele kakkuvuoka. Sekoita kakkupohjan kuivat aineet keskenään, leivinjauhe, kaakaojauhe, leivinjauhe.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, kunnes vaahto on valkoista ja saat kirjoitettua nimesi vaahdon pintaan. Lisää siivilän läpi vaahtoon jauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen esim. kumikaapimella. Kaada kakkutaikina voideltuun vuokaan.
Paista 175 asteessa n. 30 min kunnes kakkupohja on kypsä. Yleensä kakku on valmis kun kakun tuoksu leijailee olohuoneeseen. Voit tarkistaa tikulla onko kypsä. Ota uunista, kumoa leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja kahteen kerrokseen.
Pesevuoka. Levitä elmukelmu vuoan pohjalle ja reunoihin.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 - 10 min.
Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa (suklaa muovikulhossa, keitettyä vettä kattilassa, kansipäällä). Sekoita 3/4 dl kermasta hyvin suklaasulaan kunnes seos on tasainen.
Liuota liivatelehdet kuumaan appelsiinimehuun. Jäähdytä hieman.
Sekoita tuorejuusto ja appelsiininkuori haalean suklaaseoksen joukkoon. Lisää sokeri ja liivateseos.
Vatkaa loppu kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto suklaaseokseen kevyesti sekoitellen. Lisää suklaahiput.
Kaada suklaavaahto vuokaan puoliksi. Lisää kakkukerros ja kostuta pohja appelsiinimehulla. Lisää loput suklaavaahdosta. Lisää toinen kakkukerros ja kostuta appelsiinimehulla.
Anna kakun hyytyä mieluiten seuraavaan päivään jääkaapissa.
Irrota appelsiini-suklaamoussekakku varovasti vuoasta. Koristele.
Resepti on oma muunnokseni Valion reseptistä
Mainos:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.
♡♡♡