sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kakkubuffee osa 2. : Sitruunainen tiikerikakku

Vanha kunnon kuivakakku on mummojen mieleen...ja minun!

Tiikerikakku kuuluu juhlaan. Pienempään makean nälkään käy minitiikerikakku. Jaa kakkutaikina kahteen pienempään vuokaan ja pakasta toinen kakuista.
Tiikerikakku on kuulunut jo pitkään suomalaisten juhlaperinteeseen. Tiikerikakku on nähnyt ristiäiset, valmistujaiset, häät, hautajaiset ja sunnuntaikyläilyt. Eikä suotta, kakku on todella makoisaa kahvin kanssa. Ihanan vanhanaikainen ja epämuodikas! Sopii minulle!

Kakku on lopulta helppo valmistaa ja seuraavalla reseptillä se ei voi mennä pieleen. ( Paitsi jos lukee reseptin väärin, ei vatkaa tarpeeksi, sähköt menee poikki tai ainekset loppuu kesken tai päättää soveltaa reseptiä huonolla tuurilla.) Resepti on tarkoitettu seitsemäsluokkalaisten leipomuksiin ja katastrofin ainekset on silloin pöydällä! Itse olen tätä reseptiä käyttänyt aina onnistuneesti. Olen reseptiä hivenen muokannut.

Ole Hyvä! Tämä on minusta maailman paras kokkikirja.

TIIKERIKAKKU RESEPTI

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan kuori
Raitaseos
1/ 3 taikina
4 rkl kaakaojauhetta ( vanhoutten)


Laita uuni lämpenemään 175 C asteiseksi. Voitele iso tiikerikakkuvuoka / tai kaksi pientä vuokaa kunnolla. Raasta sitruunan kuori pestystä sitruunasta. Sekoita keskenään vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. 

Sulata voita hieman pehmeämmäksi. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään, kunnes vaahto on miltein valkoista.

Vatkaa jokainen muna yksitellen hyvin joukkoon. Vatkaa kunnes taikina on taas miltein valkoista. Sekoita esim kumikaapimella jauhoseos taikinaan. Sekoita joukkoon sitruunan kuori.

Ota 1/3 taikinasta erilleen ja sekoita siihen kaakao.

Kaada taikinaa vuokaan vuorotellen. Tai vaihtoehtoisesti vaalea taikina alimmaiseksi ja päälimmäiseksi vuokaan. Pyöräytä taikina sileäksi ja lisää keskelle taikinaa pieni ura. 

Paista uunin alimmalla tasolla 45 minuuttia, jos teet kahteen pieneen vuokaan 35 minuuttia riittää. Kakku on yleensä valmis, kun  kakun tuoksu leijailee olohuoneeseen.

Ota kakku uunista ja keikauta varovasti leivinpaperin päälle. Kakku on pienelle perheelle hyvä tehdä kahteen vuokaan, toisen kakuista voi pakastaa herkkunälkään.

Tiikerikakulla saa lepytettyä miehen ja mielen. 
Mainos:

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡