lauantai 9. toukokuuta 2015

Viimeisen päälle, kakunkoriste - the cherry on the top, cake

Ihanat vintage kakkukoristeet 


Hääkakku on yksi niistä asioista, mitkä tuntuvat kaikilla herättävän ajatuksia ja odotuksia. Viimeaikoina ovat olleet muodissa kauniit koristellut kakut joihin  on hyvin onnistuneissa tapauksissa askarreltu sokerista uskomattoman upeita koristeita. Näissä vain mielikuvitus on rajana. Koska pitopalvelumme järjesti myös hääkakun niin meillä ei paljon sen ulkoasuun ollut sanavaltaa. Mutta muutamia toivomuksia meillä oli.

Suomessa 1900-luvun alussa marjakakkua on varmaankin ollut saatavilla ja niin se valittiin myös meidän häihin.  Englannin kuningattaren mentyä naimisiin hääkakun värin piti olla valkoinen ja runsaasti koristeltu.

Hääkakut vuosisadan alussa olivat valkoisia ja runsaskoristeisia.
In start of 1900s the cakes were white and had plentiful of decorations. 

Hääkakkujen päällä oli runsaat kukkakoristeet ja myös morsiusparifiguurit yleistyivät. Löysin sattumalta häihimme 50-luvulla valmistetun vintage hääkakkukoristeen Ebayn sivulta.

Ebayssä myydään  40-80 -luvuilla tehtyjä amerikkalaisia kakkukoristeita. Hinnat vaihtelevat 9 eurosta satoihin euroihin. Nämä ovat tyyliltään juuri sellaisia mitä haimme. Caketopperit ovat keräilijöiden suosiossa ja siitä syystä hinnat voivat joistakin koristeista olla mittavia.

Meidän hääkakusta tuli todella kaunis ja olimme siihen oikein tyytyväisiä. Amerikoista tilattu kakkukoriste oli kuin piste i:n päälle ja toi haluamaamme tyyliä ns. peruskakkuun. Mikä tärkeintä kakku oli myös hyvän makuinen.

Kaunein kakkukoriste voi olla jo yhden pitkän avioliiton nähnyt muisto jota morsian on vaalinut rakkaudella. Nämä kakkukoristeet (vintage cake toppers) olivat kaupan Ebayssä.
The cake decoration can be a memory of long marriage. These vintage cake toppers were on sale on Ebay.


- Lovely vintage cake decorations

The wedding cake is one of those things that seem to raise thoughts and expectations. Currently the decorations made out of sugar have been much in demand. Only imagination is a limit for these cakes. As our catering organised the wedding cake, we did not have much choice. We had a few preferences.

In start of 1900s, the cakes were possibly berry cakes and we had that in the our wedding. When the queen of England married, the cakes had to be white with a lot of decorations.

Wedding cake had a plentiful flower decorations, also bride and groom figurines begun to be popular. By chance I found 50s made vintage decoration on Ebay.

Ebay has 40-80s made american cake decorations. The prices vary between 9 euros to hundreds. These were the styles we were looking for. Cake toppers are sought after by collectors and that is why they can come with heady price tag.

Our wedding cake came together very beautifully and we were very pleased. The cake topper was ordered from the US which was the cherry on the top and gave the basic cake some styling. Most importantly the cake tasted divine!
Hääkakku oli helpompi koota eri tasoille. Olimme kakun makuun ja ulkonäköön tyytyväisiä. Kakkukoriste juhlistaa tällä hetkellä kirjahyllyämme.
The wedding cake was easier to place on different levels. We were delighted with the cake's taste and decoration. The cake topper decorates our bookshelf now.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡