torstai 23. heinäkuuta 2015

Mansikka-aika on nyt, nauti tai pakasta!

Ihanat marjat kakkuun ja drinksuihin

Mansikkamargarita on varmaankin monen suosikkidrinkki. Jäinen juoma maistuu herkulliselta. Juoman voi myös pakastaa mehujäämuotteihin. Nami nami!

Nyt on aika pakastaa mansikat häädrinksuja varten! Olisi ihanaa jos häissä olisi tarjolla kylmiä mansikkamargaritoja. Mansikkamargaritat ovat herkullisia ja käyvät miltein jälkiruoasta. Baariin pitäisi järjestää useampi jäätä murskaava blenderi ja nimetä yksi baarivastaava.

Mansikat ovat nyt parhaimmillaan pakastamista varten ja tietenkin kakkuihin. Pakastan joka kesä 10 kiloa mansikkaa pakastimeen, 1/2 litran annospusseihin. Sieltä ne on näppärä heittää blenderiin drinksua tai smoothieta varten.

Mansikkamargaritat tuovat väriä tarjoiluun.  


Mansikkamargarita resepti


Ainekset

1 l pakastettuja mansikoita
1 rkl sokeria

5 rkl vettä

1 dl sitruuna- tai limemehua

1 dl tequilaa

0,5 dl Cointreau-likööriä


Valmistusohje

Sulata mansikoita hetki. Soseuta mansikat veden kanssa monitoimikoneessa. Lisää sokeri ja sitruuna/limemehua. Lisää tequila ja likööri viimeisenä. Maista! Lisää jotain!  Tarjoile!
Kokeilin eilen ruusupursotusta mansikkakakkuun. Laitoin melko lötsät mansikat sekoittimeen ja hilloksi kakun väliin. Niin olihan se taas leivottava. Lisäsin kuohukermaan vähän tomusokeria ja vatkasin tiukemman kerman. Kerma pursottimeen, jossa tähtitylla 6 mm ja pursotin spiraaleja aloittaen keskeltä. Onnistui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡