keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Pullo tai pari kuplivaa! Poks! Miten juodaan sivistyneesti?

Vain viinejä kohtuudella, meidän valinnat

Morsian tillin tallin? Eipäs ollutkaan!
Alkoholitarjoilut häissä miten otetaan kohtuudella
ja vältytään ylilyönneiltä? Kuvaaja: Riku Suonio

Tässä mennään jo niin vaarallisille vesille kuin juomiset häissä. Päätimme mieheni kanssa jo etukäteen kaksi asiaa, toinen oli se että morsian ei värjää hiuksiaan punaisiksi ja toinen oli se että häissä alkoholia ei tarjoilla tölkistä. Näitä jaksoja oli vaan niin monta Satuhäissä. Ongelmana oli myös vieraiden morsiamen liiallinen alkoholin käyttö ja niistä koituvat ongelmat. Halusimme että kukaan häissämme ei riitelisi tai aiheuttaisi eripuraa, mikä on joskus todennäköistä kun ihmiset juopuvat.

Ratkaisimme asian niin että jätimme boolit pois ja vieraille tarjoiltaisiin viiniä pöytiin vain laseittain alkumaljana, ruokailun ja tuliesityksen yhteydessä. Laskeskelimme että tällä tavalla toteutettuna häät pysyisivät siisteinä ja budjetti pysyisi kohtuullisena. Niin ja onhan se hienoa juoda hyviä viinejä laseista tarjoiltuna pöytiin. Suunnitelma toimi ja saimme siitä hyvää palautetta.

Julkaisen tähän vielä meidän viinilistan. Saimme valita itse viinit alkon listalta ja pitopalvelu hoiti juomapuolen. Sovimme hinnan 19- 29 euroa/pullo. Pitopalvelumme suositteli alkumaljan kuoharia ja se oli hyvä valinta! Meillä 60 hengen häihin meni 10 pulloa kuohuviiniä ja 15 pulloa ruokaviinejä. 

Alkumalja ja kupliva tulishown yhteydessä:

NVY Passion Fruit -hedelmäinen kuohuviini
Alkon kuvaus: Makea, keskihapokas, makean passionhedelmäinen, ananaksinen. keltainen, samea.

Valkoviini aterian yhteydessä:

Kendermanns Organic
Alkon kuvaus: Puolimakea, hapokas, makean hedelmäinen, kypsän sitruksinen, kevyen greippinen, yrttinen


Punaviini aterian yhteydessä:

Isabelo Pinotage
Alkon kuvaus: Täyteläinen, keskitanniininen, mausteinen, marjainen, mokkainen
Poistunut Alkon valikoimasta

Meidän häiden viinivalinnat. Kuvat Alko.


Meidän hääshampanja olisi ollut tämä: Perrier Jouët Belle Epoque Brut.
Yksi pullo meille kahdelle oli silti meille liian arvokas 156,10 e.


Vieraat kiittelivät viinivalintoja ja pitivät tarjoilua riittävänä. Kartanolla oli myös oma tiski josta saattoi ostaa lisää juotavaa, mutta janoisia ei onneksi juuri ollut. Illan tullen vieraat hajautuivat ja biletimme pienen porukan kesken sitten yökerhossa. Väsymys ajoi kyllä pian kotiin  nukkumaan omaan sänkyyn, kyllä väsytti!

Hääpuku vaihtui kevyempään vaaleaan mekkoon ennen kaupungille menoa. Baareissa kulki hääkansaa ja morsiamia oli puvuissaaan radalla. Hääpuvussa baariin, mitä olette mieltä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡