sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

3 tapaa pukeutua pitsihuntuun

Millä tavalla laittaisit hunnun?

Katselin Carl Philipin ja Sofian hääkuvia ja tajusin että oman huntuni olisin voinut pukea noin. Kaivoin hunnun kaapista ja pyörittelin. Siitä se ajtus sitten lähti. Tein teille postauksen kolmesta tavasta asetella huntu.

Nyt olen hiukan harmitellut kun en silloin ajatellut huntuun pukeutumista yhtään pidemmälle. Hankin pitsisomisteisen hunnun, jossa ei ollut kiinnityslaitetta. Hunnun tilasin JennyJosephilta. Hankinta oli edullinen, ehkä huntu on hieman karkea pintainen, mutta minusta se on silti upea. Ehdottomasti hyvä hankinta.

Ennen häitä oli jotenkin kamala kiire ja hässäkkä, joten lopulta tökättiin huntu vain kiinni tiaraan ja päähän. Tämä oli sinänsä hyvä tapa ja painava huntu pysyi tukevasti päässä ilman pinneistä muodustuvaa siiliä, mutta näitä eri tapoja olisi voinut kokeilla.

Suosittelen muuten hankkimaan tukevan kamman, johon huntu voidaan ommella kiinni, niin huntu ei tipahda alttarilla. Olipa ihana pukuleikki!Huntu päänmyötäisesti kiinnitettynä korvien yläpuolelta molemmin puolin. Tämä Marian-neito malli on ollut viime aikoina hyvin edustettuna. Tässä mallissa on jotakin herkkää ja maanläheistä.  

Huntu silmillä-look, tällä tavalla oli prinsessa Catherinen huntu taannoin. Tiara jää hunnun alle ja etuosan voi seremonialisesti kääntää taakse ennen suudelmaa. Tätä taianomaista mallia olisin voinut harkita.

Häntähuntu, tämä malli oli käytössä Sofialla viimeisimmissä kuninkaallisissa häissä. Tämä on malleista raskain kiinnityksen osalta, sillä hunnun paino ei jakaudu. Tarvitsee ehdottomasti tukevan kamman. 

Eri vuosikymmenillä on käytetty huntuja eri tavoilla. Se oli hauska huomata tutustuessani aiheeseen. Nykypäivän huntujen pitotavat taitavat olla pominnot parhaista. Tässä teille tutustumisen arvoinen historiapläjäys hunnuista eri vuosikymmenillä. 

Confetin sivulle oli kerätty hunnuista ihana kooste vuosisadan alusta nykypäivään. 

Jee! Juhlitaan samalla blogini 5000 katselua! 21.6.2015 klo 11:24!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡