keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

DIY Sulkapanta pienelle morsiusneidolle

Koristele prinsessan hiuspanta helmin ja sulin

Ihana pitsinen sulkapanta morsiusneidolle on helppo askarrella itse.

Ihana juhlapanta on helppo tehdä itse. Meilläkin on juhlia tulossa. Olen tyttärellemme kaiholla katsellut kauniita hiuspantoja, mutta hinnat ovat olleet vähän kalliita muutamasta helmestä, hiuspannasta ja sulista. Päätin askarrella morsiusneidon päähineen itse. Tottakai osaan- asenteella!

Kerroinkin että kävimme anopin luona synttäreillä. Heidän lähellä Hollolassa on mielettömän ihana askartelumaailma Charlotta. Siellä on rivikaupalla ihania nauhoja, helmiä, tylliä ja pitsejä. Kaikki mitä halusin ja edullisesti. Kerron tästä vielä lisää joskus myöhemmin ihan omassa postauksessa. Löysin askartelukaupasta pieniä helmiä ja ihania koristenauhoja ja kotona oli päästävä askartelemaan.

Joustavaksi hiuspannan materiaaliksi käy sukkahousut. Valkoiset pitsisomisteiset sukkahousut olivat ylimääräisenä jääneet kaapin perukoille. 

Halusin että pannasta tulee joustava. Muistin että häistäni jäi yhdet paksummat pitsikuvioidut sukkahousut ja leikkasin ne pannan pituisiksi suikaleiksi. Ompelin käsin suikaleeseen kiinni palan kultaista tylliä, tein ompeleesta väljän jotta se joustaisi paremmin. Panta joustaa sopivasti, eikä karhea tylli ole päätä vasten. Panta sidotaan takaa joten mahtuu vaikka minulle.


Tein ruusukkeen pitsistä. Leikkasin pitkän suikaleen ja rypytin sen. Ompelin muutaman piston pitsinipun alaosasta ja levitin ruusukkeeksi. Lopuksi ompelin päät yhteen. 

Ruusukkeeseen lisäsin helmiä. Helmet on helppo lisätä, kun ne pujottaa suoraan neulaan ja lankaan ja ompelee helmiketjun kiinni. Lisäsin muutaman helmen rikotusta korusta ja yhdistelmä on aika kaunis. 
Helmet on helpompi ommella kiinni kun ne on valmiiksi ketjussa. 

Ruusukkeen taakse ompelin käsin muutaman kauniin sulan. Sulat olivat ihanan untuvaisia. Varmaankin lähtöisin silkkikanasta. Neula ja lanka jäävät höttöisiin sulkiin kiinni, mutta luulen että ompelu on kestävin kiinnitystapa. Lopuksi ompelin ruusukkeen kiinni pantaan ja työ oli valmis.

Minun pitää askarrella näitä vielä kaksi, kahdelle pienelle ystävälle. Tytöille on tulossa ihanat kakkukutsut. Hankalinta tässä pannassa on saada se puettua pienelle tytön taaperolle, mutta ehkä se onnistuu hyvin varovasti kun hän nukkuu.

Tämä on aika kiva askartelu ja ruusukkeet näyttävät somilta pienillä morsiusneidoilla.


Panta taaperolle on pitkäikäinen kun se sidotaan takaa kiinni, sitä voi käyttää myös äiti prinsessapäivänä.


Pieni Lintu - MakroTex challenge


20 kommenttia:

 1. Taitavaa ja kaunista askartelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miru! En siitä taitavasta nyt niin tiedä, mutta minustakin tuosta tuli kaunis!

   Poista
 2. Ihana prinsessapanta! Meidän tytöt olisivat pienempinä rrrrrakastaneet tätä, nykyään on tyyli yksinkertaistunut. Jotenkin kaipaan niitä prinsessaleikkiaikoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prinsessaleikit on niin ihania! Taidan väkertää itsellenikin oman, 20-luku mustasulkainen olisi hieno!

   Poista
 3. Kaunis! Hääaskartelu on varmaa mukavaa.

  VastaaPoista
 4. Kaikki askartelu on kivaa. Ainut että pitää olla nopea öisin tai päiväuniaikaan, sillä pienet kädet löytää askartelut melko nopeasti.

  VastaaPoista
 5. Olet kyllä taitava käsistäsi, tuollaiset pienet helmet tuppaavat karkaamaan minulta lattialle ja joka puolelle! Ihanan herkkä ja romanttinen lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiltisti sanottu, joskus kyllä tuntuu aika poropeukalolta.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Perhosmies sanoo aina, kun joku leipomukseni onnistuu, että meillä on hyvä uuni! Nyt meillä on varmaan hyvät sakset.

   Poista
 7. Ihana ja kiitos ohjeesta ja vihjeestä, mistä noita tarvikkeita saa.

  VastaaPoista
 8. Pantaan sukkahousut ja pala tylliä. Pitsikukkaan käy mikä tahansa sulkanippu, pitsiverhon reuna ja rikottu helminauha. Uutena tarvikkeet saa askartelukaupasta. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡