Tervesiä maalta, kotiin tuomisena raparperiä
Kotona piti testata miltä raparperipiirakka maistuisi turkkilaisellajogurtilla. Sitä oli jäänyt purkki odottamaan inspiraatiota. Tiesittekö muuten että nyt on melkein joka talossa raparperiä saatavilla. Siitä saa isollekin porukalle tehtyä suut makeaksi edullisestikin! Äidit ja anopit kun pistää leipomaan!
Raparperipiirakka turkkilaisellajugurtilla -resepti
PIIRAKKAPOHJA
150 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 dl vauvojen kauravellihiutaleita, voi korvata vehnäjauholla ( oli niin pahaa vellinä, että leivotaan pois)
0,5 dl kaurahiutaleita
TÄYTE
3 dl tai 250 g turkkilaistajogurttia
1 muna
3 rkl sokeria
Raparperiä
VALMISTUSOHJE
Voitele piirakkavuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään: leivinjauhe, vaniljasokeri, vehnäjauho, kaurahiutaleet ja kauravellihiutaleet.
Kuori raparperit ja silppua osa ihan pieneksi ja osa vähän suuremmiksi.
Vatkaa pehmeä voi (ei sulatettu) ja sokerit vaahdoksi. Kotitalousopettajalta kun kysyi onko tarpeeksi vatkattu, niin opettaja sanoi aina vatkaa vaan lisää. Ja kyllä sitä sitten vatkattiin pitkään, koneellakin.
Lisää munat yksitellen ja vatkaa lisää, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää.
Lisää kuivat aineet ja sekoita kumikaapimella.
Kaada taikina piirakkavuokaan, ota pieni määrä taikinaa ja pistä se pakastimeen. Näistä muotoillaan tähdet.
Ripottele isommat raparperin palaset piirakkaan ja laita uuniin 10 minuutiksi.
Sekoita keskenään turkkilainenjogurtti, pienet raparperipalat, kananmuna ja sokeri.
Ota piirakka hetkeksi pois uunista ja kaada täyte. Levitä täyte tasaisesti.
Pienennä uunin lämpötila 175 C asteeseen.
Ota pakastimesta taikinapala ja leivo siitä pienet tähdet ja lisää ne piirakan päälle.
Laita piirakka takaisin uuniin ja anna olla uunissa 25 - 30 min.
Tiskaa ja siivoa jäljet!
Ota pois uunista.
Nauti!
Terveisiä maalta! Onko kukaan harkinnut maatilamatkailupaikkaa hääpaikaksi? Maalaisromantiikkaa parhaimmillaan. Tuon kedon kun olisi saanut hääkuvaan! |
Huomasitteko muuten että sivun oikeaan palkkiin oli tästä ilmestynyt pieni vinkkikuva. Minulla on koko ajan jotakin työn alla ja tulevia postauksia valmistellaan hyvissä ajoin. Voit seurata vihjeitä tulevasta instagramissa #belleepoquetulevaa.
Tällä osallistutaan Pienen Linnun MakroTex -haasteeseen. Aiheena tuoksu.
Tällä osallistutaan Pienen Linnun MakroTex -haasteeseen. Aiheena tuoksu.
Näyttää ihan superrhyvältä tuo piirakka, pakko varastaa resepti ja kokeilla! Raparperipiirakka on kyllä alkukesän suurinta herkkua!
VastaaPoistaNiin se on valitettavasti :P Tuli syötyä puolet piirakasta ihan heittämällä. Pitää käydä juoksemassa pois.
PoistaNäyttää todella hyvältä, ihan vesi kielellä katselen kuvaa. Täytyypä noita raparperin varsia etsiä, jos ei nyt maalle ehdi, niin torilta sitten.
VastaaPoistaKiitos! Niin tai jos johonkin paikalliseen facebookryhmään laittaa että otetaan vastaan raparperiä. Hyviä leipomisia :)
VastaaPoistaNyt tuli tauko sateesta, pitäisi varmaan sinne lenkille!
Kiitos piirakkareseptistä - kokeilen muokata sitä kananmunattomaksi.
VastaaPoistaOle hyvä! Toivottavasti onnistuu!
PoistaHerkullisen näköinen piirakka.
VastaaPoistaKiitos!
VastaaPoistaIhanat maanläheiset tuoksut ja kauniit kuvat ja tuo piirakka! On lainvastaista laittaa näin herkullisia kuvia. Vesi kielellä kesämielellä, itse en ole saanut edes tuota tehtyä. Kiitoksia ohjeesta:)
VastaaPoistaKiitos! Maalla oli kovasti kuvattavaa, akku loppui ihan kesken.No nyt sitten leipomaan!
VastaaPoistaOi voi, mieleni alkoi tehdä raparperipiirakkaa. :D
VastaaPoistaNiin voisi vaikka leipoa jotain :)
VastaaPoistaOi, herkullisen näköistä piirasta!
VastaaPoistaKiitos oli kyllä hyvää!
VastaaPoistaHmm nice and unique recipe. i did't saw before this. i will try at my restaurant.
VastaaPoistaThank you! This is my own recipe. Let me know do you like it! I hope you love it.
Poista