keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Lämmikettä hartioille vanhaan tyyliin

Täydennä hääpukusi luxushuivilla


Ennen vanhaan naisten lähtiessä ulos he ottivat huivin hartioille lämmikkeeksi. Kauniit villahuivit pukevat myös morsianta. Omissa häissäni huivin korvasi pitkä pitsitakki, joten lämmikettä iltaviileään en edes ajatellut.  Tyylikäs huivi olisi käytännöllinen myös häiden jälkeen. Tutustuin viime syksynä venäläisiin huiveihin ihan sattumalta. Minulla oli hakusessa tyylikäs villainen huivi, joka lämmittäisi kaulaa ja näyttäisi laadukkaalle.

Pavlovo Posad-huivi kävisi lämmikkeeksi myös morsiamelle.
Kuva tehtaan nettisivuilta. http://platki.ru/en/

Pavlovo Posad-huivi

Löysin venäläisen verkkokaupan jossa myytiim Pavlovo Posad-huiveja. Huivit on  koristeltu perinteikkäin kukkakuvioin ja ovat 100% villaa. Huiveja reunustaa aidosta silkistä punotut kiiltävät hapsut. Huivit valmistetaan Moskovan ulkopuolella olevassa tehtaassa ja niitä on valmistettu jo vuodesta 1795. Nykyisin huivit kuvioidaan painotekniikkaa käyttäen, mutta ennnen 1900-luvun teollistumista värikuviot kudottiin ja yhden huivin valmistus saattoi kestää 18 kuukautta. Nämä huivit maksoivat pienen omaisuuden.

Pavlovo-huivi olisi sopinut hienosti myös häidemme teemaan. Kuvioita on varmaankin 200 erilaista. Huivin materiaali on ohut, sileä ja rypistymätön. Hapsut pysyvät ojennuksessa silkin johdosta. Sain oman huivini Pietarista kun äitini ystävä olisi siellä käymässä. Kun ruplan hinta oli alimmillaan huivi maksoi noin  50 euroa, nyt hintaa voi olla puolet enemmän. Huivi oli hyvä ostos, se on päivittäin käytössä. Tässä linkki Pavlovo Posad- huiveihin. Tästä verkkokaupasta minulla ei ole kokemusta.

Orenburg-vihkisormushuivi

Orenburg-huivin materiaali on niin ohutta että huivi mahtuu sormuksen läpi. Tämä kuva on poimittu http://mylitta.ru/1414-orenburg-shawl.html -sivulta.

Toinen huivivaihtoehto olisi Orenburg-huivi. Nämä huivit ovat pitsimäisesti kudottuja suurikokoisia huiveja. Huivissa käytettävä lanka on tehty silkistä ja todella hienosta cashmirin tapaisesta vuohenvillasta. Vaikka huivi on iso ja lämmin, se mahtuu langan hienouden johdosta vihkisormuksesta läpi. Näitä huiveja on valmistettu 1800-luvulta lähtien. Alussa huivin kutomiseen ei käytetty silkkiä vain vuohen villaa, mutta nykyään se on langassa mukana tuomassa ryhtiä. Tällä hetkellä monissa huiveissa silkki on korvattu akryylillä, viskoosilla tai puuvillalla ja kaupan on monen laista huivia Orenburgina. Tässä kannattaa olla tarkkana! Jonain kauniina päivänä hankin tämän itselleni hemmottelulahjaksi. Voi mikä aarre!

Orenburg-huivien materiaalina on hieno vuohenvilla ja silkki. Tämä kuva poimittu itroika.com-verkkokaupan sivulta.

Tässä linkki Orenburg-huiveista kertovaan sivustoon.
Ja tässä linkki silkki/vuohenvilla huiveihin shop.itroika.com. Verkkokaupan toimivuudesta minulla ei ole vielä kokemusta.

Kuvia omista huiveistani


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡