tiistai 9. kesäkuuta 2015

DIY-paperilyhtyjä omenapuihin tai juhlasaliin

Valoa illan hämärään lyhdyillä

Itsetehty paperilyhty koristaa puutarhaa tai juhlasalia. Se tuo kauniin salaperäisen valon juhlatilaan. Silkkipaperi on tulenarkaa joten käytä LED-tuikkuja. 


Tässä yhtenä iltana mietin mikä olisi ollut mahtavaa saada omiin häihin ja se oli paperilyhdyt. Näin kuvan ajatuksissani kartanon pihasta jonne Bestman ripustaa paperilyhtyjä omenapuihin illan hämärtyessä. Nämä olisivat olleet upea tausta tulishown yhteydessä. Toinen kaipaamani asia oli oma pitsinen päivänvarjo joka jäi sängylle, mutta siitä lisää joskus. Meillä oli viimeisinä päivinä niin kiire etten ehtinyt tätä toteuttaa ja idea tuli vähän liian myöhään. 

Tänään sain aikaiseksi toteuttaa haaveen prototyypin ja nyt innoissani jaan sen teille. Alkuun joutui jopa vähän miettimään millaisia lyhtyjä sitä askartelisi.


Paperilyhdyn askarteluohje

Tarvitset:
Pilttipurkin ( jee! taas näitä! ei häitä ilman pilttipurkkeja)
Kartonkia
Silkkipaperia
Leivinpaperia
Paksua rautalankaa
Ohutta rautalankaa
Teippiä
Liimaa


Paperilyhty on helppo askarrella itse.

Leikkasin kartongista ensin sopivat suikaleet lyhdyn ala -ja yläosaan. 

Sitten leikasin silkkipaperista ja leivinpaperista  suorakulmiot. 

Taitoin leivinpaperin ja silkkipaperin kahtia keskeltä ja leikkasin raot kaistaleisiin.

Liimasin leivinpaperin ja silkkipaperin ala -ja yläosasta kiinni.

Liimasin kartonkikaistaleet silkkipaperin ala -ja yläosaan.

Leikkasin leivinpaperista kapeamman kaistaleen ja sovitin silkkipaperin tuohon kapeampaan kaistaleeseen (levitin silkkipaperiin leikattuja rakoja ja suikaleita). Liimasin kapeamman leivinpaperin kiinni silkkipaperissa kiinni olevaan leivinpaperiin ylä -ja alaosasta.

Käänsin paperit lieriöksi ja teippasin reunat yhteen. 

Rei-itin kolot yläosan kartonkikaistaleeseen paksua rautalankaa varten ja käänsin paksusta rautalangasta lenkin lyhtyyn pujottaen ne lyhdyn rei-istä läpi  ja sidoin päät alaosasta jättäen pienen koukun.

Leikkasin 3 ohuempaa rautalangan pätkää ja taitoin ne kahtia, tein taitokseen solmun. Ohuista rautalangoista punoin verkon pilttipurkin ympärille. Mittasin sopivan pituuden ensin lyhdystä ja yhdistin rautalangat nippuun solmulenksulla lankojen päähän. 

Laitoin pilttipurkkiin HUOMIO! LED-tuikun. Ja laitoin purkkisysteemin roikkumaan lyhdyn sisälle paksummasta rautalangasta tehtyyn koukkuun. Tadaa, valmista tuli! Eikö ole hieno?

Muistathan käyttää paperilyhtyjen kanssa LED-tuikkuja tai sähkölamppuja. Pilttipurkki saattaa kuumeta lämpökynttilän kanssa liikaa tai tuuli rysäyttää lyhdyn alas, paperilyhdyissä on huomattava tulipaloriski!
Mainos:
 

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Tämä oli vasta prototyyppi, eilisillalta/ yöltä. Sitä saa pientä näperrettyä kun on intoa, vaikka silmät olisi kuinka sikkurassa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡