Vanha kunnon kuivakakku on mummojen mieleen...ja minun!
Tiikerikakku kuuluu juhlaan. Pienempään makean nälkään käy minitiikerikakku. Jaa kakkutaikina kahteen pienempään vuokaan ja pakasta toinen kakuista. |
Tiikerikakku on kuulunut jo pitkään suomalaisten juhlaperinteeseen. Tiikerikakku on nähnyt ristiäiset, valmistujaiset, häät, hautajaiset ja sunnuntaikyläilyt. Eikä suotta, kakku on todella makoisaa kahvin kanssa. Ihanan vanhanaikainen ja epämuodikas! Sopii minulle!
Kakku on lopulta helppo valmistaa ja seuraavalla reseptillä se ei voi mennä pieleen. ( Paitsi jos lukee reseptin väärin, ei vatkaa tarpeeksi, sähköt menee poikki tai ainekset loppuu kesken tai päättää soveltaa reseptiä huonolla tuurilla.) Resepti on tarkoitettu seitsemäsluokkalaisten leipomuksiin ja katastrofin ainekset on silloin pöydällä! Itse olen tätä reseptiä käyttänyt aina onnistuneesti. Olen reseptiä hivenen muokannut.
Kakku on lopulta helppo valmistaa ja seuraavalla reseptillä se ei voi mennä pieleen. ( Paitsi jos lukee reseptin väärin, ei vatkaa tarpeeksi, sähköt menee poikki tai ainekset loppuu kesken tai päättää soveltaa reseptiä huonolla tuurilla.) Resepti on tarkoitettu seitsemäsluokkalaisten leipomuksiin ja katastrofin ainekset on silloin pöydällä! Itse olen tätä reseptiä käyttänyt aina onnistuneesti. Olen reseptiä hivenen muokannut.
TIIKERIKAKKU RESEPTI
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan kuori
Raitaseos
1/ 3 taikina
4 rkl kaakaojauhetta ( vanhoutten)
Laita uuni lämpenemään 175 C asteiseksi. Voitele iso tiikerikakkuvuoka / tai kaksi pientä vuokaa kunnolla. Raasta sitruunan kuori pestystä sitruunasta. Sekoita keskenään vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
Sulata voita hieman pehmeämmäksi. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään, kunnes vaahto on miltein valkoista.
Vatkaa jokainen muna yksitellen hyvin joukkoon. Vatkaa kunnes taikina on taas miltein valkoista. Sekoita esim kumikaapimella jauhoseos taikinaan. Sekoita joukkoon sitruunan kuori.
Ota 1/3 taikinasta erilleen ja sekoita siihen kaakao.
Kaada taikinaa vuokaan vuorotellen. Tai vaihtoehtoisesti vaalea taikina alimmaiseksi ja päälimmäiseksi vuokaan. Pyöräytä taikina sileäksi ja lisää keskelle taikinaa pieni ura.
Paista uunin alimmalla tasolla 45 minuuttia, jos teet kahteen pieneen vuokaan 35 minuuttia riittää. Kakku on yleensä valmis, kun kakun tuoksu leijailee olohuoneeseen.
Näyttää ja maistuu varmaan hyvälle!
VastaaPoistaOli vähän liian hyvää.. meni lopulta se toinenkin!
VastaaPoista