lauantai 25. heinäkuuta 2015

Belle Époqueta etsimässä, Ateneum

Tarujen Kansat -näyttelyssä tarumaisia teoksia kauniilta ajalta

Tunteita herättäviä teoksia on nähtävillä Tarujen Kansat-näyttelyssä. Omat suosikkejani näyttelyssä olivat mm. Hugo Simberg: Halla, 1895 ja Magnus Enckell: Poika ja pääkallo, 1893. Ostin muistoksi komeat postikortit.

Vuosisatojen vaihteen taide on aina kiehtonut. Silloin taiteilijat inspiroituivat kansantaruista, Kalevalasta, myyteistä ja uskomuksista. Taiteessa oli esillä luonnon kauneus ja sitten se elämän synkempi puoli. Olimme taideretkellä parhaaseen aikaan kun meneillään on Tarujen Kansat -näyttely. Näyttelyssä oli esillä mm. omien suosikkieni  Hugo Simbergin ja Edward Munchin teoksia. Jollakin lailla kuoleman ja kauhun ihannoinnillaan he olivat oman aikansa gootteja. Omaan kauniin ajan ihannointiin kuuluu myös taide ja vanhat tarut, nyt ne oli yhdistetty meille lomaviihteeksi.Ateneum itsessään on jo nähtävyys. Voisiko Ateneum olla hääpaikka? 

Pikainen päiväretki halvoilla VR:n alelipuilla Helsinkiin oli onnistunut. Aika riitti hyvin näyttelyn kiertämiseen ja lounaaseen. Junalla matkustamisen helppous rattaiden ja taaperon kanssa teki retkestä mukavan. Ateneumissa oli lapsia varten tehty leikkihuone näyttelyn teemalla ja meistä kaikista oli kivaa leikkiä siellä. Lapsen kanssa Ateneumin kierto oli lapsiystävällinen epäilyksistämme huolimatta.

En keksi miten maalaus on tutun tuntuinen? Ilja Repin: Natalia Nordmannin ja Ilja Repinin kaksoismuotokuva, 1903. 

Helsingissä on kaunista aikaa rakastavalle paljon nähtävää. Piti käydä Burger Kingissä tuijottamassa tätä näkymää: Eero Järnefeltin Pielisjärvi.
Tarujen Kansat -näyttely on esillä 27.9.2015 saakka. Näyttely esittelee tarunomaisia teoksia Suomesta ja Norjasta 1800-1900-lukujen vaihteesta.
Se tunne kun puhelin lipsahtaa.
Minulle kävi näin keväällä ja siskolla eilen.
Ohhoh! Huoltoon!2 kommenttia:

  1. nii i.. se tunne kun luovuttaa €250 pelkästään kännykän näytön korjauksesta :/

    VastaaPoista
  2. :( on kyllä harmi. Tuossa kuvan alla on linkki. Tuossa kaupas olis ollu Iphonen 6 lasin korjaus paljon halvempi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡