tiistai 12. toukokuuta 2015

Hääpaikan valinta, Kuokkalan kartano

Hyvin valittu hääpaikka on kuin puolet juhlista olisi tehty

Halusimme juhlatilan häihimme Jyväskylän lähistöltä, sillä emme halunneet käyttää aikaa matkustamiseen. Hääpaikan piti olla kartanohenkinen tai muuten henkiä 1900-luvun alun tunnelmaa.

Valitsimme hääpaikaksi Kuokkalan kartanon. Jugend-henkisen Kuokkalan kartanon on suunnitellut Wivi Lönn 1904 ja sen on entisöinyt loistoonsa Kauko Sorjosen säätiö. Kartanon yläkerrassa on kauniisti sisustettu juhlahuoneisto johon mahtuu ruokailemaan yhtäaikaa 60 henkeä.

Kartanon yläkerran juhlatilassa vieraat sijoitettiin ryhminä juhlaviin erityyppisesti sisustettuihin huoneisiin. Sulhanen ja morsian kiersivät ruokailun ja kahvituksen yhteydessä eri huoneissa jolloin yhtenäisen tilan tarvetta ei ollut.


Hääpaikkana Kuokkalan kartano on kuin sadusta. Kuvaaja: Riku Suonio


Hääkakkukahvitus ja Buffee oli sijoitettu saliin. Vieraat saivat nauttia samalla myös kauniista flyyfelin soitosta. Soitto kuului ympäri kartanoa, mutta ei liian kovaa.

Yläkerran salissa on menneen ajan tunnelmaa, ihana paikka vintagehäille.
Kartanon yläkerrassa on säätiön mittava taidekokoelma, ja oli upea nauttia juhlasta silmäillen samalla suomalaisten mestarien maalauksia. Koristuksia huoneisiin ei erikseen tarvittu. Pitopalvelu kattoi pöydät juhlakuntoon pienine kukka-asetelmineen. Kukat oli poimittu kartanon omasta puutarhasta.

Lapsille oli varattu oma huone ja juhlatilan vuokraan kuului myös poniajelu.

Pitopalvelu oli erinomainen ja ruoka hyvää. Silloinen emännöitsijä hoiti järjestelyjä hienosti. Vieraamme ylistivät paikkavalintaa ja pitopalvelua. Olimme enemmän kuin tyytyväisiä. Täydellistä. Vuonna 2013 pitopalvelu oli eri ja silloin kartanolla oli vielä A-oikeudet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡