Kuin kukin seppelöity heinämorsian?
Kukkaseppele koristaa myös äitinutturalle "kammattua" tukkaa. Kaunis seppele voi olla tehty vaikka herkistä luonnonkukista ja heinistä. Mikäpä estää poimimasta puutarhasta kukkia seppeleeseen. |
Sormiani on jo pitkään syyhyttänyt kukkaseppeleprojekti. Nyt viimeinkin löytyi sille aikaa ja sateeton päivä. Kuljin rantapolkua pitkin ja keräilin kauniita luonnonkukkia, jotka arvioin jollakin lailla selviävän tuoreina seuraavaan päivään. Kimppuuni eksyi siankärsämöä, pietaryrttiä, valko -ja puna-apilaa, hevonhierakkaa ja erilaisia heiniä ja saroja.
Istahdin rantaan isolle kivelle punomaan seppelettä. Aurinko pilkisti viimein pilven takaa, laineet liplatti, pietaryrtti ja apilat tuoksuivat ja nyt vasta tuntui oikeasti kesälle. Nautiskelin maisemasta ja oli ihanaa näperrellä jotakin oikein kaunista. Elämyksellistä tämäkin.
Tämä seppele on tehty apiloista, siankärsämöstä, hevonhierakasta, pietaryrteistä ja eri heinistä ja saroista. |
Miten tehdään kukkaseppele tai kranssi?
Kestävään ja siroon seppeleeseen tarvitaan paljon kukkia ja heiniä sekä pienirulla rautalankaa.1. Pyöräytin ensin rautalangasta pääni kokoisen renkaan ja aloin siihen punomaan seppelettä.
2. Tämän kaltaiseen seppeleeseen tarvitaan yllättävän paljon kukkia. Jotta seppeleestä tulisi samanlainen joka puolelta, jaa kukat neljään osaan. Jokaiseen neljännekseen tulee silloin punottua saman verran samoja kukkia.
3. Tein heinistä pieniä pidempiä nippuja, jotka laitoin seppeleen alareunaan. Sen jälkeen kiinnitin pienemmän nipun kukkia tasaisesti. Kukkia tulisi asetella pääasiassa ulkoreunan alaosaan. Muussa tapauksessa, kun seppele on päässä kukat näkyvät vain pitkille ihmisille. Jos olet tekemässä kranssia puno kukat keskelle. Kukat tulee kiinnittää mahdollisimman lyhyellä varrella, jotta niiden nuupahtamista ei huomaa. Kukkien ja heinien varret kulkevat seppeleessä ja lyhennän niitä, samalla kun kiinnitän uusia.
4. Kun rengas on punottu täyteen kukkia punon loput varret seppeleen alkuosan kukkien alle. Piirsin teille ohjeen punonnasta, joten ei tarvitse vääntää rautalangasta. Tai sitten pitää..
Tässä teille piirrosohje, on niin tarkka ohje harakan varpaineen, että ihan naurattaa itseänikin. Jos tämä olisi se loppukevennys. |
Kukkaseppeleestä tulee kestävämpi ja sirompi, kun se pyöritetään rautalangalla. Kauniita eikö? |
Oi, onpa kaunis! Ihan täydellinen kruunu kesämorsiamen häälookiin. :)
VastaaPoistaKiitos! Eikö olekin? Ihmettelin itsekin miten hyvä tuli. Edellisestä seppeleestä on jo aikaa.
VastaaPoistaVoi vitsi miten kauniita seppeleitä. Puna-apila on kyllä äärimmäisen kaunis kukkanen. Kauniita ja herkkiä kuvia olet ikuistanut.
VastaaPoistaKiitoksia Noksu! Kuvien kanssa tuli lopulta kiire, rantaan tuli joku perhe tuijottamaan, tietenkin. Tykkään kovasti apiloista itsekin.
PoistaUpeita seppeleitä! :)
VastaaPoistaKiitos Miru!
PoistaSeppele on kaunis morsiamella ja kesäinen tuollainen varsinkin. Minullakin oli aikoinaan mm. juhannusruusuja niin seppeleessä kuin kimpussakin.
VastaaPoistaHei, seppeleesi on ollut varmaan todella kaunis ja tuoksunut ihanalle! Miten seppeleesi ruusuissa pysyi terälehdet? Onko tähän jotakin vinkkiä? Vai oliko seppele vain vihkimisen ajan päässä? Kiitos kun jaoit muiston omista häistäsi!
PoistaJenni, ihan totta! Meillä oli pienenä joskus kisa kuka tekee pisimmän kukkaseppeleen. Se tehtiin voikukista ja hajosi lopulta oman painonsa alle sitä roikuttaessa kotiin. Helle, kukat ja kutittavat heinät!
VastaaPoistaNuo vanhanajan värilliset lasituotteet ovat aivan ihania. Itsekin olen niihin hurahtanut, samoin naapurin rouva. Ja upea seppele!
VastaaPoistaMinulla on ollut hamsterin vikaa vanhoissa lasijutuissa jo nuoresta tytöstä lähtien. Ystäväni kysyi mitä niillä kaikilla teen. No hypistelen niitä ja katselen miten kauniita ne on. Niin ja täytyyhän tavaramuseossa olla vaihtuva näyttely. Hyvä hurahdus minusta :)
PoistaOnpa kaunis tuikkulasi.
VastaaPoistaKiitos päikkä, niin minustakin!
PoistaVoi niin nätti!!!
VastaaPoistaKiitos!
Poista