perjantai 26. kesäkuuta 2015

Inspiraatioita perhosista: perhospaikkakortit

Perhosretkeltä ideoita kattaukseen ja plaseeraukseen

Perhoskoristeita häihin voit askarrella kankaasta ja villalangasta. Perhoset ovat jo luonnostaan kauniita ja värikkäitä. Kankaaseen voi loihtia aidon näköisen perhosen tai vierailijan omasta mielikuvitusmaailmasta. 

Mieheni on vannoutunut perhosmies. Hänen harrastukseensa kuuluu luonnossa kulkeminen, kaikenlainen lajitunnistus ja havannointi. Miehelläni on pienimuotoinen perhoskokoelma, josta hän aloitti perhosharrastuksensa. Nykyään hän kulkee pientareilla haavin kanssa vain tunnistaakseen yksilön. Harmi että vuosien saatossa kauniit perhospaikat ovat jääneet ihmisasutuksen alle, mutta romanttisia kukkaniittyjä on vielä jäljellä. Ja vielä on perhosiakin!

Sain idean yhdeltä näistä perhosretkistä kun tuijotin kaunista pihlajaperhosta. Perhoset sopivat romanttisuudella häihin ja ovat kauniita missä tahansa. Tuntui hirveältä että käyttäisimme oikeita perhosia koristuksissa, joten päätin tehdä sellaiset kankaasta.

Ensin etsin mallin perhoskirjasta ja hahmottelin perhosen puuväreillä. Tämän jälkeen huovutin neulalla villalangasta ja huovasta perhoselle ruumiin molemmin puolin kangasta. Leikkasin perhosen irti kankaasta ja väritin perhosen toiselta puolelta puuväreillä. Väritin tummimmat kohdat tussilla molemmin puolin ja korostaakseni päätuntomerkkejä. Tein rautalangasta tuntosarvet ja pujotin ne torson läpi paikalleen. Levitin decoupagelakkaa/mattalakkaa päällispuolelle ja annoin kuivua yön yli.

Aamulla ihailin työni tuloksia. Tulipa kauniita!

Neulasin perhoset perhosharrastajien käyttämillä vinyylineuloilla ja kirjoitin vieraiden nimet pieniin paperilappuihin paikkakorteiksi. Upotin neulan kiinni kuohuviinipullon korkkiin. Nämä toimivat hienosti paikkakortteina tai muuten vain pöytäkoristee.

DIY askarteluohje perhoskoristeen tekoon. Piirrä, huovuta, piirrä, lakkaa!


Seuraavat perhoset kokeilen maalata vesiväreillä. En kyllä lupaa mitään! Illalla ei ole kovinkaan hyvä idea levitellä vesivärejä taaperon ulottuville. Perhosista inspiroituneena pääni työstää jo seuraavaa askarteluideaa. Palataan siihen vielä!

Tämmöiset näistä perhoskoristeista tuli. Ei niin kauniit, kuin aidot mutta välttää meille. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡